Pihend széppé és egészségessé magad! 3 tipp, amivel jobban fogsz aludni, mint eddig valaha

Pihend széppé és egészségessé magad! 3 tipp, amivel jobban fogsz aludni, mint eddig valaha
Forrás: Warner Home Video
Facebook
Twitter
Pinterest

Tudtad? A magyar lakosság 60 százaléka rosszul alszik. Ez derült ki egy nemzetközi online alvásfelmérés adataiból, és mindez életkorunk előrehaladtával egyre csak romlik.

Pedig a jó és pihentető alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy tudjuk állni a napi megpróbáltatásokat, hogy fittek, és ami még fontosabb, egészségesek legyünk, így most a megrázó tények mellett néhány olyan szuper alvássegítő tippet is adunk, melyekre a szeptember 10-12. közötti JOY-napok Beauty&Health alatt most kedvezményesen csaphatsz le!

A kevés, és rossz minőségű alvás például bizonyítottan a bőr idő előtti öregedését okozza. De rontja az immunrendszert, mentális egészségünket, társas kapcsolatainkat, és ami a legmegdöbbentőbb, a krónikus alváshiány visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat az agyban, és az agysejtek pusztulásához is vezethet.

Az alváshiány összefüggésben van az elhízással és a magas vérnyomással, illetve több daganatos megbetegedés kockázatát is emeli. Szinte minden felmérés egyértelműen igazolja, hogy tartósan napi 6 óránál kevesebbet aludni egy rizikófaktor, aminek előbb vagy utóbb, de lesznek következményei. Ennél több érv talán nem is kell ahhoz, hogy végre tényleg célzottan koncentrálj arra, hogy rendbe tedd az alvásod. A kérdés már csak az: hogyan?

1. Ismerd meg a jó alvás titkát

A jó alvás titka című könyvében dr. Michael Mosley a legfrissebb, újszerű tudományos megállapítások összegzésével adja értésünkre, hogy miért is olyan fontos a rendszeres jó alvás. Személyes tapasztalatait kutatási eredményekkel alátámasztva elmagyarázza, hogy az alvás miért jelent sokunk számára kihívást, mi működik, és mi nem, valamint megismerteti velünk saját, az alvás körüli mítoszokkal leszámoló alvásprogramját. Ez az egyszerű, hatékony és életmódváltást lehetővé tévő könyv elkalauzol minket az álmokat kutató tudományos világba, segít megértenünk, hogy miért is fontos az egészséges bélflóra és az étkezési időpontok. Tippekkel-trükkökkel segít nemcsak abban, hogy jobban aludjunk, hanem a stressz-szintünk csökkentésében is, valamint abban, hogy boldogabb és egészségesebb életet élhessünk. Számtalan meglepő javaslatával - például kamaszoknak, éjszakai műszakban dolgozóknak és jetlagben szenvedőknek szóló tanácsaival - és a mély alvást a mikrobiom helyreállításával serkentő receptjeivel.

2. Merülj el az illóolajokban

Bizonyított tény, hogy az illóolajok hatnak minden érzékszervünkre, gyógyítanak testileg, lelkileg és mentálisan is, hát pont az alvásban ne segítenének? A Mesélő Hold mandarin-, narancs esszencia, kamilla-, levendula-, és szantál illóolaj tökéletes keveréke, ami természetes összetevők révén gyöngéden nyugtat és segíti az elalvást.

3. Irány az ágy!

A Dormeo közel két évtizedes kutatási, tervezési és gyártási tapasztalattal rendelkezik, amelynek eredményeként a legmagasabb minőségű termékeket nyújtja a kényelmes alváshoz, a páratlan éjszakai pihenéshez és az energikus reggeli ébredésekhez. Legújabb innovációnk az exkluzív Black Diamond kollekcióhoz tartozó fedőmatrac, amely a matracot kényelmes ággyá változtatja és a legújabb fejlesztéseink előnyeivel javítja az alvásod minőségét. Nem is kérdés, hogy a jó alvás alapja a kényelmes ágy. Ez egy olyan témakör, amin nem érdemes spórolni, vagyis érdemes, de csak a JOY-napok 50%-os kedvezményét kihasználva!

És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

6 szobanövény, amit be kell szerezned a pihentetőbb alvásért

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.