Még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja! Ezt eszi Gwyneth Paltrow minden nap, hogy vékony maradjon

Még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja! Ezt eszi Gwyneth Paltrow minden nap, hogy vékony maradjon
Forrás: Getty Images

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Hollywoodban nem újkeletű dolog egy szélsőséges diéta, de Gwyneth Paltrow polarizált táplálkozása még a legelvetemültebb fogyókúrázókat is megosztja.

Nemrég járt körbe a TikTokon Gwyneth Paltrow interjúja, amiben a táplálkozási szokásairól is őszintén beszélt a színésznő. Elárulta, hogy a reggeleit üres kávéval indítja, és nagyon figyel arra, hogy semmi olyat ne fogyasszon, ami hirtelen megemeli a vércukorszintjét. Ezt követően délig nem is eszik semmit. Ebédre rendszerint csontlevest fogyaszt, majd minden délután legalább egy órát edz a személyi edzőjével, vagy kocog, de a pilates is a kedvencei közé tartozik. Edzés után nem maradhat el a szauna sem, ahol legalább 30 percet eltölt, persze több részletben. Vacsorára pedig főleg zöldség kerül a tányérjára, nyersen, párolva, vagy grillezve, és kerüli az olajban sült fogásokat. Gwyneth Paltrow hangsúlyozta, hogy nagyon odafigyel arra, hogy a szervezetét megszabadítsa a méreganyagoktól.
A színésznő nagyon figyel híresen karcsú alakjára, amit elmondása szerint a paleo étrendnek köszönhet. Szakértők szerint azonban Gwyneth túl kevés kalóriát fogyaszt ahhoz képest, hogy milyen intenzíven edz, és féltik a színésznőt, hogy hosszú távon ez a szigorú önmegtartóztatás káros lesz az egészségre.

gif

A kritikusok arra is felhívják a figyelmet a videó alatt, hogy a színésznőt fiatal lányok, és nők tömege tekinti példaképnek, akik követik a tanácsait, azonban orvosi felügyelet nélkül az ilyen mértékű ételmegvonás súlyos étkezési zavart is okozhat hosszú távon. S míg Gwyneth mellett komplett stáb áll, a személyi edzője, a dietetikusa személyében, aki azért odafigyelnek a színésznő egészségére, ezt nem mindenki engedheti meg magának. A kommentelők között persze ismét szóba került a világszinten és Magyarországon is botrányt okozó, a cukorbetegek számára felírható Ozempic injekció illegális alkalmazása is.
A 2023-as Oscar-gála után egyébként rengeteg kritika éri újra Hollywoodot. A háborgó kommentelők szerint az elhízást kóros járványként állítják be a filmipar fővárosában, a legtöbb színésznő pedig olimpiai sportot űz a fogyásból. A kóros karcsúsággal rajongók millióit tévesztik meg, miközben azt az üzentet közvetítik, hogy egy nő csak akkor érhet el karriert a szépség-, vagy a filmiparban, ha nádszálvékony. Ezzel a közösségi médiából áradó téveszmékre épülő celebkultúrával pedig sokan szeretnének már leszámolni. A színésznő egyik legnagyobb kritikusa, az okleveles táplálkozási szakértő, Rhiannon Lambert, A táplálkozás tudománya című könyv szerzője. Az író szerint Gwyneth Paltrow étkezéshez való hozzáállása nagyon veszélyes, és inkább tekinthető öncélú reklámnak, mivel a legtöbb általa alkalmazott technikának és módszernek semmilyen tudományos magyarázata nincs, a színésznő mégis visszaél a hírnévvel, és erre építi a GOOP nevű, általa alapított wellness márkát is. A tudós azon a véleményen van, hogy Paltrow rutinjai téves képet közvetítenek a követői felé, azt üzenik, hogy „egyél, igyál úgy, mint én, és olyan vékony leszel, de közben vedd meg a méregdrága termékeimet is hozzá“.

Galéria / 8 kép

Sztárok, akik bevállalták, hogy a cukorbetegeknek készült gyógyszerrel fogytak

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.