6 meglepő dolog, ami akkor történik a testeddel, ha párna nélkül alszol

6 meglepő dolog, ami akkor történik a testeddel, ha párna nélkül alszol
Forrás: Örökmozgó

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Gondoltál már arra, milyen érzés lenne, ha nem egy pihe piha párnán hajtanád álomra a fejed esténként? Nos, a tudomány legújabb állása szerint nem ördögtől való az ötlet, sőt, az egészség szempontjából kifejezetten ajánlott párna nélkül aludni!

Tudtad, hogy már az ókori Mezopotámiában is használtak párnát? Igaz, akkoriban még kőből készültek, és csak a nagyon kiváltságos, gazdag emberek engedhették meg maguknak. Az ősi kőpárnákkal ellentétben a mai párnák puhák és kényelmesek, sokan pedig el sem tudnák képzelni az éjszakáikat anélkül, hogy több párna is körül venné őket álmukban. Szakértők szerint azonban az alábbi hat szempont miatt megfontolandó, hogy elhagyd a párnát a még hatékonyabb regenerációs és a pihentető alvás érdekében. Az alábbiakban összegyűjtöttük azt a hat szempontot, amelyek miatt megfontolandó, hogy párna nélkül aludj ezentúl:
1. Megelőzhető a hátfájás
Sok párna természetellenes alvási pozícióhoz vezethet, és az általuk nyújtott támasz nem tart sokáig. Bár a párna önmagában nem okoz hátfájást, számos alapvető problémának lehet a gyökere. Ha párna nélkül alszol, a gerinced jobban tud pihenni, mivel a tested természetes pozíciójában marad.
2. Csökkenhetnek a nyaki fájdalmak
A egy rossz minőségű vagy kialakítású párna kényelmetlen testtartást ad alvás közben. Például, ha hosszú ideig behajlítod a nyakad, feszülnek a nyaki idegpályák, ez pedig nyakfájáshoz vezethet.

gif

3. A gyakori fejfájás is megszűnhet
Ha rendszeresen fejfájással, vagy szédüléssel ébredsz, könnyen előfordulhat a párnád a hibás. A túl magas párnák miatt a fejed és a nyakad előre gömbölyödik, így erősebben feszültnek a nyakizmok. Ez okozhat gyakori fejfájást egyből ébredést követően.
4. Enyhülhet a stressz
Ha a párnád miatt kényelmetlenül érzed magad éjszaka, előfordulhat, hogy sokat forgolódsz álmodban, ez pedig alvászavarhoz vezethet. Az állandó alváshiány következtében a szervezeted számos fontos funkciója nem fog megfelelően működni, ennek hatására a tested több stresszhormont szabadít fel a nap folyamán.
5. A pattanásos arcbőrre is jótékony hatással van
Hidd el, a bőröd is meg fogja köszönni, ha megszabadulsz a párnádtól. Az arc általában az éjszaka nagy részén a párnára nyomódik, a párnahuzaton pedig már 1-2 nap alatt összegyűlik annyi láthatatlan szennyeződés, például olajok, vagy háztartási por, ami gyulladásokat, pattanásokat okoz az arcbőrön, sőt akár korai ráncosodáshoz is vezet.
6. A szép és egészséges haj miatt is jó döntés elhagyni a párnát
A száraz, töredezett haj egyik oka bizony a párna is lehet, mivel az éjszakai forgolódás során a hajszálak fokozott kidörzsölődésnek vannak kitéve. A párnahuzat emellett felszívhatja a hajadból a természetes nedvességet, ami szárazzá teszi a hajat.

Galéria / 4 kép

3 étel és ital, amit a leghosszabb életű emberek fogyasztanak alvás előtt és 1, amit soha

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.