Még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja! Ezt eszi Gwyneth Paltrow minden nap, hogy vékony maradjon

Még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja! Ezt eszi Gwyneth Paltrow minden nap, hogy vékony maradjon
Forrás: Getty Images

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Hollywoodban nem újkeletű dolog egy szélsőséges diéta, de Gwyneth Paltrow polarizált táplálkozása még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja.

Nemrég járt körbe a TikTokon Gwyneth Paltrow interjúja, amiben a táplálkozási szokásairól is őszintén beszélt a színésznő. Elárulta, hogy a reggeleit üres kávéval indítja, és nagyon figyel arra, hogy semmi olyat ne fogyasszon, ami hirtelen megemeli a vércukorszintjét. Ezt követően délig nem is eszik semmit. Ebédre rendszerint csontlevest fogyaszt, majd minden délután legalább egy órát edz a személyi edzőjével, vagy kocog, de a pilates is a kedvencei közé tartozik. Edzés után nem maradhat el a szauna sem, ahol legalább 30 percet eltölt, persze több részletben. Vacsorára pedig főleg zöldség kerül a tányérjára, nyersen, párolva, vagy grillezve, és kerüli az olajban sült fogásokat. Gwyneth Paltrow hangsúlyozta, hogy nagyon odafigyel arra, hogy a szervezetét megszabadítsa a méreganyagoktól.
A színésznő nagyon figyel híresen karcsú alakjára, amit elmondása szerint a paleo étrendnek köszönhet. Szakértők szerint azonban Gwyneth túl kevés kalóriát fogyaszt ahhoz képest, hogy milyen intenzíven edz, és féltik a színésznőt, hogy hosszú távon ez a szigorú önmegtartóztatás káros lesz az egészségre.

gif

A kritikusok arra is felhívják a figyelmet a videó alatt, hogy a színésznőt fiatal lányok, és nők tömege tekinti példaképnek, akik követik a tanácsait, azonban orvosi felügyelet nélkül az ilyen mértékű ételmegvonás súlyos étkezési zavart is okozhat hosszú távon. S míg Gwyneth mellett komplett stáb áll, a személyi edzője, a dietetikusa személyében, aki azért odafigyelnek a színésznő egészségére, ezt nem mindenki engedheti meg magának. A kommentelők között persze ismét szóba került a világszinten és Magyarországon is botrányt okozó, a cukorbetegek számára felírható Ozempic injekció illegális alkalmazása is.
A 2023-as Oscar-gála után egyébként rengeteg kritika éri újra Hollywoodot. A háborgó kommentelők szerint az elhízást kóros járványként állítják be a filmipar fővárosában, a legtöbb színésznő pedig olimpiai sportot űz a fogyásból. A kóros karcsúsággal rajongók millióit tévesztik meg, miközben azt az üzentet közvetítik, hogy egy nő csak akkor érhet el karriert a szépség-, vagy a filmiparban, ha nádszálvékony. Ezzel a közösségi médiából áradó téveszmékre épülő celebkultúrával pedig sokan szeretnének már leszámolni. A színésznő egyik legnagyobb kritikusa, az okleveles táplálkozási szakértő, Rhiannon Lambert, A táplálkozás tudománya című könyv szerzője. Az író szerint Gwyneth Paltrow étkezéshez való hozzáállása nagyon veszélyes, és inkább tekinthető öncélú reklámnak, mivel a legtöbb általa alkalmazott technikának és módszernek semmilyen tudományos magyarázata nincs, a színésznő mégis visszaél a hírnévvel, és erre építi a GOOP nevű, általa alapított wellness márkát is. A tudós azon a véleményen van, hogy Paltrow rutinjai téves képet közvetítenek a követői felé, azt üzenik, hogy „egyél, igyál úgy, mint én, és olyan vékony leszel, de közben vedd meg a méregdrága termékeimet is hozzá“.

Galéria / 8 kép

Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Nem játék, ha nyáron bedagad a boka: 6 figyelmeztető jel, amikor orvoshoz kell fordulni

Sajnálatos módon a bokaduzzanat sokak számára ismerős kellemetlenség a nyári hónapokban. Fontos tudni, hogy ennek pár nap alatt el kell tűnnie, és ha a duzzanat nem múlik el, az akár komoly problémára utaló jel is lehet. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket.

Kép
Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Végre itt a nagybetűs nyár, ez idő tájt pedig még a legzsúfoltabb menetrendünkbe is szívesen építünk be egy-egy szabadtéri programot.

Kép
Sztárok

Hatalmas veszteség! Így emlékeznek a sztárok Donald Sutherlandre: "A kollégám volt és a barátom lett. Hiányozni fog a jelenléte ebben a világban"

Hatalmas veszteség érte tegnap a világot és filmipart: Donald Sutherland elhunyt. Így tisztelegnek előtte a sztárok és kollégák!

Kép
Életmód

Az asztrológusok azt ígérik, hogy az eperhold hatalmas megváltást hoz a kapcsolatok terén: ekkor következik be a változás!

A júniusi eperhold idejére azt ígérik, hogy sok jóra számíthatunk! Az asztrológusok szerint most ezekre a területekre kell összpontosítanunk!

Kép
Stílus

Unod a sima pólókat? Az aszimmetrikus felsőket a 2024-es nyár kihagyhatatlan alapdarabjaiként emlegetik már most is!

Néha érdemes lecserélni az alap pólódat egy-egy ilyen izgalmas aszimmetrikus felsőre.

Kép
Életmód

A 7 legjobb zsírégető nyári gyümölcs: finomak, egészségesek és még az anyagcserét is felpörgetik

A nyár mindig nagyon sok új lehetőséget tartogat, és nincs ez másként a gyümölcs kínálatban sem, hiszen rengeteg finom és lédús nyári gyümölcs jelenik meg a boltok kínálatában, melyek közül jónéhány nem csupán egészséges és nagyon ízletes, hanem szuper zsírégető is.