#Képesvagyok...
Fejezd be Te a mondatot!

A #képesvagyok kampány a korlátaikat legyűrő, álmaikért töretlenül dolgozó nőket ünnepli. Az inspiráló történetek példaként szolgálnak sokak számára, akiket mentális állapotuk, fogyatékosságuk, a társadalmi elvárások, önbizalomhiányuk, belső démonjaik akadályoznak abban, hogy képesek legyenek küzdeni céljaikért. Hozzájuk, hozzátok szól a #képesvagyok kampány! Hiszünk abban, hogy a közösség erőt, támogatást és inspirációt ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz.

„Az InStyle-lal, csakúgy, mint ezzel a kampánnyal is, szeretjük átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat. A márka nemzetközi és hazai szinten is kiemelten fontosnak tartja a belevaló, erős és példaértékű nők bemutatását a címlapon és a magazinban egyaránt. Reméljük, hogy a bemutatott történetek sokakat bátorítanak majd arra, hogy elfogadóak és támogatóak legyenek másokkal és önmagukkal szemben is – mert sokszor a legnagyobb korlátot az jelenti, hogy félünk hinni önmagunkban.” - mondta Alberti Petra Bianka főszerkesztő.

Képes vagyok túllépni a korlátaimon! Ismerd meg 5 #képesvagyok jelöltünket, akik minden nap emlékeztetnek minket arra, hogy akadályok nem léteznek

Képes vagyok túllépni a korlátaimon! Ismerd meg 5 #képesvagyok jelöltünket, akik minden nap emlékeztetnek minket arra, hogy akadályok nem léteznek

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Promóciók

Stílusosan az őszi utakon

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Facebook
Twitter
Pinterest

Ismerd meg a #KÉPESVAGYOK díj 2022-es jelöltjeit!

Kép

A tavaly indult #képesvagyok kampánnyal szerettük volna átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat, és az álmaikért töretlenül dolgozókat ünnepli. A kezdeményezés az idei évre már egy díjátadóvá nőtte ki magát, ahol inspiráló történetek és inspiráló személyek kerülnek a középpontba. Példaként szolgáló emberek, akiket fizikai vagy mentális állapotuk, múltjuk, a társadalmi elvárások, belső démonjaik ellenére képesek küzdeni céljaikért, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért, beszélni a nehéz témákról és kiállni a fontos ügyek mellett. Hiszünk abban, hogy ez a közösség erőt, támogatást ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz, hogy kezdeményezésünk párbeszédeket indít. A mi szemünkben mindenki győztes, aki szót emel magáért és másokért, így most olvasóinkhoz fordulunk. Te kinek adnád a 2022-es év #KÉPESVAGYOK díját? Téged ki inspirál a jelöltek közül? Ismerd meg őket és szavazz!

Kép

Nyáry Luca

Regényeket ír, a legkülönfélébb társadalmi témákban publikál, könyveket fordít, műsort vezet, egy igazán szabadszájú fiatal, aki idén felkerült a Forbes 30 sikeres magyar 30 alatti listájára, bipoláris. Nyáry Luca nyíltan és nyitottan beszél gyakorlatilag mindenről, így betegségéről is, amit sokáig nem ismertek fel, így az érzelmi hullámok megkeserítették az életét. A diagnózis után viszont a felelősségét azonnal érezte a betegsége kordában tartásával szemben, komolyan veszi állapotát, mindent megtesz a stabil lelki állapotáért: „Tudom, milyen, amikor a hozzád legközelebb állókról sem tudod elhinni, hogy jót akarnak neked. Tudom, milyen felébredni az éjszaka közepén dübörgő aggyal, azt érezve, hogy azonnal el kell dobnod mindent, és megcsinálni azt az egy logikátlan marhaságot, amit nem tudsz kiverni a fejedből. Tudom, milyen akaratlanul is megbántani azokat, akiket szeretsz, mert annyira instabil vagy, hogy egyszerűen képtelen vagy rendesen odafigyelni másokra. Ha ilyenekkel küzdesz, szinte óhatatlan, hogy valahol, valamikor fogsz olyan dolgokat csinálni, amik károsak lesznek mások számára. Ez az élet része, és senkit sem tesz rossz emberré. De fontos, hogy bármennyire is félrecsúszol, utána fel kell állnod, fel kell fognod a helyzetet, és vállalnod kell a felelősséget a tetteidért, ha szándékosak voltak, ha nem” – írta egyik cikkében.

