„Minket nőket láthatatlan szálak kötnek össze” – interjú Tomán Szabinával

„Minket nőket láthatatlan szálak kötnek össze” – interjú Tomán Szabinával
Forrás: Zsólyomi Norbert

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az Athenaeum Kiadó gondozásában már kapható a Siker a mosoly mögött – Mutatom, hogyan csináld című életmód könyv, melyből megtudhatod, hogyan lett Magyarország egyik legeredményesebb üzletasszonya Tomán Szabina. Mi pedig kértünk tőle néhány bónusz tanácsot is az álmaink megvalósításhoz!

Nők ezrei szeretnék megtudni a titkait, ő pedig egyáltalán nem fél elárulni azokat nekik, sőt! Tomán Szabina hisz abban, hogy ha másokat támogatunk, azzal mi magunk is jobbá, többé válhatunk. Mivel máig sokan fordulnak hozzá tanácsért, Szabina elhatározta, könyvet ír arról, hogyan vált a Tomán Lifestyle Kft. sikeres üzletasszonyává. „Ez a könyv neked készült, ha szeretnéd az életedet teljességben, harmóniában, mosolygósan élni, miközben a számtalan szerep között egyensúlyozol” – ígéri a Siker a mosoly mögött - Mutatom, hogyan csináld című kötet olvasóinak Szabina, aki szerint a 21. századi nők gondolkozhatnak másképpen az anyaságról és élhetnek egyenrangú partnerként a párkapcsolatukban. A különleges életmódkönyv szerzőjét arról kérdeztük, miként találhatjuk meg az ideális célunkat és mentorunkat, de Tomán Szabina segített nekünk abban is, hogy végre el tudjunk búcsúzni a komfortzónánktól, illetve a maximalizmusunktól is.

Az angol filozófus, Francis Bacon azt vallotta, a tudás hatalom, ennek ellenére kijelenthetjük, sokan nem akarják megosztani azt, mert tartanak attól, hogy ezáltal konkurenciát szerezhetnek maguknak. Te azonban részletesen kifejtetted a karriered, vállalkozásod felépítésének történetét a Siker a mosoly mögött - Mutatom, hogyan csináld című kötetedben. Valójában éppen azért írtad meg a könyvet, hogy másoknak is segíthess a tapasztalataiddal. Mivel győznéd meg a kétkedőket arról, hogy szövetségesként, csapattársként, nem pedig ellenfélként kell tekintenünk azokra, akik a szakértelmünkre szomjaznak?

A saját karrierem és az üzleti sikereim bizonyítják, hogy érdemes adni. Nekem is nagyon sokan segítettek így vagy úgy, ezért kötelességemnek éreztem, hogy én is ezt tegyem, amikor csak lehetőségem van rá. Azt vettem észre, hogy amikor csak adtam, azt mindig többszörösen kaptam vissza. Ha valami olyat nyújtunk át másnak, ami által ő üzleti sikereket ér el – és az lehet pusztán egy jótanács, egy tipp arra vonatkozóan, hogy miként érdemes jobban szerveznie az életét – akkor az minket is erősít. Ezért mentorálok szívesen, ezért szeretem a befektetéseimet, és ezért is jó, hogy ez a könyv megszületett. Hiszek abban, hogy minket nőket láthatatlan szálak kötnek össze, véd-, és dacszövetséget kötünk egymással, amikor segítünk valakinek. Ennek pedig óriási ereje van.

A sikertudatodban szerepet játszik az is, hogy mára sokaknak segíthettél? Elégedett tudnál lenni magaddal, ha ez nem történt volna meg?

Mindig azt érzem, hogy nem segítettem és nem adtam még vissza eleget. Még több nőt akarok támogatni abban, hogy az álmaik megvalósuljanak.

Azt mondod, az utad során mindig a hasznodra vált, ha beszélgethettél valakivel, aki mesélt magáról. Kinek a társasága volt a legnagyobb hatással rád, amikor eldöntötted, papírra veted mindazt, amit az elmúlt években véghezvittél? Kitől kértél tanácsot az írás előtt és közben?

Náray Tamást a könyvben is említem, mint azt a személyt, aki a modellkarrierem során a legmeghatározóbb volt számomra, és igazi példakép lett. Tamás azért is etalon számomra, mert bármibe fog, azt rendkívül magas fokon műveli. Precíz, pontos, szigorú, de közben végtelen tisztelet és alázat van benne. Bárki, aki vele dolgozott, máig tud támaszkodni arra, amit Tamástól megtanult. Már Róbert az asszisztense volt, ma pedig sikeres divattervező. De nem ő az egyetlen, akit említhetnénk, mint példa arra, Tamás mennyire jelentőségteljes volt többek életében. Tamás mellett a saját csapatomra is számíthattam az írás során. Évek óta dolgozom velük, ismerjük egymást.

