Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá
Forrás: Janus Erika

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Janza Katával, a frissen Jászai Mari-díjas színésznővel beszélgettünk a Budapesti Operettszínházban hamarosan bemutatásra kerülő Carmen című musical kapcsán. A darabban játszott szerepének jelentőségén túl Frank Wildhornhoz, a világhírű zeneszerzőhöz való személyes kötődéséről, valamint arról is mesélt, hogy miként egészítik ki egymást a különböző szerepek a színpadon.

Milyenek voltak az első benyomásai az olvasópróbán, mitől érdekes a történet?

"Fantasztikus volt az olvasópróba. Homonnay Zsolt, a darab rendezője elmesélte, hogy mit képzelt el egy adott pillanatnál vagy, hogy egyáltalán milyennek is látja az adott szituációt. Az eredeti Carmen történetet modern köntösben tárjuk a nézők elé, de a mondanivalója hasonló, mint Mérimée novellájának. Számtalanszor találkozunk az életben azzal, hogy félelmetes, amikor egy porszem bekerül a jól működő gépezetbe és mindent megváltoztat. Zsolt is ezt emelte ki az olvasópróbán: elég egy másodperc, és már nem azok a fogaskerekek zakatolnak tovább, mint amik a jól bevált rendszerben előtte működtették az életünket. Nagyon érdekesnek tartom, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a fentieknek."

A Jósnő karaktere fontos eleme a darabnak. Hogyan képzeljék el a nézők, mi a leghangsúlyosabb személyiségjegye?

"Zsolt szerint úgy tudjuk felruházni mitikus jellemvonásokkal, ha végtelenül emberi módon ábrázoljuk a színészi eszközeinkkel. Füredi Nikolett és Vágó Zsuzsi kapta a másik két szereposztást és örülök, hogy Zsolt sokat látott, sokat tapasztalt kolleganőket választott erre a szerepre, ami igényli is az erős személyiséget. A többieknek bővebb idő áll rendelkezésre kibontani a szerepük ívét, ezzel szemben a Jósnő egy állapotot, vagy inkább a nyugtalanság érzését hozza be a színpadra."

Kép
forrás: Janza Kata

Hogyan helyezi el a szakmai életében Frank Wildhorn zenéjét?

"Több főszerepet is köszönhetek neki, de először is, büszke Wildhorn daltulajdonos vagyok, ugyanis amikor a Rudolfot bemutattuk, a második felvonásból a karakteremnek még hiányzott egy dal és ő bizony írt nekem egyet. Korábban közösen muzsikáltunk egy koncerten, azelőtt született meg nemsokkal a második gyermekem, és Frank ragaszkodott hozzá, hogy két etetés között behozzanak a színházba, mert ő akart kísérni zongorán. Amikor meghallottam, hogy bemutatjuk a Carment és Frank jegyzi a muzsikáját, megörültem, mert az a dallamvilág, amit Wildhorn képvisel, szívet melengető és bekúszik az ember bőre alá."

Március 15-én kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként megkapta a Jászai Mari-díjat. Melyek azok a gondolatok, amik megfogalmazódtak a díj átvétele kapcsán, milyen érzések kavarogtak önben?

"Végtelenül boldog voltam. Korábban kérdezték már tőlem, hogy mennyire fontosak a díjak és mindig azt mondtam, hogy nekem a közönség szeretete a legfontosabb díj, ez most sem változott. Mégis azt gondolom, hogy csodálatos érzés, amikor elismerik a munkámat. Ritkán fordul elő az életemben, hogy egy pillanatra hátra dőlök, de most megengedtem magamnak. Leltárt tartottam magamban, és végtelen nyugalommal és megelégedettséggel töltött el, hogy érdemesnek találtak a Jászai Mari-díjra és ez jó érzéssel tölt el."

Nézz meg néhány képet az előadásról!

Galéria / 9 kép

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Szépség

Ez az apró sminktrükk áll Penelope Featherington elképesztő átalakulásának mögött�A Bridgerton család 3. évadában

Nem férhet kétség ahhoz, hogy a Bridgerton család szereplői hatalmas átalakuláson mennek keresztül minden évadban. Ezúttal Penelope Featheringtonon volt a sor, sminkese pedig elárulta a titkát!

Kép
Sztárok

Tudjuk, hogy csinálja! 8 időtálló stílustrükk, amire Blake Lively hosszú évek óta esküszik

Blake Lively hosszú évek óta bizonyítja, hogy a öltözködésnek messze nem kell szigorú szabályok közt zajlania. Íme az ő stílustrükkjei!

Kép
Sztárok

Az új reménységek! Ők most a legígéretesebb fiatal tehetségek hollywoodban

Őrségváltás jön az Álomgyárban, a jelek szerint ezek az ifjú színészek és színésznők alkotják majd az új A-listát.

Kép
Életmód

6 trükk, hogy az otthonodban mindig finom illat legyen: búcsúzz el a rossz szagoktól örökre!

Hiába takarítasz rendszeresen, mégis előjönnek a kellemetlen szagok? Segítünk!

Kép
Életmód

A Paloma koktél világnapján nyit a Don Julio 1942 x W Budapest exkluzív terasz

Exkluzív terasznyitó eseménnyel ünnepelte a Paloma koktél világnapját a Don Julio és a W Budapest. A világ első luxus tequila márkája és a főváros lélegzetelállító helyszíne május 22-től egész nyáron át várja vendégeit, akik a Don Julio 1942 x W Budapest terasz stílusos környezetében Mexikó ikonikus italát is prémium minőségben fogyaszthatják.

Kép
Sztárok

Kóros soványsággal vádolták Kate Beckinsale-t: elárulta, hogy komoly testi és lelki betegség áll a hátterében

Kate Beckinsale számos szörnyűséget élt át az elmúlt egy éveben mind lelkileg, mind testileg. Elege lett a bírálókból, és most saját történetén keresztül szerette volna megmutatni, hogy nincs helye a rosszindulatú kommenteknek!