Alvás

Kép
Életmód

A 9 legjobb vitamin stresszoldáshoz: ezeket érdemes kipróbálni, ha gyakran vagy feszült vagy alvásproblémákkal küzdesz

Az időnként jelentkező stressz elkerülhetetlen. A kezelés módja azonban meghatározhatja, hogy milyen hatással van a mentális és fizikai jóllétére. A tanulmányok során a krónikus stressznek, a stressz három típusának egyikének komoly következményei vannak. Összefüggésbe hozták az agy mikroszkopikus elváltozásaival, amelyek hasonlóak a depressziós emberek agyához. A kutatások azt is sugallják, hogy a krónikus stressznek biológiai és társadalmi következményei is lehetnek.

Kép
Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Ha te is szeretnéd, hogy pihentetőbb legyen az alvásod, akkor mutatjuk, hogy mit tud a Kneipp Jó éjszakát Aroma tusfürdője!

Kép
Életmód

Hasi hízás, rossz alvás és ingerlékenység? A magas kortizolszint 13 árulkodó jele

A stressz és bizonyos háttérbetegségek növelhetik a kortizolszintet, ami számos tünetet okozhat, beleértve a súlygyarapodást, a pattanásokat és a fáradtságot.

Kép
Életmód

5 nyomós ok, hogy miért ne telefonozz elalvás előtt

Tisztább lesz a bőrünk, ha elalvás előtt telefon helyett egy könyvet emelünk fel az éjjeliszekrényről? Mutatunk 5 okot, amiért telefon helyett inkább az olvasást válaszd!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!

Kép
Életmód

Hány óra alvásra van szükséged? Csillagjegyed erre is hatással van!

Gondoltad volna, hogy a csillagjegyed még arra is hatással van, mekkora az alvásigényed? Pedig így van! Nézd csak meg, neked hány óra pihenésre van szükséged ahhoz, hogy kipihenten ébredj és hosszú távon is megőrizhesd az egészséged!

Kép
Életmód

6 étel, amit soha egyél lefekvés előtt! Van, ami a vérnyomásod emeli meg, más álmatlanságot okoz

Tudtad? Még olyan zöldségek és gyümölcsök, amiket jobb, ha nem fogyasztunk vacsorára, mert rossz hatással vannak az alvásra!

Kép
Életmód

Árulkodó jelek a tenyéren, amik betegségre utalhatnak: pajzsmirigyproblémát és daganatos betegséget is jelezhetnek

A testünk rengeteg jelzést küld számunkra nap mint nap. Jelez, ha éhesek vagyunk, ha fázunk, ha betegek vagyunk, ha valami rosszat ettünk, vagy éppen, ha alvásra van szükségünk. Azonban nemcsak a mindennapi szükségleteinkre figyelmeztet minket, hanem sokszor a komoly rendellenességekre is. Tudósok példának okáért komoly összefüggést találtak a tenyér elváltozásai és a daganatos betegségek között.

Kép
Életmód

A jógapóz, ami az influenza ellen is hatásos - és még a légzést és az alvást is segíti!

Amikor elkap az influenza, szinte mindened fáj, nem kapsz levegőt, kapar a torkod, és húz az ágy, talán az utolsó dolog, ami eszedbe jut, hogy tornáznod kellene. Pedig ismerünk pár olyan jógagyakorlatot, amelyek segíthetnek a megfázás vagy az influenza tüneteinek enyhítésében.

Kép
Életmód

6 meglepő dolog, ami akkor történik a testeddel, ha párna nélkül alszol

Gondoltál már arra, milyen érzés lenne, ha nem egy pihe piha párnán hajtanád álomra a fejed esténként? Nos, a tudomány legújabb állása szerint nem ördögtől való az ötlet, sőt, az egészség szempontjából kifejezetten ajánlott párna nélkül aludni!

Kép
Szépség

Hajhullással, hajritkulással, hajelvékonyodással küzdesz? A szakértő szerint az alvásod is lehet a probléma hátterében!

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, hamarosan elképesztően hosszú és szép lesz a hajad, és megindul a várva várt hajnövekedés.

