1
/
5
forrás: Getty
Zsírok és olajok
Sütni, főzni kizárólag telített zsírokban kellene, mert létfontosságúak szervezetünk számára és hőstabilak. Ilyen például a kókuszzsír, a kókuszolaj, a vörös pálmaolaj és az állati eredetű zsírok, mint a sertészsír, marha-, esetleg a kacsa- és libazsír.
Hidegen fogyasztandó az olívaolaj és a avokádóolaj, így az azokban lévő, zsírban oldódó vitaminok könnyebben felszívódhatnak. Olíva- és avokádó olajat nem melegítünk!
Sütni, főzni kizárólag telített zsírokban kellene, mert létfontosságúak szervezetünk számára és hőstabilak. Ilyen például a kókuszzsír, a kókuszolaj, a vörös pálmaolaj és az állati eredetű zsírok, mint a sertészsír, marha-, esetleg a kacsa- és libazsír.
Hidegen fogyasztandó az olívaolaj és a avokádóolaj, így az azokban lévő, zsírban oldódó vitaminok könnyebben felszívódhatnak. Olíva- és avokádó olajat nem melegítünk!
Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni
A sok évtizedes elvekkel ellentétben az étkezés nem egy matematikai egyenlet arról, hogy mi megy be és mi jön ki. Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged.8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!
Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.
Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4
A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.