#Képesvagyok...
Fejezd be Te a mondatot!

A #képesvagyok kampány a korlátaikat legyűrő, álmaikért töretlenül dolgozó nőket ünnepli. Az inspiráló történetek példaként szolgálnak sokak számára, akiket mentális állapotuk, fogyatékosságuk, a társadalmi elvárások, önbizalomhiányuk, belső démonjaik akadályoznak abban, hogy képesek legyenek küzdeni céljaikért. Hozzájuk, hozzátok szól a #képesvagyok kampány! Hiszünk abban, hogy a közösség erőt, támogatást és inspirációt ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz.

„Az InStyle-lal, csakúgy, mint ezzel a kampánnyal is, szeretjük átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat. A márka nemzetközi és hazai szinten is kiemelten fontosnak tartja a belevaló, erős és példaértékű nők bemutatását a címlapon és a magazinban egyaránt. Reméljük, hogy a bemutatott történetek sokakat bátorítanak majd arra, hogy elfogadóak és támogatóak legyenek másokkal és önmagukkal szemben is – mert sokszor a legnagyobb korlátot az jelenti, hogy félünk hinni önmagunkban.” - mondta Alberti Petra Bianka főszerkesztő.

Képes vagyok beszélni róla! Ismerd meg 5 #képesvagyok jelöltünket, akik bebizonyítják, hogy nincs olyan, hogy tabutéma

Képes vagyok beszélni róla! Ismerd meg 5 #képesvagyok jelöltünket, akik bebizonyítják, hogy nincs olyan, hogy tabutéma

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Ismerd meg a #KÉPESVAGYOK díj 2022-es jelöltjeit!

Kép

A tavaly indult #képesvagyok kampánnyal szerettük volna átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat, és az álmaikért töretlenül dolgozókat ünnepli. A kezdeményezés az idei évre már egy díjátadóvá nőtte ki magát, ahol inspiráló történetek és inspiráló személyek kerülnek a középpontba. Példaként szolgáló emberek, akiket fizikai vagy mentális állapotuk, múltjuk, a társadalmi elvárások, belső démonjaik ellenére képesek küzdeni céljaikért, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért, beszélni a nehéz témákról és kiállni a fontos ügyek mellett. Hiszünk abban, hogy ez a közösség erőt, támogatást ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz, hogy kezdeményezésünk párbeszédeket indít. A mi szemünkben mindenki győztes, aki szót emel magáért és másokért, így most olvasóinkhoz fordulunk. Te kinek adnád a 2022-es év #KÉPESVAGYOK díját? Téged ki inspirál a jelöltek közül? Ismerd meg őket és szavazz!

Kép

Szilágyi Liliána

Titkát évekig senki sem sejtette, mígnem 2021. december 29-én egy a közösségi oldalán megjelent írásban felszabadította önmagát: „Bántalmazott vagyok. 25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által, akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadást kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám”. Vallomását azóta több nyilatkozat is követte. Liliána régóta kereste a segítséget az igazságszolgáltatásban, de az az ilyen fajta ügyekben véleménye szerint még nagyon gyerekcipőben jár hazánkban, valamint, az elvett gyerekkort egy több évig húzódó per végi ítélet sem tudja visszaadni, ugyanakkor tovább nem akart hallgatni, ezzel a tettével pedig bátoríthatja sorstársait is.

Kép

Szabó Győző

Győző tíz évig volt szerhasználó, majd a kétezres évek elején elvonókúrára ment, és letette a drogokat. A pokolba vezető kalandos útról, majd a még gyötrelmesebb visszatérésről könyvet írt, ami 2012-ben jelent meg Toxikoma címen. A kegyetlenül őszinte vallomás azonnal a sikerlisták élére került, majd pedig azonos címmel Herendi Gábor filmet készített belőle, amit tavaly ősszel mutattak be, és az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar mozija lett azzal, hogy több mint 100 ezren váltottak rá jegyet. A film kapcsán drogmegelőző és felvilágosító kampány indult országszerte, melyben Győző is aktívan kivette a részét. Azóta a Toxikoma számos fiatal függőt késztetett arra, hogy elvonóra vonuljon. Bár Győző az írásra csak egyfajta terápiaként tekintett, súlyos drogfüggőségével folytatott harca mára sorsfordítóan hat másokra, és a bizonyítéka annak, hogy szabadon csak drogok nélkül lehet élni.

Kép

Szentesi Éva

Igazi túlélő, egy kőkemény nő, aki kendőzetlenül áll bele minden témába. Az írás számára terápia, létszükséglet, olyan természetes, akár a levegő. Mellbevágóan őszinte, legyen szó a rákkal szembeni harcáról, a gyógyulás felszabadító, ugyanakkor rögös útjáról, veszteségekről, sikerekről, az önmarcangolásról és az elfogadásól, az élet apró örömeiről és bosszantó kis apróságairól. Mindeközben pedig rengeteget ad és tanít olvasóinak. Mikor elhatározta, hogy betegségét nem kezeli magánügyként, és kiáll a nagy nyilvánosság elé, rákellenes kampánya hatására rengeteg nő ment el szűrésre, köztük volt több olyan is, akinél még éppen időben fedezték fel a tumort.

Kép

Járai Máté

A Jászai Mari-díjas színész épp olyan őszinteséggel beszél gyerekkori traumáiról, amiket szülei hedonista életmódja és alkoholizmusa miatt szenvedett el, mint az idegösszeomlásáról, a nyitott házasságról, vagy a biszexualitásáról. Máté nem szereti a titkokat és a köntörfalazást, szabad szellemiségben nevelkedett, így számára az a furcsa, ha az emberek nem vállalják önmagukat. Tudja, hogy sokszor túlságosan őszinte, de ezzel senkit sem akar megbántani, ugyanakkor hiszi, ha valaki közszereplőnek, akkor a szakmáján kívül is irányt kell mutatnia. A kirakatba rakott gyönyörű élet mögött gyakran hatalmas fájdalmak húzódnak meg, őt is csak azok a művészek érdeklik, akik emberiek tudnak maradni.

Kép

Annoni Zita

Annoni Zita kisbabája a tizedik lombikprogram során fogant meg. Ő és férje, Gianni Annoni megküzdöttek azért, hogy család lehessenek, Zita egy komoly műtétet is vállalt, hogy egészségügyileg alkalmas legyen az anyaságra. Mikor megszületett kisfiuk, azt érezték, igazi csoda történt velük. Sokáig nem beszélt az őket ért megpróbáltatásokról, ám azóta annyi személyes történet találta meg, hogy úgy érezte, erőt kell adni azoknak, akik hozzájuk hasonló cipőben járnak. A tapintatlan kérdéseket és megjegyzések arról, hogy „miért nem jön a baba”, a párkapcsolati megpróbáltatások, a nőgyógyászati vizsgálatok fontossága, a meddőség és a lombik nehézségei mind-mind olyan témák, melyekről kevés szó esik a mai napig, miközben a történet másik oldalán olyan párok állnak, akik sokszor úgy érzik, ami velük történik, az szégyellniük kell.

Kép

Zita, aktuális lapszámunk címlaplánya további komoly témákat oszt meg a gyerekvállalási próbálkozások legszívbemarkolóbb állomásairól, és saját nehéz gyerekkoráról is őszintén mesél a vele készült interjúban.

Kép

Szerezd be az InStyle őszi lapszámát!


A magazin már kapható az újságosoknál, digitális formában pedig ITT tudod megvásárolni.

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb aktuális lapszámokról, ITT tudsz előfizetni - köszönjük a bizalmad!

Ismerd meg a többi kategória jelöltjeit is:

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!