Az orvosok egyetértenek: 30 év felett mindenkinek kellene legalább ezt a táplálékkiegészítőt szednie, ha mást nem is

Az orvosok egyetértenek: 30 év felett mindenkinek kellene legalább ezt a táplálékkiegészítőt szednie, ha mást nem is
Forrás: Getty Images

Életmód

Napelem kisokos: Minden, amit tudnod kell a témában 2024-ben

Promóciók

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Facebook
Twitter
Pinterest

Táplálkozástudományi szakemberek egységes véleménye szerint mindenkinek, aki elmúlt már 30, legalább ezt az egyféle étrend-kiegészítőt mindenképp érdemes napi szinten fogyasztani az egészséges anyagcsere érdekében!

Az emberi szervezet nagyon okos, olajozott gépezetként működik, azonban amilyen összetett, annyira érzékeny is, főleg egy bizonyos kor után. Amennyiben rendellenesség lép fel, bármilyen okból kifolyólag, és felborul a belső egyensúly, akkor azt egyből jelzi is számunkra, és bizony vannak olyan testi funkciók, amikre jóval azelőtt érdemes komolyabb figyelmet fordítani, mielőtt még jelzést kapnánk arról, hogy valami nem stimmel. Ilyen például az egészséges emésztés, és a kiegyensúlyozott anyagcsere is.
A mindennapos energiaszintnek ugyanis ezek a fő mozgató rugói, és nem lehet a törődést elég korán elkezdeni, hiszen a legújabb kutatások szerint már 30 éves kor felett lassulhat a tápanyagok felszívódása, és ahogy lassul az anyagcsere működése, úgy könnyebben szaladnak fel a nem kívánt plusz kilók is. Sőt, a külsőleg is szemmel látható súlygyarapodás mellett, számos további, a szemnek láthatatlan, mégis komoly kockázattal járhat, amennyiben az anyagcsere ritmusa kibillen a megszokott működésből, ezért a szakértők szerint ha mást nem is, ennek a étrend-kiegészítőnek a szedését nem szabad elsunnyogni.

30 felett kötelező lenne mindenkinek ez a táplálékkiegészítő!

Ez a bűvös vegyület a Q10 koenzim, ami fokozott szerepet játszik az energiaszint szabályozásában, így szorosan hatással van az anyagcsere folyamatokra is. Az emberi szervezet természetes módon 25-30 éves korig képes előállítani, ezt követően azonban nagyon fontos pótolni, hiszen számos további előnyös hatása is van az egészség megőrzése szempontjából, valamint a hiánya olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint a szív- és érrendszeri problémák, a legyengült immunrendszer, vagy épp a rendszeres fogíny- és szájbetegségek, de a magas vérnyomás kialakulásáért is felelőssé tehető.
Szerencsére, az élelmiszeripar és a tudomány fejlődésének köszönhetően van megoldás, így csupán egy kis mindennapos odafigyeléssel felpörgethető az anyagcsere, amivel megőrizhető a test vitalitása, és a szervezet egészsége. Tudatos táplálkozással pedig természetes módon is pótolható, leginkább bizonyos halakból, lazacból, szardíniából, továbbá és a belsőségek, mint a máj és a szív is tartalmazza, de a búzacsíra fogyasztása is előnyös a Q10 koenzim. Az étrend-kiegészítőket gyártó cégek palettáján azonban széles választékban találhatunk kapszulát, tablettát, vagy akár por formájú változatot is, sőt, előnyeit már a kozmetikai ipar is felfedezte, így a legtöbb ránctalanító készítmény is tartalmazza ezt az értékes vegyületet. Szóval a 30 felett Q10-re fel!

Nature’s Finest, Golden Q10, 3 540 Ft - itt!Finom ízű porított ital a kellemes fogyasztás érdekében védi a sejteket az öregedéstől és hozzájárul a normál energia-anyagcseréhez.

Nature’s Finest, Golden Q10, 3 540 Ft - itt!

Finom ízű porított ital a kellemes fogyasztás érdekében védi a sejteket az öregedéstől és hozzájárul a normál energia-anyagcseréhez.

Most pedig íme 3 vitamin, amivel viszont érdemes vigyázni, mert hajhullást okozhat!

Galéria / 3 kép

3 vitamin, ami hajhullást okoz

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

4 konyhai trend, ami már nem lesz divatos 2024-ben a lakberendezésben - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Igen megosztó trendek érkeztek 2024-ben, ami a konyhát érinti: egy olyan darab ment ki a divatból, amit tényleg sosem gondoltunk volna!

Kép
Életmód

Köztünk járnak! Így él egy mai, modern boszorkány - még világsztárok is vannak köztük!

A 20. században született modern boszorkányság, a Wicca egyre népszerűbb. Hírességek is gyakorolják!

Kép
Életmód

Idén már 50 éves! Íme 12 érdekesség, amit talán nem is tudtál A Keresztapa II-ről

Idén éppen ötvenéves a film, amely hat Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legsikeresebb, legkedveltebb folytatás.

Kép
Életmód

6 filmes baki, amit csak kevesen vettek észre: te kiszúrtad ezeket?

Hat film és sorozat, aminek a bakijaira talán nem pontosan emlékszel.

Kép
Életmód

6 pszichológiai kísérlet, ami megmutatta, milyen kiszámíthatatlan is emberi természet

Kiszámíthatatlan és kegyetlen az emberi természet? Mutatunk 6 pszichológiai kísérletet, ami azt bizonyítja, hogy emberségből megbuktunk!

Kép
Sztárok

Ő Aang az Avatár: Az utolsó léghajlítóban: Így néz ki Gordon Comrier a valóságban!

Ilyen cuki kiskamasz az Avatár: Az utolsó léghajlító című sorozat főszereplője, Gordon Comrier.