Egészséges

Kép
Életmód

3 egyszerű gyakorlat, amitől laposabb lesz a hasad, mint valaha

Íme 3 egyszerű pilates gyakorlat, amit ha most elkezdesz, akkor laposabb hassal indíthatod a nyarat!

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

9 reggeli szokás, ami beindítja a fogyást: néhány apró változtatás meghozza a hatását!

A fogyás sokak számára cél, azonban megvalósítása már jóval nehezebb, mint maga az elhatározás. Néhány kiló leadása azonban nem feltétlenül jelenti a jelenlegi étrend és életmód teljes átalakítását. Valójában néhány apró változtatás a reggeli rutinban már jelentősen segíthet a fogyásban.

Kép
Életmód

A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel

Valószínűleg gyermekkorunk nagy ellensége volt a sóska, aminek már csak a puszta látványától is annyira irtóztunk. Azonban felnőttünk, változunk, és egyre inkább próbálunk egészségesen étkezni, létezni, és igen, egyre inkább adunk teret az olyan ételeknek is, melyektől gyermekkorunkban egyenesen irtóztunk, hiszen belátjuk, hogy jótékony hatásai mellett még finomak is, ha a mi ízlésvilágunk szerint vannak elkészítve. A sóska pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozik.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

8 étel, ami csökkenti a vérzsírt, ezzel meghosszabbítva életed: szíved hálás lesz ezekért!

A trigliceridek a szervezetben található zsírok egy fajtáját jelentik. Az emelkedett szintek a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához kapcsolódnak. Az étrend fontos szerepet játszik a trigliceridek termelésében a szervezetben, és bizonyos élelmiszerek akár csökkenthetik is a vérzsír szintjét.

Kép
Életmód

10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!

Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.

Kép
Életmód

8 kalóriaszegény desszert, amitől anélkül ehetsz, hogy felszaladnának rád a plusz kilók

Mutatjuk azoknak a kalóriaszegény desszertek listáját, amikből nyugodtan válogathatsz a diéta alatt is!

Kép
Életmód

8 tipp, hogy megelőzd az inzulinrezisztenciát, mielőtt felütné a fejét

2024-re egyes betegséges sajnos már teljesen mindennaposnak számítanak, és rengeteg embert érintenek. Ezek közül kiemelkednek azok a problémák, melyek leginkább a nők körében ismeretesek, hiszen összefüggésbe hozhatók a teherbeeséssel és egyes termékenységi problémákkal. Kis odafigyeléssel azonban sok esetben megelőzhetjük a gondokat, mielőtt azok felütnék a fejüket. Például ilyen az inzulinrezisztencia is.

Kép
Életmód

A szakértők szerint ez a legjobb időpont a reggelizésre - ha nem tartod be, elhízáshoz vezethet!

Nem mindegy, hogy mikor reggelizel! A rossz időpont elhízáshoz és bélproblémákhoz vezethet!

Kép
Életmód

8 mítosz az egészséges étkezésről, amit egyszer és mindenkorra el kellene felejtened

A mikrohullámú sütő tényleg annyira rossz? A fagyasztott zöldségek pedig kevésbé egészségesek? Most megpróbáltunk utánajárni ezeknek a étkezéssel kapcsolatos kérdéseknek is!

Kép
Szépség

Ne vedd félvállról: A repedezett sarok ennek a vitaminnak a hiányára is utalhat

Bármilyen meglepő is a repedezett sarok mögött néha sokkal komolyabb problémák húzódhatnak, de semmi ok az aggodalomra! Mondjuk is, hogy miként tehetsz ellene!

Kép
Életmód

A vízitorma a világ legegészségesebb zöldsége: 7 ok, ami miatt egyél többet belőle

Sokkal kevesebbet hallani róla, mint a felkapott kelkáposztáról vagy édesburgonyáról, a gasztronómiában is maximum csak aprócska mellékszerep jut neki, pedig a vízitorma számos fronton támogatja az egészségünket. Ismerd meg jobban ezt a szupererővel rendelkező mikrozöldet!

Kép
Életmód

10 élelmiszer, ami csökkenti a pajzsmirigy-alulműködés tüneteit: azt is mutatjuk, miket kerülj!

Ha pajzsmirigy alulműködéssel küzdesz, érdemes lehet a glutén, a feldolgozott élelmiszerek és más olyan élelmiszerek eltávolítása étrendedből, amelyek beindíthatják az immunrendszert vagy gyulladást okozhatnak.

Kép
Életmód

Az egyetlen étel, amit minden reggel enned kellene, hogy lassítsd a bőröd kollagénvesztését

Ha sokat eszel ebből a gyümölcsből, bőröd biztosan meghálálja!

Kép
Szépség

Ez az 5 vitamin nem csak erősíti, de növeszti is körmeid

Az ápolt kéz legalább annyira hozzátartozik a hétköznapokhoz, mint például az igényes öltözködés! Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy körmeink egészségesek legyenek!

Kép
Életmód

Egy egészséges étel, aminek túlfogyasztása akár veszélyes is lehet: ezért fontos a mértékletesség

Az egészséges ételek fogyasztásánál is oda kell arra figyelni, hogy mértéket tartsunk, és ne essünk túlzásba a fogyasztásukkal. Fontos, hogy törekedjünk az egészséges egyensúlyra, ugyanis sokan nem tudják, de bizony vannak olyan egészséges ételek is, melyek túlfogyasztása akár hízáshoz is vezethet, sőt némely még komolyabb problémát is okozhat. Mutatjuk, melyek ezek.

Kép
Shopping

A 61 éves Jodie Foster esküszik erre az 5 ezer forintos színezett hidratálóra - nem ül bele a ráncokba és egészségessé teszi a bőrt!

Ez a színezett arckrém tényleg "minden az egyben"! Tavasszal és nyáron kifejezetten nagy szolgálatot tesz, hiszen az összes összetevő megtalálható benne, ami ilyenkor csak kelhet!

Előző oldal
Következő oldal