Hozzávalók:4 szelet kenyér 1 db érett avokádó, meghámozva, kimagozva ½ fej kisebb vöröshagyma, felaprítva 1 ek. friss koriander, aprítva (rakjunk félre a tálaláshoz is)½ lime kifacsart leve ¼ tk. csilipehely ¼ tk. sóElkészítés:
Egy tálban villával törjük pépesre az avokádót. Keverjük össze a többi alapanyaggal, és ha szükséges, sózzuk vagy adjunk hozzá még lime-levet. Az állaga ne legyen se túl híg, se túl sűrű. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket, kenjük meg a guacamoléval, és tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel.Tipp: Fogyasszunk hozzá teljes kiőrlésű, magvakkal dúsított kenyeret.
Szuperreggelik
Hosszú hétvégén senkinek sincs kedve felkelni és jó esetben hatkor még éppen átfordultál a másik oldaladra. Ezek a celebek azonban most keltek fel és kicsit erős lett a kinézetük....Bebizonyítjuk, hogy a Balaton tavasszal is menő! Erre indulj, ha a magyar tengernél jársz!
Szerencsére az utóbbi időben már tényleg kezd megdőlni az a tévhit, hogy csak a főszezonban, azaz a nyári melegben érdemes ellátogatnod a Balatonhoz. Bár a víz hőmérséklete még sokak számára biztosan nem érte el az ideális szintet, adunk pár ötletet, amelyekkel biztosan meghozzuk a kedveteket, hogy mihamarabb felfedezzétek a Balcsi környékét!
6 egzotikus gyümölcs, ami igazi vitaminbomba
Ha gyümölcsről van szó, mindenkinek a klasszikus téli kedvencek, így az alma, banán és a mandarin, illetve a nyári vitaminbombák, például az eper, a málna vagy az ananász jut eszébe. Pedig mégis mennyi olyan egzotikus másfajta gyümölcs van, ami bár kevésbé elterjedt és ismert, mégis valódi ízbomba, és igen jótékony hatású is lehet a szervezetre nézve!