Zöld istennő saláta
Ezt az egyszerű nyári salátát eheted magában, de akár tortillával kiegészítve, vagy húsok mellé köretnek is.
Hozzávalók:
A salátához:
Egy kisebb fej káposzta
4 mini uborka
8 újhagyma
15 g metélőhagyma
Az öntethez:
180 gramm víz
1 avokádó (közepes méretű)
Lime lé
Tengeri só
Fokhagymapor vagy fokhagymagerezd(ek) ízlés szerint
15 gramm petrezselyem
Elkészítés:
A káposztát és az uborkát a lehető legkisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát és a metélőhagymát, majd az aprító dobjuk. Ezután rátérhetünk az öntetre. Tedd a turmixgépbe hozzávalókat, és addig turmixold, amíg egy szép, krémes öntetet nem kapsz. Most már csak annyi a dolgod, hogy keverd össze a salátával, és kész is vagy!