Egy étrend-kiegészítő, amit az egészségügyi szakértők könyörögnek, hogy sose használj, mert pusztítást okoz a testedben

Egy étrend-kiegészítő, amit az egészségügyi szakértők könyörögnek, hogy sose használj, mert pusztítást okoz a testedben
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Tönkreteszi az anyagcserét, és számos további káros mellékhatása is van ennek az étrend-kiegészítőnek a szakemberek szerint!

Az egészséges étrend, a vitaminokban, ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag táplálkozás nem csak az erős immunrendszernek az alapja, hanem a kiegyensúlyozott anyagcsere és az ideális testsúly megőrzése szempontjából is fontos. Amikor diétázol, felborul az egyensúly, hiszen a fogyás céljából kevesebb kalóriát, ezáltal kevesebb értékes tápanyagot is fogyasztasz. Ha pedig a kívánt testsúlyt minél gyorsabban szeretnéd elérni, akkor előfordulhat, hogy hajlamos lehetsz étrend-kiegészítő készítményeket is bevetni a látványosabb eredmény érdekében. Nos, ezek általában olyan táplálékkiegészítők, amik fokozzák az anyagcsere folyamatokat, legtöbbször zöld tea kivonatot is tartalmaznak, ami alapvetően nem káros, sőt! Viszont kevesebb időt engednek a tápanyagoknak a felszívódáshoz, tehát a szervezetnek kevesebb idő marad arra, hogy az értékes tápanyagokat eljuttassa a sejtekhez. Ezek a készítmények tulajdonképpen felgyorsítják a szervezet működését, legfőképp az emésztési funkciókat, és segítenek a méreganyagoktól hatékonyan megszabadulni, ám van egy nagyon káros mellékhatásuk, amiről sajnos még nagyon keveset beszélnek a táplálkozási szakértők, még inkább a gyártók. Ez pedig az, hogy a méregtelenítés mellett nemcsak a káros, hanem bizony a hasznos és értékes, sőt, még inkább az egészséghez nélkülözhetetlen tápanyagokat is kiürítik a szervezetből.

gif

Ilyenkor olyan kellemetlen tünetek léphetnek fel hosszabb távon, mint akár a fehérje-, vagy a vitaminhiány, amivel a szervezet általános egészsége károsodhat, a nőket pedig leginkább a vas-, a B-, és a D-vitamin hiánya érinti károsan. Ugyanis ahogy gyengül az immunrendszer, sokkal fogékonyabbá válik a különböző fertőző, bakteriális eredetű megbetegedésekre, továbbá energetikailag is kihat a mindennapokra, ha bármiben hiányt szenved a szervezet. Enerváltabbá, fáradékonyabbá, dekoncentráltabbá tehet, ami pedig befolyásolja a munkavégzést, a háztartási teendőket, de az általános közérzet szempontjából sem elhanyagolható, a hosszú távú káros, a szervezetet romboló hatásról nem is beszélve.

És akkor jöjjön egy étrend-kiegészítő, ami viszont tényleg áldásos hatásokkal bír!

Amire viszont a szakértők felhívják a figyelmet, hogy a probiotikumok rendszeres fogyasztását érdemes valóban komolyan venni, főleg ebben az őszi-téli, betegségek szempontjából is intenzívebb időszakban. A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, például baktériumok vagy élesztők, amelyek étrend-kiegészítőként, de akár természetes formában is fogyaszthatók, például kefír, vagy joghurt formájában. Jótékony hatású élő baktériumokat tartalmaznak, de nem olyan típusú baktériumokat, amelyek megbetegítenek, ezért is ők az úgynevezett jótékony baktériumok, amik hozzájárulnak a szervezet természetes baktérium populációjának gazdagításához a belekben. Az emésztőrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már tudományosan bizonyított, többek közt támogatják a bélflóra egyensúlyát, az emésztési funkciókat, erősítik az immunrendszert, és segítenek csökkenteni a szervezetben fellépő gyulladásokat, de akár az allergiás reakciókat is, továbbá a mentális egészségre is jótékonyan hatnak.
Ha tehát tartósan, eredményesen, és ami még fontosabb, egészségesen szeretnél fogyni, akkor felejtsd el a méregtelenítő hatást ígérő kapszulákat, és jegyezd meg, hogy a fogyást nem lehet receptre felírni. Nem létezik olyan pirula, ami csodákra képes, kizárólag egy megoldás tartható hosszú távon, ha sikerül kialakítani egy olyan étrendet, amivel kevesebb kalóriát fogyasztasz, mint, amennyit elégetsz. Aludj eleget, sportolj rendszeresen és táplálkozz változatosan, figyelj a megfelelő mennyiségű fehérjére, kerüljön a tányérodra rengeteg friss zöldség, csökkentsd a zsír-, és szénhidrát bevitelt, és ami még fontosabb: ne várj gyors megoldást! Az egészséges fogyáshoz a szakértők szerint heti szinten maximum fél kg-tól kell megszabadulni, tehát ne dőlj be a pár napos csodadiétáknak, a léböjtöknek, és ne szedj felesleges táplálékkiegészítőket. A fogyás érdekében az anyagcsere javításának legjobb, legtermészetesebb módja a tápanyagban, fehérjében és rostban gazdag ételek fogyasztása, valamint a rendszeres testmozgás és pihenés.

Most pedig kattints galériánkra néhány táplálkozási tévhitért, amit ideje végleg elfelejtened!

Galéria / 10 kép

Táplálkozási tévhitek, amelyeket jobb, ha elfelejtesz

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.