Fogyókúra

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

8 jel, hogy fogysz, akkor is, ha a mérleg nem ezt mutatja

Keményen diétázol, edzel, fegyelmezed magad és mégsem látszik az eredmény, amikor a mérlegre állsz? Ettől még semmi okod nincs a csüggedésre: számtalan kisebb-nagyobb jel utalhat arra, hogy a lehető legjobb úton haladsz. Ne menj el ezek mellett szó nélkül!

Kép
Életmód

8 kalóriaszegény desszert, amitől anélkül ehetsz, hogy felszaladnának rád a plusz kilók

Mutatjuk azoknak a kalóriaszegény desszertek listáját, amikből nyugodtan válogathatsz a diéta alatt is!

Kép
Életmód

A vízitorma a világ legegészségesebb zöldsége: 7 ok, ami miatt egyél többet belőle

Sokkal kevesebbet hallani róla, mint a felkapott kelkáposztáról vagy édesburgonyáról, a gasztronómiában is maximum csak aprócska mellékszerep jut neki, pedig a vízitorma számos fronton támogatja az egészségünket. Ismerd meg jobban ezt a szupererővel rendelkező mikrozöldet!

Kép
Életmód

Nem zsírból, hanem izomból fogysz, ha elköveted ezt az 5 hibát!

Hiába mutat kevesebbet a mérleg, sem a ruháidba nem fogsz könnyebben beleférni, sem a tükörképed nem fog jobban tetszeni, és egészségesebben sem fogod magad érezni, ha nem zsírból, hanem izomból fogysz.

Kép
Életmód

4 fűszer, amit kötelező diéta alatt használni: eltűnik tőlük a hasi zsír!

Ez a négy fűszer szinte bármivel párosítható, és nem éri meg kihagyni, ugyanis sokat segíthetnek a súly csökkentésében!

Kép
Életmód

Hivatalos! Ez 2024 leghatékonyabb táplálkozási trendje, amivel leolvasnak rólad a kilók

Neked is lelkiismeretfurdalásod van, ha fogyókúra alatt néha bűnözöl egy kicsit? Nem kell, hogy az legyen! Erről szól az új táplálkozási trend!

Kép
Sztárok

Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak le

A hírességek míg korábban "csak" durva diétákkal sanyargatták magukat, addig ma már egy cukorbetegeknek készült gyógyszerben látják a gyors alakformálás kulcsát.

Kép
Életmód

Az 5 leggyakoribb tévhit a méregtelenítéssel kapcsolatban: a detox nem egyenlő a léböjtkúrával

Egyre nagyobb undorral kortyolgatjuk a kezdetben még finomnak hitt különböző zöld italokat. Óránként rohanunk a mosdóba. A koplalás miatt a szokásosnál ingerlékenyebbek és fáradékonyabbak vagyunk. Mindeközben pedig ott lebeg a szemünk előtt, hogy a méregtelenítéssel megtisztítjuk a szervezetünket. De vajon tényleg ennyi lenne a detox, és egyáltalán szükség van rá? Öntsünk tiszta vizet a pohárba, vagyis oszlassuk el a méregtelenítéssel kapcsolatos tévhiteket!

Kép
Életmód

5 ital étkezések utánra, melyek serkentik ez emésztést: ezeket pedig mindenképp kerüld!

Ha szeretnéd megúszni a teltségérzetet, a puffadást és persze a pluszkilókat, nemcsak az számít, mit eszel, hanem az is ugyanolyan fontos, mi kerül a poharadba. Mutatjuk, milyen italok vannak jó hatással az emésztésre, és mik azok, amiket nem ajánlott étkezés után kortyolni!

Kép
Életmód

Hogyan add le futással az ünnepek alatt felkúszott kilókat? 6 szuper hasznos tippet mutatunk!

Noha számtalan egészségügyi előnye és sok egyéb jó oka van a futásnak, sokan csupán azért választják, mert kifejezett céljuk leadni a fölös kilókat, s e végtelenül egyszerű mozgásforma hatékony segítségnek tűnik.

Kép
Életmód

10 superfood, amit minden egyes nap enned kell, ha fogyni szeretnél

Te vajon eleget fogyasztasz ezekből a superfoodokból?