Kép
Életmód

Neked mi a kronotípusod? Sokat segíthet az alvásod minőségén, ha kideríted

Minden élőlénynek van egy saját belső órája, ami szerint működik. Az embereknél ebből négy típust állapítottak meg eddig.

Kép
Életmód

6 apróság, amiről nem is sejtetted, mennyire sokat tehet a jó párkapcsolatért

Próbáljátok ki ezt a néhány tippet, hogy már mától nagyobb legyen az összhang köztetek!

Kép
Életmód

Nem elég az alvás: 7 féle pihenésre van szükségünk - te gyakorlod őket?

Ha azt gondolod, a kimerültségeden könnyen segíthetsz egy kis extra alvással, akkor tévedsz. Ennél sokkal többre van ugyanis szükséged!

Kép
Életmód

Viszlát, melatonin! A szakértők szerint ez az étrend-kiegészítő sokkal jobban segíti az alvást

A melatonin ideje lejárt! A legújabb kutatások szerint a zöld teában természetes módon előforduló L-teanin még hatékonyabban támogatja a pihentetőbb éjszakai alvást, de további számos előnye is van a melatoninnal szemben!

Kép
Sztárok

Méz és főtt tojás: híres emberek tippjei alvászavar ellen

Az alvás az életünk egyharmadát teszi ki, ami elengedhetetlen a normális agyműködésünkhöz, egészségünkhöz, mentális állapotunk megtartásához.

Kép
Életmód

A nők jobban emlékeznek az álmaikra, mint a férfiak: eláruljuk, miért

A tudósok számára még mindig nem teljesen világos, mi ennek az oka, de vannak rá ötleteik.

Kép
Életmód

A 3 legjobb és legrosszabb alvó csillagjegy: te melyik csapatot erősíted?

Gondoltad volna, hogy a csillagjegyed is befolyással lehet arra, mennyire vagy jó alvó? Ha nem, érdemes elolvasnod, mi az asztrológus véleménye!

Kép
Promóciók

Szépség kívül-belül

A legfontosabb dolog, hogy megőrizzük egészségünket, megtaláljuk lelki békénket és egyensúlyba kerüljünk. Fehérjékben, rostokban gazdag táplálkozás, megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, pihentető alvás és elegendő testmozgás. Erre mind szükségünk van ahhoz, hogy a szervezetünk hibátlanul működjön, szépek legyünk és ragyoghassunk.

Kép
Sztárok

Christina Ricci kiakasztotta a netezőket: 8 éves fia még mindig vele alszik, új férjét sem zavarja

A világsztár őszintén mesélt erről a felállásról.

Kép
Életmód

Ez mentette meg David és Victoria Beckham házasságát is! 5 tény, ami bizonyítja, hogy a különalvás igenis megerősíti a párkapcsolatokat

Együtt vagy külön? Ha alvásról van szó, akkor a szakértők szerint a külön a nyerő!

Kép
Életmód

Többet árt, mint használ! Ezért ne igyál soha vizet lefekvés előtt

Mindenki tudja, hogy a víz fontos és egészséges! És ez valóban igaz is, de a közvetlenül lefekvés előtti ivásnak van egy komoly hátránya.

Kép
Sztárok

Így csinálják ők! 12 híresség, akitől megéri ellopni étel-, fitnesz- és alvási szokásait

A sztárok a feszített munkatempó mellett mindig figyelnek arra, hogy elég időt és figyelmet szánjanak az egészséges életmódra is.

Kép
Sztárok

A nap híre! A Bridgerton család után még intimebb szereppel tér vissza Jonathan Bailey

A Bridgerton család sztárja az ágyba csábít!

Kép
Életmód

Így teheti tönkre az egészséged, ha egy ágyban alszol a pároddal

Ennyit a kiskifli-nagykifliről.

Kép
Életmód

Pihend széppé és egészségessé magad! 3 tipp, amivel jobban fogsz aludni, mint eddig valaha

Tudtad? A magyar lakosság 60 százaléka rosszul alszik. Ez derült ki egy nemzetközi online alvásfelmérés adataiból, és mindez életkorunk előrehaladtával egyre csak romlik.

Előző oldal
Következő oldal