Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak le

Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak le
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A hírességek míg korábban "csak" durva diétákkal sanyargatták magukat, addig ma már egy cukorbetegeknek készült gyógyszerben látják a gyors alakformálás kulcsát.

Minden kornak megvoltak azon sztárdiétái, melyek bár elsőre kétségtelenül szuperhatásosnak bizonyultak, ám részleteiben nézve már számos kérdést vetettek fel, de talán mind közül ez a legújabb cukorbetegeknek szánt gyógyszerekre épülő úgymond "csodafogyókúrás" módszer az, ami minden túlzás nélkül nemzetközi szinten is kiverte azt a bizonyos biztosítékot.

A tavalyi évben egyre több pletyka kelt szárnyra azzal kapcsolatban, hogy a sztárok látványos és gyors fogyását az egyébként a cukorbetegeknek szánt Ozempicnek, illetve az ahhoz nagyon hasonló összetevőkkel dolgozó szereknek köszönhetik, mint például a Saxenda, amit azóta már át is minősítettek a testtömeg csökkentésére kifejlesztett gyógyszerré. Mondanunk se kell, hogy ez az egész őrület ma már egy olyan trenddé nőtte ki magát, hogy a TikTokon az #ozempic hashtag már több száz millió megtekintésnél jár, miközben a Facebookon gombamód szaporodtak el az ezzel foglalkozó csoportok, biztos és hatásos tippeket adva a lelkes fogyasztóknak a témában.

Mi is pontos ez a cukorbetegeknek szánt fogyasztó gyógyszer?


A külföldön elterjedt Ozempic egy diabétesz elleni gyógyszer (de mellette több más készítmény is kapható), amelyet megfelelő étrend és testmozgás mellett alkalmaznak a nem megfelelően kontrollált 2-es típusú diabéteszben szenvedő felnőtteknél. Hatóanyaga a szemaglutid, amely egy „GLP-1 receptor agonista”. Ugyanúgy fejti ki hatását, mint a GLP-1 (a bélben termelődő hormon), azaz növeli a hasnyálmirigy által a táplálékhatására kiválasztott inzulin mennyiségét. Ez hozzájárul a vércukorszint kontrollálásához. Az Ozempic-kezelés súlycsökkenéshez is vezet, ami további előny a cukorbetegségben szenvedők számára. Az Ozempic hatékonynak bizonyult a diabétesz súlyos szövődményei, köztük a szívinfarktus és a stroke előfordulásának csökkentésében.

Forrás: ema.europa.eu

Sajnos annak ellenére is egyre többen ülnek fel örömmel erre az alakformáló hullámra, hogy az Ozempic és Saxenda alkalmazása számos komoly egészségügyi kockázatokkal jár. Mert bár a szer hatására a fogyasztók tény és való, hogy gyorsan érik el a jóllakottság érzését, ám ezért drága árat kell fizetniük. Az emésztési mellékhatások mellett sokszor vese- és hasnyálmirigy-gyulladást, illetve rákot is tud okozni ez a gyógyszer az egyébként egészséges emberi szervezetben. A magyar sztárok egyelőre még nem szívesen vallják be, hogy ezzel a gyógyszerrel próbálkoztak, ám külföldön már sokkal kevésbé számít tabunak ez a téma, bár találgatásból ott is több van, mint tényből.

Hogy mely külföldi hírességek azok, akik még ezen káros tényezők mellett is az Ozempic vagy hasonló összetételű medicina mellett teszik le a voksukat? Galériánkra kattintva megtudhatod!

Galéria / 8 kép

Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak

Megnézem a galériát

Most pedig nézd meg atörténelem 10 legeszementebb diétáját!

Galéria / 10 kép

A történelem 10 legeszementebb diétája

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 7 izgalmas magyar zenész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő zenei alakot!

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.