Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni

Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni
Forrás: Getty

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

A sok évtizedes elvekkel ellentétben az étkezés nem egy matematikai egyenlet arról, hogy mi megy be és mi jön ki. Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged.

Vitathatatlan, hogy különleges jelentőséggel bír számunkra egy bőséges, csodálatos és izgalmas szín-, illat- és ízorgia a tányéron, különösen most a tél közeledtével, azonban nem árt, ha tartalom is van a forma mögött.

A tudományos kutatások eredményei szerint genetikai állományunk alapvetően megegyezik a 100.000 évvel ezelőtt élt őseink genetikai állományával. Ez a genetikai örökségünk. És a helyzet az, hogy mindennapi tevékenységeink, mint például az alvás, a mozgás és a táplálkozás, vagy támogatja a génállományunk optimális működését, vagy ellene dolgozik. Ahogy a napelem sem működik fény nélkül, úgy a szervezetünk sem működik a számára nem hasznosítható táplálékforrásokkal.

Kép
forrás: Getty

Az ember biológiai értelemben szerves gép – és mint bármely más gépnek, anyagokra van szüksége az optimális működéshez. A genetikai kutatások is alátámasztják azt a tényt, miszerint az ideális jelen helyzetben megközelítően 120 évre vagyunk kódolva. A szó szoros értelmében 120 éves korunk magasságában egészségesen, fizikális és szellemi frissességben kellene meghalnunk.

A táplálékaink megváltoztatják a DNS működését – Dr. David Perlmutter neurológus, neurogasztroenterológus

Az étel információ. Az elfogyasztott élelmiszer és folyadék közvetlenül hat testünk működésére, hormonszintézisére és gondolkodásunkra. A sok évtizedes elvekkel ellentétben az étkezés nem egy matematikai egyenlet arról, hogy mi megy be és mi jön ki. Lássuk mi az, ami szabad, és mi az, amit jobb ha elfelejtesz, ha minél tovább szeretnéd megőrizni vagy helyreállítani egészséged.

Galéria / 5 kép

Mi (ne) kerüljön a tányérra, ha sokáig fitt akarsz maradni

Megnézem a galériát

A jelen biokémiai és élettani ismeretek alapján ez volna a kiindulópontja az egészséges, hosszú életnek. Azonban tudjuk, milyen nehéz, sokszor lehetetlennek tűnő kihívás megtalálni az egyensúlyt a család, a magánélet és az önmegvalósítás között...

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Kép
Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Ma már nemcsak kapcsolattartásra, hanem társ-, és munkakeresésre is a social media platformokat használjuk, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen képet alakítasz ki magadról ezeken a felületeken.

Kép
Stílus

A ruha, ami feminista mozgalmak szimbólumává vált! Diane Von Fürstenberg ikonikus darabjáért ma is nők milliói rajonganak - Divatklasszikusok 1. rész

Divatklasszikusok sorozatunkban a divattörténelem legikonikusabb darabjait és történeteit mutatjuk be neked. A mai cikk főszereplője a wrap dress, azaz az átlapolós ruha!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 tavaszi dzseki 15 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Régóta egy új dzsekin gondolkozol már? Segítünk most megtalálni a legtutibb darabot!

Kép
Életmód

9 lakberendezési trend, amire a francia nők esküsznek 2023-ban

A francia nők új lakberendezései kincsei között egész szuper tippek lapulnak!

Kép
Stílus

5 egykori gyereksztár, akinek a stílusa rengeteget változott az elmúlt években, évtizedekben

Ezek a csodálatos színésznők a szemünk láttára nőttek fel, nézd meg képeken az átváltozásukat kislányból dívává!