Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya

Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

Rózsaszíntől a cseresznyepirosig: a CCC tavaszi Jenny Fairy, DeeZee és Nine West New York kollekciója elbűvölő színekben és formákban érkezik fantasztikus áron, 4995 Ft-tól

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Audrey Hepburn túl korán hagyta itt ezt a világot, megható, hogyan teltek utolsó hónapjai.

A legendás színésznő, stílusikon és jótékonysági aktivista, Audrey Hepburn 1929. május 4-én született Belgiumban, egy nemesi család leánygyermekeként. Szülei egy-egy válást követően találtak egymásra, Ella van Heemstra és Joseph Victor Anthony Ruston 1926-ban kötötték össze az életüket. A színésznő gyermekkorát származásának megfelelően Belgiumban, Angliában és Hollandiában töltötte, előkelő neveltetést kapott. 1935-ben édesapja váratlanul elhagyta a családot, erről Audrey Hepburn mindig azt mondta: „ez volt életem legtraumatikusabb eseménye”.

Audrey Hepburn nevét soha nem felejti el a világ.
forrás: Getty Images
Audrey Hepburn nevét soha nem felejti el a világ.

Audrey Hepburn sokat szenvedett

A világháború évei alatt a színésznő elkezdett balettozni tanulni, később táncelőadásokkal gyűjtött pénzt a holland ellenállásnak. Amikor a németek elzárták az élelmiszerforrásokat Hollandia irányába, a helyiek kénytelenek voltak tulipánokból lisztet készíteni, hogy életben maradjanak. Ebben az időben a színésznő súlyosan megbetegedett az alultápláltságból fakadóan, besárgult, ödémás lett a lába, tüdőgyulladást kapott, édesanyja alig tudta megmenteni az életét. Később azt mondta, az éhezés éveinek következtében szokott le az evésről, ezért volt egész életében annyira karcsú, vékony alkat. Mivel a saját bőrén tapasztalta meg, milyen a nélkülözés, a szenvedés, elképesztően empatikus ember vált belőle, aki egész életében segítette a gyengébbeket.

Filmes karrierje jóval később, az ötvenes években indult be, olyan klasszikusokban szerepelt, mint a Római vakáció, az Álom luxuskivitelben, a My Fair Lady, a Sabrina, a Mókás arc, az Amerikai fogócska vagy a Várj, míg sötét lesz. Audrey Hepburn először 1954-ben ment férjhez, Mel Ferrer színésztől 1960-ban fia született, aki a Sean nevet kapta. 1968-ban váltak el, a sztár pedig még ebben az évben beleszeretett az olasz orvosba, Andrea Dottiba. Második fia, Luca 1969-ben jött a világra.

Audrey Hepburn így élt élete utolsó hónapjaiban

Színésznői pályafutása után Audrey Hepburn jótékonysági aktivista lett, akit a világon mindenhol imádtak. Története azonban túl korán és szomorúan ért véget. 1992-ben, amikor Szomáliából tartott hazafelé Svájcba, súlyos hasi fájdalmakat tapasztalt, rögtön egy Los Angeles-i kórházba vitték. Ekkor derült ki, hogy vastagbélrákja van, megműtötték, majd kemoterápiát kapott. Ennek ellenére a színésznő tudta, hónapokon belül meg fog halni.

Audrey Hepburn élete utolsó karácsonyát szerette volna az otthonában, Svájcban tölteni, állapota azonban olyan törékeny volt, hogy csak úgy nem szállhatott repülőre. Ekkor legjobb barátja, a divattervező Hubert de Givenchy szerzett egy magánrepülőt, amit virágokkal feldíszítve bocsájtott a rendelkezésére a hazaúthoz. Gépekre kötve kelt útra, a személyzet és a pilóta pedig mindent megtett annak érdekében, hogy csökkentsék repülés közben a légnyomást, így óvva a súlyos beteg színésznőt.

Karácsonykor Audrey Hepburn megkérte egy barátját arra, vegyen neki három különleges kabátot, ezeket tette a fa alá Givenchy, Sean és Robert Wolders, az akkori párja számára. Azt kérte tőlük, mindig gondoljanak majd rá, amikor viselik. Utolsó szentestéjének éjjelén így búcsúzott el a családjától:

„Ez volt életem legszebb karácsonya!”

Audrey Hepburn néhány héttel később, 1993. január 20-án álmában hunyt el egy hospice házban. Fiainak összesen öt gyermeke született, Sean-nak van egy lánya, Emma Ferrer, illetve két fia, Gregorio és Santiago Ferrer. Luca két kislány apukája.

Most pedig íme10 felejthetetlen idézet Audrey Hepburntől!

Galéria / 10 kép

10 felejthetetlen idézet Audrey Hepburntől

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!

Kép
Stílus

Zendaya ruhaválasztásával Carrie Bradshaw-t másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Zendaya nem először merült el a nosztalgia tengerében, ezúttal Carrie Bradshaw adta neki az inspirációt!

Kép
Életmód

16 érdekesség, amit te sem tudtál a Szellemirtókról

Negyven évvel az első film sikere után most itt a Szellemirtók – A borzongás birodalma. De hogyan született az eredeti?

Kép
Sztárok

Tényleg válnak? Az Orlando Bloomról és Katy Perryről készült új fotók választ adnak a kérdésre!

Már több mint három éve annak, hogy Orlando Bloom és Katy Perry közösen mutatkoztak volna. Most végre választ adtak a pletykára, hogy tényleg válnak-e!