A szakértők szerint az alacsony kalóriatartalmú édességek megdöbbentő hátránya

A szakértők szerint az alacsony kalóriatartalmú édességek megdöbbentő hátránya
Forrás: Henri Mathieu-Saint-Laurent/Pexels
Facebook
Twitter
Pinterest

Csak óvatosan az az alacsony kalóriatartalmú nasikkal!

Ha le szeretnél adni pár kilót vagy vigyázni szeretnél az alakodra, de imádott az édességeket, akkor az alacsony kalóriatartalmú nasik, rágcsálnivalók és desszertek jó kompromisszumnak tűnhetnek. Hiszen elméletben a dolog abszolút működik, anélkül kényeztetheted magad, hogy jelentősen megnövelnéd a cukor- és kalóriabeviteled az adott napom - de akkor mégis mi ezzel a probléma?

Nos, az ilyen típusú alacsony kalóriatartalmú édességekben jellemzően mesterséges édesítőszerek találhatók, amiknek bizony megvan az egészségügyi kockázata, még ha erről kevés szó esik is. Michele Canon táplálkozási szakértő szerint pedig még az is lehet, hogy épp ezek miatt fog többet mutatni alattad a mérleg.

Mert a kevesebb kalória nem mindig egészségesebb!

Az olyan "diétás" élelmiszerek, amelyek mesterséges összetevőket, például aszpartámot, szukralózt, szacharint tartalmaznak, annak ellenére, hogy kalóriát nem tartalmaznak, károsak lehetnek az egészségre, ha rendszeresen fogyasztjuk őket, sőt súlygyarapodáshoz is vezethetnek

- mondja Michele Canon.

Ennek egyik oka, hogy ezek az összetevők nagymértékben feldolgozottak, ami komoly terheket róhat szervezetünkre. Valamint az alacsony kalóriatartalmú élelmiszerekben található mesterséges édesítőszerek gyakran emésztési problémákat okozhatnak. Ez azért van így, mert az édes íz már önmagában felkészítheti szervezetünket a cukor feldolgozására, amit aztán valójában nem kap meg. A végeredmény pedig egy lassabb anyagcsere:

Amikor a teste nem kapja meg a cukrot, becsapjuk a jóllakottság érzéséért felelős hormonokat, ami lelassíthatja az anyagcsere folyamatot, arról nem is beszélve, hogy mindez túlevéshez is vezethet.

Ez pedig pont az ellenkezője annak, amit az alacsony kalóriatartalmú édességekkel szeretnénk elérni. Szóval mit tehetsz, ha rád jön a nassolhatnék? A szakértő szerint nem baj, ha időnként belekóstolsz egy természetes alapanyagokból készült desszertbe, amíg mértékletességet gyakorolsz.

A mértékletesség kulcsfontosságú!

Hangzik el a Michele Canon szájából a már oly sokszor hallott mondat, amit valóban érdemes megfogadni ahelyett, hogy a mesterséges édesítőszerekben keresnéd a megoldást!

És ezt láttad már?

Galéria / 10 kép

10 könnyű nyári recept, amit imádnak az egészségtudatos csajok

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.