Az egyik örök kedvenc, hiszen egy olyan magas keményítőtartalmú gyökérzöldség, ami még A-, C-, B6-vitaminban, magnéziumban és káliumban is gazdag, valamint oldható és oldhatatlan rostokkal is büszkélkedhet, tehát elősegíti a bélmikrobiom egyensúlyát, sőt, még a puffadást is csökkenti. Lehet belőle püré, de sütheted, főzheted, grillezheted, és még levesként sem utolsó. Sőt, szuper finom diétás brownie-ként is elkészíthető.
A jó bélmikrobiom titka! 6 étel, ami csodát tesz az emésztéseddel
Ha a gyomor-bél traktus beszélni tudna, azt mondaná: az vagy, amit megeszel. Legalábbis ami a benne található mikroorganizmusok felépítését illeti!6 egzotikus gyümölcs, ami igazi vitaminbomba
Ha gyümölcsről van szó, mindenkinek a klasszikus téli kedvencek, így az alma, banán és a mandarin, illetve a nyári vitaminbombák, például az eper, a málna vagy az ananász jut eszébe. Pedig mégis mennyi olyan egzotikus másfajta gyümölcs van, ami bár kevésbé elterjedt és ismert, mégis valódi ízbomba, és igen jótékony hatású is lehet a szervezetre nézve!