10 érdekesség az idén már 61 éves Álom luxuskivitelbenről, amiről még sosem hallottál

10 érdekesség az idén már 61 éves Álom luxuskivitelbenről, amiről még sosem hallottál
Forrás: gettyimages.com
Facebook
Twitter
Pinterest

Minden idők egyik legikonikusabb filmjéért még ma is milliók rajonganak!

Gondoltad volna? Épp 60 éve, 1961. október 5-én mutatták be az Egyesült Államokban (itthon csak 1973. szeptember 20-án került a mozikba), Truman Capote regénye alapján készült Álom luxuskivitelben című filmet, Audrey Hepburn és George Peppard főszereplésével.

A történetről röviden...

Egy Tiffany ékszerüzlet ámulatba ejtő kirakata előtt estélyi ruhában reggeliző Holly Golightly, 18 éves korában hagyta el szülővárosát és férjét, hogy valóra váltsa álmait a felső tízezer köreiben New Yorkban. A gyönyörű nő mindenkit levesz a lábáról, és bár ígéretes, dúsgazdag partikból bizony nincs hiány, az érzelmek bizony már más tészta. Ám egy szép napon maga sem gondolja, hogy házának új lakója, a fiatal és sikertelen író, Paul Varjak személyében a régóta vágyott szerelem érkezik meg az életébe!

Kép
forrás: Forgalmazó: Örökmozgó

A filmtörténet egyik legikonikusabb alkotása egy teljesen más oldaláról mutatta meg az addig egészen más filmekben szereplő, akkor 31 éves Audrey Hepburnt, és bár a közönség imádta és a mai napig imádja a filmet, a kritikusok, sőt később a színésznő maga is úgy gondolta, hogy hiba volt elvállalni a szerepet. Akárhogy is, az alkotás számos nívós jelölést kapott 1962-ben az Amerikai Forgatókönyvírók Egyesülete Henry Mancinit, az Amerikai Rendezők Egyesülete pedig Blake Edwardsot jutalmazta munkájáért. A film zenéjét pedig két Oscar-, illetve egy Grammy-díjjal ismerték el, ami cseppet sem meglepő, hisz a filmben felcsendülő Moon River című dalt a mai napig rengetegen dolgozzák fel, ennek ellenére mégiscsak Audrey Hepburn előadásában a legkülönlegesebb.

A kerek évforduló kapcsán most összegyűjtöttünk 10 érdekességet a filmről, amit galériánkra kattintva még több emlékezetes filmkocka kíséretében mesélünk el neked!

Galéria / 10 kép

10 érdekesség, amit nem tudtál az Álom luxuskivitelben című filmről

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.