Kókuszos quinoakása
gyümölcsökkelHozzávalók:
85 ml kókusztej (125 + 60 ml) 125 ml víz 70 g quinoa 4 tk. juharszirup 2 tk. extra szűz kókuszzsír 2 tk. kesudióvaj ¼ tk. őrölt vanília ¼ kk. őrölt fahéj
kókuszcsipsz, friss málna, ribizli vagy áfonya a tálaláshozElkészítés:A quinoát jól mossuk át és tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjat és a vaníliát. Öntsük fel a vízzel és 125 ml kókusztejjel. Alacsony hőfokon kezdjük el főzni folyamatosan kevergetve. 15 perc után a quinoa magába szívja szinte az összes folyadékot, de még krémes marad az állaga. Vegyük le a tűzhelyről és adjuk hozzá a kesudióvajat, a juharszirupot és a kókuszzsírt, valamint a maradék 60 ml kókusztejet. Keverjük át, hogy krémes, enyhén folyós állagú legyen. Öntsük tálkákba, szórjuk meg kókuszcsipsszel és tegyünk rá friss gyümölcsöt. Mennyei reggeli lesz!Tipp: Ha véletlenül nem szereted a kókusz ízét, helyettesítheted mandulatejjel és mandulával. Azzal is finom lesz.