Kép

Szalay Anna Lilla

Dolgozik, sportol, zenél, fesztiválozni jár és készül az önálló életre a vőlegényével, ugyanúgy, mint bármelyik másik kortársa. A 31 éves Anna Lilla nem engedi, hogy a Down-szindróma bármiben is korlátozza. Az InStyle #képesvagyok lapszámának és kampányának címlapsztárja és arca volt 2021 tavaszán. A Nem Adom Fel Alapítvány hivatalos arcaként pedig mi is nyomon követhetjük az életét a közösségi oldalakon, ahol rendszeresen posztol a mindennapokról és a hobbijaikról. Az indulás óta a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem mosolygós felszolgálója, életvidámságával és természetes bájával a hosszú évek során számos vendég szívébe lopta már be magát. A következő célja pedig az, hogy elköltözhessen otthonról. Édesanyja úgy tartja, Anna Lilla egy nagy álommegvalósító, ezért is fogott bele négy társával együtt a Mikes Lélekközpont névre kereszt projektbe, ami egy 10-12 sérültséggel élő fiatal számára teremtené meg az önállósodás lehetőségét egy olyan házban, ahol saját külön kis apartmanban élhetnének, miközben egy segítőszolgálat keretében elérhető maradna számukra a biztos háttér.

Kép

Iván Bence

A maximalista sportoló korábban 6 évig kosarazott, mikor az egyik meccsen Petrov Iván úszóedző meglátta benne a lehetőséget. Itt indult Bence úszókarrierje. Egy álma vált valóra az EB bronz- és ezüstérmes sportólnak, mikor 2020-ban sikerült a tokiói paralimpiára kvalifikáltatnia magát, élete első paralimpiáján pedig a még mindig csak 22 éves Bence a kilencedik helyezést érte el. 2021-ben a Magyar Úszó Szövetség az év paraúszójának választotta. Nem is kérdés számára, hogy a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon is ott a helye, ám a felkészülés mellett jelenleg is a Pécsi Tudományegyetemen tanul úszóedző szakon, valamint idén még a táncparketten is megméretteti tudását. A 2022-es Dancing with the Starsban Stana Alexandra partnereként mutatkozik be a nézőknek. Azt mondja, bármilyen kihívás gördül elé, ő bátran elébe áll, ebbe a versenybe is igazi sportolói mentalitással érkezik.

Kép

Jacsmanik Attila

Attila és kutyája, Zsömi sztorija egy igazán szívmelengető történet az ember és a kutya barátságáról. Attila hároméves kora óta cukorbeteg, 16 éves kora óta él egyedül, ám a valódi szabadságot és az önállóságit akkor tapasztalta meg, mikor hozzákerült Zsömi, a vércukorszint-jelző kutya. Együtt tanulták meg kezelni a betegséget, a kutyázás pedig életcélt adott Attilának. Zsömi többször megmentette az életét, mára pedig Attila is kutyakiképzéssel foglalkozik, így segítve másoknak. TikTok-csatornáját 60 ezren követik, videói a kutyás életbe, a feleős állattartásba, és a segítőkutyával élő emberek mindennapjaiba enged betekintést.

Kép

Fenyvesi Zoli

Többszörös handbike-os maratonfutó, aki a Suhanj! Alapítvány színeiben már a New York-i maratont is teljesítette. Zoli, vagy ahogy sokan ismerik, Wheelchairguy, születése óta egy orvosi műhiba miatt került kerekesszékbe, nevét pedig az ország Till Atilla Tiszta szívvel című filmje révén ismerte meg igazán. Bár annak idején az orvosok leírták, családja és elszántsága viszont egyre csak előrébb vitte, mára pedig állítja, „Kerekesszékből is lehet teljes életet élni”. Próbálja a helyzetéből a lehető legtöbbet kihozni, éli az életét, kitűz maga elé célokat és terveket, és ezeket igyekszik elérni. Ha eközben tud másokat motiválni, akkor az csak külön öröm számára.

Kép

Ismerd meg a többi kategória jelöltjeit is:

Videók

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Promóciók

Stílusosan az őszi utakon

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Kép
Stílus

Hailey Bieber gyerekkorunk egyik megosztó farmerját hozta újra divatba - és működik!

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most!

Kép
Életmód

Önismereti teszt: Akár egyetlen mondatból kiderülhet, hogy mérgező szülőkkel nőttél fel

Vajon hány olyan mondatot találsz, amelyet te is napi szinten kiejtesz a szádon?

Kép
Sztárok

Biszexuális férj, törvénytelen gyermek, gyorsan múló boldogság: Ilyen volt valójában Margit hercegnő első és egyetlen házassága

Margit hercegnő magánéletében is találni pár elfeledett, ám nagyon is érdekes történetet.

Kép
Sztárok

Így érte el diéta nélkül a bomba alakot! Jennifer Lopez erre a 4 táplálkozási tippre esküszik évek óta

Jennifer Lopez szépségének és tökéletes alakjának titkát te is könnyen lekoppinthatod!

Kép
Életmód

Mekkora kamu! 10 őrült dolog, amit az emberek a filmekben csinálnak, de a valóságban sosem tennék

Arra már egészen fiatalon ráébredünk, hogy a filmekben tényleg bármi megtörténhet, és erre az elméletre a készítők is minden esetben ráerősítenek!