Kép
Életmód

Az 5 legjobb étel, amit vacsorára ehetsz: este 6 után is nyugodtan fogyaszthatod

Az ünnepek után sokáig úgy érezhetjük, hogy nem is tudunk nagy evésekre gondolni, és az újév is sokaknak új lendületet ad egy diéta vagy fogyókúra belekezdésébe. A legnehezebb talán az, hogy rutin legyen az új szokásból, ezért mutatunk pár ételt, melyeket fogyasztva nem kell lemondanod a vacsoráról!

Kép
Életmód

A gyomrod könyörögve kéri! 6 meglepő étel, amiből a szakemberek szerint sokkal, de sokkal többet kellene ennünk

Ha a gyomor-bél traktus beszélni tudna, azt mondaná: az vagy, amit megeszel. Legalábbis ami a benne található mikroorganizmusok felépítését illeti!

Kép
Életmód

7 újévi fogadalom az egészségedért, amit nem lesz nehéz betartani: garantált a sikerélmény!

Felejtsd el a „Jövőre végre lefogyok 10 kilót" és a „Mostantól hetente 4-szer egy órát fogok edzeni" típusú újévi fogadalmakat, amiket jó eséllyel nem fogsz tudni betartani! Mutatjuk, miket érdemes ezek helyett megfogadni, hogy valóban egészségesebb, fittebb legyen 2024 – és nem csak januárban.

Kép
Életmód

7 tápláló reggeli, ami felpörgeti az anyagcserédet és az elmédet is: ezeket fogyaszd gyakran!

Örülsz, ha a kávédat sikerül meginnod a reggeli rohanásban? Pedig, ha rendszeresen kihagyod a nap első étkezését, azzal nemcsak a pluszkilóknak adsz plusz esélyt, hanem az agyadat is lassíthatod.

Kép
Életmód

Az orvosok figyelmeztetnek: minden áron kerüld ezeket a gyógyszereket, ha fogyni szeretnél

Manapság nagyon nehéz elképzelni az életünket gyógyszerek nélkül, ám egy fogyókúrában bizonyos készítményeknek egyáltalán nincs helye. Orvosok magyarázzák el, hogy melyik gyógyszereket kell mellőzni, ha fogyni szeretnél, és miért!

Kép
Sztárok

Nesze neked fogyókúra: Plus size modellt szavaztak meg a világ legtökéletesebb testű nőjének

Újra bebizonyosodott, hogy a férfiaknál nem a csontsovány a nyerő.

Kép
Életmód

Így tudsz lefogyni, ha elmúltál már 40 éves - 15 tipp, ami tényleg használ

Ezekre figyelj, ha fogyni szeretnél és elmúltál már 40.

Kép
Életmód

Egy orvos elmagyarázta, miért hízhatnak gyorsabban azok, akik reggel zsírszegény joghurtot esznek

A joghurt valóban az egyik legegészségesebb étel, hiszen amellett, hogy kiváló fehérjeforrás és probiotikumokban gazdag, támogatja az emésztést, és még laktató választás akár reggelire, uzsonnára, vagy épp vacsorára is. Ráadásul hamar eltelít, így növeli a jóllakottság érzését és hozzájárul a fogyáshoz, vagy a testsúly megőrzéséhez. Azonban nem minden joghurt egyforma.

Kép
Életmód

3 tipikus mindennapi rossz szokás, ami szakértők szerint növeli a magas koleszterinszint kockázatát

Túl megannyi fogyókúrán az általános egészség sokkal inkább múlik azokon szokásainkon, melyeket két megadott határidőre betartott diéta között követünk. Vagyis a hagyományos mindennapokon.

Kép
Életmód

A táplálkozási szakértők megcáfolták: sületlenség a következő vacsorával kapcsolatos mítosz, és semmi köze az elhízáshoz

A legtöbb diétában felhívják a figyelmet arra, hogy a késői órákban már nem javasolt étkezni, pláne kerülni kell a szénhidrátban gazdag falatokat! Egy új megközelítés szerint azonban, most megdőlni látszik ez az elavult nézőpont. Íme a táplálkozási szakértők véleménye!

Kép
Életmód

A dietetikusok szerint ezeket a zsírégető összetevőket minden reggel érdemes lenne a tányérodra tenni

Íme három egyszerű és egészséges alapanyag, amiből a dietetikusok szerint minden nap érdemes összeállítani a reggelit, ha fogyni szeretnél!

Kép
Sztárok

Még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja! Ezt eszi Gwyneth Paltrow minden nap, hogy vékony maradjon

Hollywoodban nem újkeletű dolog egy szélsőséges diéta, de Gwyneth Paltrow polarizált táplálkozása még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja.

Előző oldal
Következő oldal