Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni

Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni
Forrás: Getty

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

A sok évtizedes elvekkel ellentétben az étkezés nem egy matematikai egyenlet arról, hogy mi megy be és mi jön ki. Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged.

Vitathatatlan, hogy különleges jelentőséggel bír számunkra egy bőséges, csodálatos és izgalmas szín-, illat- és ízorgia a tányéron, különösen most a tél közeledtével, azonban nem árt, ha tartalom is van a forma mögött.

A tudományos kutatások eredményei szerint genetikai állományunk alapvetően megegyezik a 100.000 évvel ezelőtt élt őseink genetikai állományával. Ez a genetikai örökségünk. És a helyzet az, hogy mindennapi tevékenységeink, mint például az alvás, a mozgás és a táplálkozás, vagy támogatja a génállományunk optimális működését, vagy ellene dolgozik. Ahogy a napelem sem működik fény nélkül, úgy a szervezetünk sem működik a számára nem hasznosítható táplálékforrásokkal.

Kép
forrás: Getty

Az ember biológiai értelemben szerves gép – és mint bármely más gépnek, anyagokra van szüksége az optimális működéshez. A genetikai kutatások is alátámasztják azt a tényt, miszerint az ideális jelen helyzetben megközelítően 120 évre vagyunk kódolva. A szó szoros értelmében 120 éves korunk magasságában egészségesen, fizikális és szellemi frissességben kellene meghalnunk.

A táplálékaink megváltoztatják a DNS működését – Dr. David Perlmutter neurológus, neurogasztroenterológus

Az étel információ. Az elfogyasztott élelmiszer és folyadék közvetlenül hat testünk működésére, hormonszintézisére és gondolkodásunkra. A sok évtizedes elvekkel ellentétben az étkezés nem egy matematikai egyenlet arról, hogy mi megy be és mi jön ki. Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged.

Galéria / 5 kép

Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni

Megnézem a galériát

A jelen biokémiai és élettani ismeretek alapján ez volna a kiindulópontja az egészséges, hosszú életnek. Azonban tudjuk, milyen nehéz, sokszor lehetetlennek tűnő kihívás megtalálni az egyensúlyt a család, a magánélet és az önmegvalósítás között...

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

A 10 legjobb vendégsztár a harmincéves Jóbarátokból

Egyik kedvenc sorozatunk, amit máig bármikor szívesen újranézünk. De a főhősökön kívül is voltak benne kiváló alakítások.

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?