Hozzávalók:
- 3 ek cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 10 db tortilla
- 250 g mascarpone
- 1 bögre hideg tej
- 1 csomag vanília puding
- 2 bögre habtejszín
- ¼ bögre csoki csipsz
Így készül:
1. Keverd össze a cukrot és a fahéjat, olajozd be a tortillalapokat és szórd meg ezzel a keverékkel mindkét oldalukat. Vágd 4 egyenlő részre a lapokat.
2. A muffinformába mélyedésenként tegyél 2 negyedet a tortillákból úgy, hogy a kerek oldala a tepsi alján legyen, a csúcsos pedig felfelé álljon. Süsd 180 fokon 10 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
3. Közben készíts el a tölteléket: robotgéppel keverd a mascarponet krémesre, a pudingport pedig olvaszd fel a tejben és szintén keverd 2 percen keresztül.
4. Ezután mehet a pudingba a mascarpone és a felvert habtejszín: keverd az egészet egyneművé, majd tedd hűtőbe 1 órára.
5. Óvatosan vedd ki a muffinformából a kosárkákat és töltsd meg a hűtött töltelékkel.
4 isteni desszert tortillából
Ilyet még biztosan nem kóstoltál!8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!
Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.
Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4
A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.