A szakértők szerint ez a legjobb időpont a reggelizésre - ha nem tartod be, elhízáshoz vezethet!

A szakértők szerint ez a legjobb időpont a reggelizésre - ha nem tartod be, elhízáshoz vezethet!
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem mindegy, hogy mikor reggelizel! A rossz időpont elhízáshoz és bélproblémákhoz vezethet!

Az egészséges életmód szakértői és képviselői azt már nagyon jól beleverték a fejünkbe, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit mindenkinek be kéne tartania. A közösségi média felületeink és a virtuális receptes könyvünk is biztosan tele van már ötletekkel, már csak két dolog hiányzik: a motiváció, hogy el is készítsük, illetve az információ, hogy pontosan hány órakor is kell elfogyasztani a nap első étkezését. Most ezekre válaszolt a szakértő!

Ekkor érdemes reggelizni

Sokan pedzegetik a kérdést, hogy mikor kell reggelizni, vannak akik azt mondják, hogy 7-8 óra között, mások szerint akkor, amikor jól esik. Rhian Stephenson táplálkozási szakértő és természetgyógyász szerint nem létezik pontos időpont, amikor muszáj enni, viszont érdemes egy hüvelykujj szabályt betartani: a vacsora és a reggeli között legalább 12 órának el kell telnie. Amennyiben azok közé tartozol, akik mindezek ellenére sem bírnak reggelizni, akkor tedd ezt: felkelés után igyál egy nagy pohár citromos vizet. Ezzel egyrészről hidratálsz, másrészről pedig ásványi anyagokat juttatsz a szervezetedbe. Viszont, ha rá tudod venni magad, vagy szeretsz is reggelizni, akkor pedig érdemes fehérjedús és telítetlen zsírsavas ételt fogyasztani: például a tojás, a hal és az avokádó kiváló választás lehet. A megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása a nap elején csökkenti az éjszakai éhséget. Arról nem is beszélve, hogy a fehérje aminosavakból áll, amelyekre a szervezetnek szüksége van az izmok, csontok és bőrsejtek építéséhez és helyreállításához.

Kövessük a ritmust, amit a testünk diktál

Mindannyiunknak van egy belső órája – a cirkadián ritmus – ami fenntartja a 24 órás ritmusunkat, például, hogy mikor alszunk vagy eszünk. Ezenkívül trilliószámú baktérium van az emésztőrendszerünkben – amit együttesen bél mikrobiomnak nevezünk –, ami szintén követi a cirkadián ritmusát. Tehát, amint a bőrsejtek és a test is pihenő üzemmódba kapcsol alvás közben, fontos, hogy elegendő időt hagyjunk az emésztőrendszerünknek is a pihenésre és a regenerálódásra. A bélrendszerünkben van egy öntisztuló mechanizmus, viszont, hogy ez megtörténhessen, szüksége van a testünknek legalább 12 órára, amíg nem eszünk. A lényeg: minél hosszabb időt tartunk két étkezés között, annál gyorsabban működik az anyagcsere, és a bélnek is sokkal egészségesebb.

A reggeli kihagyása hízáshoz vezethet

A szakértő szerint azért is kulcsfontosságú a reggeli, mert ha ezt kihagyjuk akkor egyrészről kiéheztetjük a szervezetet, ami két dolgot is eredményezhet: vagy nem jutunk elegendő kalóriamennyiséghez, aminek következtében lassul az anyagcsere, vagy ellenkező esetben annyira kiéheztetjük a szervezetünket, hogy kétszer annyi kalóriát fogyasztunk el ebédre vagy vacsorára, mint amennyi egészséges lenne.

Kattints a galériára, és megtudhatod, mik a leggyakoribb tévhitek a reggelivel kapcsolatban, amit ideje elfelejteni!

Galéria / 4 kép

4 tévhit a reggelivel kapcsolatban, amit ideje elfelejtened

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!

Kép
Shopping

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.