Két divatos diéta, amit a táplálkozási szakértők könyörögnek, hogy felejts el örökre

Két divatos diéta, amit a táplálkozási szakértők könyörögnek, hogy felejts el örökre
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Javában tombol a nyár, és ilyenkor sokan próbálkoznak még bizonyos trükköket bevetni, hogy a nyár végi nyaralásra sikerüljön csúcsformába lendülni, mások pedig már az őszi nagy újrakezdést tervezgetik, hogy ledolgozzák a strandkajákat, grillezéseket és italozgatásokat. Ám nagyon nem mindegy, hogy milyen diétás módszert választunk, és van két olyan felkapott trend, amit a táplálkozási szakértők szerint sürgősen el is kellene felejtenünk!

A táplálkozási szakértők egybehangzó véleménye szerint ugyanis ez a két hóbort súlyosan károsíthatja az egészséget, ráadásul egy ilyen drasztikus módszer, csak rövid távon lehet eredményes, aminek a következménye még több plusz kiló is lehet a végén. Lisa Richards táplálkozási szakértő, a Candida-diéta megalkotója és Trista Best dietetikus foglalta össze, hogy mi az a két divatdiéta, amik a legnagyobb veszélyt jelentik az egészségre. És hogy melyek ezek? Lássuk!
1. Grapefruit diéta
Bár ez a drasztikus diéta már az 1930-as évek óta létezik, a táplálkozási szakértők szerint ez egy rendkívül veszélyes, és kerülendő fogyókúrás program. "A grapefruit-diéta kifejezetten veszélyes divatdiétának számít, mert nagyon egyoldalú, erősen korlátozza a tápanyagokat, így komoly hiánybetegségek léphetnek fel, valamint teljesen felborulhat a szervezet egyensúlya, mind az emésztést, mind a hormon-, vagy akár a folyadékháztartást tekintve“ - figyelmeztet Lisa Richards, aki azt is megjegyzi, hogy a grapefruit diéta hatására ugyan nagyon hirtelen megindulhat a súlycsökkenés, ez csak a szervezet gyors kiéheztetéséhez vezet, aminek a későbbiek során az is lehet a következménye, hogy kétszer annyi súlyfelesleget raktároz majd el a testünk pánikszerűen.
2. HCG diéta
A human chorionic gonadotropin diet, vagy ismertebb nevén a HCG diéta az Egyesült Államokban nagyon népszerű volt egy időben, hiszen rendkívül látványos és gyors eredményeket ígért a módszer híveinek. Alapja a hirtelen zsírvesztés, és az éhségérzet csökkentéséért felelős hormon befolyásolása, azaz a HCG hormon szájon át vagy injekció formájában történő bevitelével, amihez kirívóan alacsony, mindössze napi 500 kalória fogyasztása engedélyezett! „Már önmagában ez a drasztikus kalória megvonás is őrültségnek hangzik, hiszen a szervezetet nem lehet ennyire kizsigerelni“ - hívja fel a figyelmet Lisa Richards, majd azt is hozzáteszi, hogy a diétának számos, komoly egészségügyi veszélye is van, mint például a női hormonális egyensúly felborulása, de kialakulhat petefészek túlstimulációs probléma, és rosszabb esetben még vérrögök is képződhetnek a testen belül, aminek súlyos, életveszélyes következményei is lehetnek, mint akár az embólia. „A HCG diéta nemcsak potenciálisan hatástalan, hanem komolyan veszélyes is, ha tehetném, egyenes betiltatnám“ - mondja a szakember, aki aztán az összes divatdiétával kapcsolatban általánosan elmond egy örök érvényű igazságot - „A hosszú távon fenntartható egészségért a legjobb, ha nem fogyókúrákban gondolkodunk, hanem kialakítunk a mindennapjainkban egy olyan táplálkozási szokást, amit csak egyszer kell bevezetni az életünkbe. Felejtsünk el minden csodát ígérő divatos sztárdiétát, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, mozogjunk rendszeresen, és aludjunk eleget! Ez a tartós karcsúság három legfontosabb alapszabálya!“

Most pedig íme azok a zsírégető összetevők, amiket a dietetikusok szerint minden reggel érdemes lenne a tányérodra tenni!

Galéria / 3 kép

3 egészséges alapanyag, amiből minden nap érdemes összeállítani a reggelid, ha fogyni szeretnél

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!