Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá
Forrás: Janus Erika

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Janza Katával, a frissen Jászai Mari-díjas színésznővel beszélgettünk a Budapesti Operettszínházban hamarosan bemutatásra kerülő Carmen című musical kapcsán. A darabban játszott szerepének jelentőségén túl Frank Wildhornhoz, a világhírű zeneszerzőhöz való személyes kötődéséről, valamint arról is mesélt, hogy miként egészítik ki egymást a különböző szerepek a színpadon.

Milyenek voltak az első benyomásai az olvasópróbán, mitől érdekes a történet?

"Fantasztikus volt az olvasópróba. Homonnay Zsolt, a darab rendezője elmesélte, hogy mit képzelt el egy adott pillanatnál vagy, hogy egyáltalán milyennek is látja az adott szituációt. Az eredeti Carmen történetet modern köntösben tárjuk a nézők elé, de a mondanivalója hasonló, mint Mérimée novellájának. Számtalanszor találkozunk az életben azzal, hogy félelmetes, amikor egy porszem bekerül a jól működő gépezetbe és mindent megváltoztat. Zsolt is ezt emelte ki az olvasópróbán: elég egy másodperc, és már nem azok a fogaskerekek zakatolnak tovább, mint amik a jól bevált rendszerben előtte működtették az életünket. Nagyon érdekesnek tartom, hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva a fentieknek."

A Jósnő karaktere fontos eleme a darabnak. Hogyan képzeljék el a nézők, mi a leghangsúlyosabb személyiségjegye?

"Zsolt szerint úgy tudjuk felruházni mitikus jellemvonásokkal, ha végtelenül emberi módon ábrázoljuk a színészi eszközeinkkel. Füredi Nikolett és Vágó Zsuzsi kapta a másik két szereposztást és örülök, hogy Zsolt sokat látott, sokat tapasztalt kolleganőket választott erre a szerepre, ami igényli is az erős személyiséget. A többieknek bővebb idő áll rendelkezésre kibontani a szerepük ívét, ezzel szemben a Jósnő egy állapotot, vagy inkább a nyugtalanság érzését hozza be a színpadra."

Kép
forrás: Janza Kata

Hogyan helyezi el a szakmai életében Frank Wildhorn zenéjét?

"Több főszerepet is köszönhetek neki, de először is, büszke Wildhorn daltulajdonos vagyok, ugyanis amikor a Rudolfot bemutattuk, a második felvonásból a karakteremnek még hiányzott egy dal és ő bizony írt nekem egyet. Korábban közösen muzsikáltunk egy koncerten, azelőtt született meg nemsokkal a második gyermekem, és Frank ragaszkodott hozzá, hogy két etetés között behozzanak a színházba, mert ő akart kísérni zongorán. Amikor meghallottam, hogy bemutatjuk a Carment és Frank jegyzi a muzsikáját, megörültem, mert az a dallamvilág, amit Wildhorn képvisel, szívet melengető és bekúszik az ember bőre alá."

Március 15-én kiemelkedő színészi tevékenysége elismeréseként megkapta a Jászai Mari-díjat. Melyek azok a gondolatok, amik megfogalmazódtak a díj átvétele kapcsán, milyen érzések kavarogtak önben?

"Végtelenül boldog voltam. Korábban kérdezték már tőlem, hogy mennyire fontosak a díjak és mindig azt mondtam, hogy nekem a közönség szeretete a legfontosabb díj, ez most sem változott. Mégis azt gondolom, hogy csodálatos érzés, amikor elismerik a munkámat. Ritkán fordul elő az életemben, hogy egy pillanatra hátra dőlök, de most megengedtem magamnak. Leltárt tartottam magamban, és végtelen nyugalommal és megelégedettséggel töltött el, hogy érdemesnek találtak a Jászai Mari-díjra és ez jó érzéssel tölt el."

Nézz meg néhány képet az előadásról!

Galéria / 9 kép

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!

Kép
Shopping

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.