1
/
5

forrás: Getty
Zsírok és olajok
Sütni, főzni kizárólag telített zsírokban kellene, mert létfontosságúak szervezetünk számára és hőstabilak. Ilyen például a kókuszzsír, a kókuszolaj, a vörös pálmaolaj és az állati eredetű zsírok, mint a sertészsír, marha-, esetleg a kacsa- és libazsír.
Hidegen fogyasztandó az olívaolaj és a avokádóolaj, így az azokban lévő, zsírban oldódó vitaminok könnyebben felszívódhatnak. Olíva- és avokádó olajat nem melegítünk!
Sütni, főzni kizárólag telített zsírokban kellene, mert létfontosságúak szervezetünk számára és hőstabilak. Ilyen például a kókuszzsír, a kókuszolaj, a vörös pálmaolaj és az állati eredetű zsírok, mint a sertészsír, marha-, esetleg a kacsa- és libazsír.
Hidegen fogyasztandó az olívaolaj és a avokádóolaj, így az azokban lévő, zsírban oldódó vitaminok könnyebben felszívódhatnak. Olíva- és avokádó olajat nem melegítünk!