Az orvosok könyörögnek, hogy ne dőlj be ennek a táplálékkiegészítőnek – gyakorlatilag semmit sem tesznek az egészségedért!

Az orvosok könyörögnek, hogy ne dőlj be ennek a táplálékkiegészítőnek – gyakorlatilag semmit sem tesznek az egészségedért!
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem szabad mindennek bedőlni, amit sokfelé reklámoznak, főleg az alábbi étrend-kiegészítőnek nem, ami a szakértők szerint valójában semmit nem tesz az egészségedért!

Az egészséged megőrzésének alapvető fontosságú része, hogy a szervezetedet minden olyan vitaminnal, tápanyaggal energiával, és ásványi anyaggal feltöltsd, amire a megfelelő működéshez, és a mindennapok leküzdéséhez szükséged van. Azonban hiába kapható a boltok polcain végtelen mennyiségű szuper hatásosnak hirdetett étrend-kiegészítő, vitamin és rágótabletta, sok ezek közül bizony csak inkább a pénztárcádat karcsúsítja ahelyett, hogy valóban értékes tápanyagokkal szolgálná az egészségedet. Mondják az orvosok.
Ráadásul az ősz beköszöntével és a megfázásos időszak közeledtével egyre több vitamint szokás ilyenkor fogyasztani, hogy elkerüljenek a különféle vírusok. Tény, hogy a mai világban, a kiegyensúlyozatlan és hiányos táplálkozás miatt kiemelt jelentősége van a pluszban szedett étrend-kiegészítőknek, vitaminoknak, hiszen természetes úton szinte lehetetlen fedezni a mindennapos szükségletet. Ám az orvosok szerint nem árt óvatosnak lenni, mielőtt telepakolod a kosarad a legközelebbi patikában mindenféle készítményekkel, és különösen egy terméktől intenek óvva a szakértők, amit érdemes inkább a polcon hagyni, ez pedig nem más, mint a gumicukor alapú multivitamin. Gondolj csak bele, nem túl szép, hogy igaz legyen?

Rágcsálj el desszertként, minden étkezés után 1-2 szem gumicukrot, és máris feltöltődtek a vitamin raktárak!

Az emberi szervezet azonban nem így működik. Biztosan jobb, ha letudod az étkezések után fellángoló édesség iránti sóvárgást 1-2 szem gumicukorral, legalábbis a kalóriadózis szempontjából mindenképp jobb, mint egy habos sütemény, de sajnos rossz hírünk van, a napi szükséges vitaminbevitelt ez nem fedezi. A legnagyobb probléma, hogy egy gumimaci méretű cukorka egyszerűen nem tud annyi vitamint tartalmazni, amire egy átlagos, felnőtt embernek szüksége van. Ráadásul ezeket a vitaminos termékeket mindenféle adalékanyaggal, zselatinnal, színezékkel, és cukorral készítik, így nem, hogy nem fedezik a napi vitamin bevitelt, de még rengeteg felesleges kalóriát is tartalmaznak, amellett, hogy számos egyéb, káros anyag is bekerülhet általuk a szervezetedbe. Arról nem is beszélve, hogy vélhetően mennyire túl vannak árazva.

Az tálálékkiegészítők elsősorban arra valók, hogy pótolják az étrendben lévő hiányosságokat, és segítsenek az egészség megőrzésében, de nem szabad kizárólag az ilyen jellegű forrásokra támaszkodni.

Erre hívja fel a figyelmet Sony Sherpa holisztikus orvos, aki azt is tanácsolja, hogy lehetőleg étkezz teljes értékűen, kerüljön a tányérodra minden nap friss, szezonális gyümölcs és zöldség, tölts minél több időt friss levegőn és kizárólag megbízható, márkázott vitaminoknak szavazz bizalmat.

És hogy milyen gyümölcsöknek jön a szezonja? A galériánkból megtudhatod, mit érdemes a következő hetekben megvenned a piacon:

Galéria / 7 kép

7 vitaminban gazdag gyümölcs, amit érdemes enned az őszi immunerősítés során

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!