Kép
forrás: Csibi Szilvi

Mindenkit arra biztatsz, keressék azoknak a társaságát, akiktől tanulhatnak. Ezekre a meghatározó személyekre persze nem feltétlenül egyszerű ráakadni. Mit üzensz azoknak, akik nem tudják, hogyan fogjanak hozzá a mentoruk felkutatásához?

Azt gondolják végig, hogy milyenek szeretnének lenni és mit akarnak elérni. Az nem jó kérdés, hogy ki érdekli őket, illetve, hogy ki mennyire sikeres - ne ez alapján válasszanak. Először magukban keressék meg, mire vágynak

A gyökereid, a családod is kiemelkedő szerepet töltenek be abban, hogy kivé váltál, a régi hagyományok felelevenítése is fontos számodra. Mik azok az értékek, amiket a lányaidnak is szeretnél továbbadni, afféle hagyományként?

Higgyünk az összetartozás erejében, amit a család ad. Korán veszítettem el édesapámat, és már édesanyám sem él. A testvéreimmel azonban szoros a viszonyom, amiért nagyon hálás vagyok. Azt szeretném, ha a lányaim is cinkosai lennének egymásnak. Ha tudnák, hogy számíthatnak egymásra mindig.

Azt tanácsolod mindenkinek, merjenek álmodni, de maradjanak a valóság talaján ebben. Mi a „jó”, az „ideális” cél kitűzésének a titka szerinted? Mitől lesz megvalósítható egy elképzelés?

Én úgy csinálom mindig, hogy választok egy hosszú távú célt, ami az álmom, ahova szeretnék eljutni. De tisztában vagyok azzal is, hogy ezt apró lépésekben fogom tudni megvalósítani. Fókuszált maradok, de haladok afelé, amit kitűztem magam elé. Az lényeges, hogy szakmai támogatást is kérjünk, kapjunk a tervünk eléréséhez. Örökké tanulni kell.

Kép
forrás: Csibi Szilvi

Amikor először utaztál el egy modellmunka miatt, felismerted, hogy csak a komfortzónádon kívül érheted el az álmaidat. Kétségtelen, hogy rengetegen félnek elhagyni a biztonsági hálójukat. Mi adhat erőt ehhez a lépéshez?

Át szoktam gondolni, hogy mi lehet a legrosszabb kimenet. Ha még azzal is rendben vagyunk, akkor lépjük meg. Legyünk bátrak!

Maximalistának tartod magad, de közben azt sem tagadod, hogy a gyerekeid tükröt tartanak eléd ebben. Ez az önmagaddal szemben felállított elvárásaidra is igaz? Elfogadóbb lettél ezen a téren? Egyáltalán, miért fontos, hogy megengedőbbek legyünk magunkkal kapcsolatban, akár a munkában is?

Amellett, hogy a gyerekeim nagy tükrök, a cégem növekedése a jó példája annak, hogy milyen fontos volt leadni a maximalizmusból. A fejlődést ugyanis gátolta ez a fajta működésem. Megtanultam delegálni, és elhinni, hogy nem csak én tudom a legjobban. Amikor pedig ezt meg mertem lépni, a Tomán Lifestyle Kft. is könnyebben növekedett.

Sokan meglepődve tapasztalják, mennyire nyitott és közvetlen ember vagy a magánéletben, mert ha üzletről van szó, kimértebbnek és szigorúbbnak tűnsz – például a Cápák között műsorban. Hogyan lehet megtalálni szerinted a tökéletes egyensúlyt a vezető szerepben nőként?

Az emberség sosem hiányozhat, ha jó vezető szeretnél lenni. Már nem a 90-es években vagyunk, amikor egy klasszikusabb főnök-beosztott viszony volt a jellemző. Amikor a döntés, hogy milyen irányba tartunk, megszületik a vezetőben, tervezünk, majd a folyamat elindul, akkor az lehet egy mindenki számára élvezetes folyamat, ahol kölcsönös bizalom és tisztelet van. A csapatban mindenki máshoz ért, eltérnek az erősségek. Ebben hinni kell.

Azt írod, „nagyon sokszor megégetted már magad, amikor nem figyeltél a megérzéseidre”. Hogyan fejleszthetjük a belső „tanácsadónkat” szerinted?

Egyszerűen bízni kell magunkban. Amikor valamit képtelenek vagyunk megindokolni, alátámasztani, mégis biztosan tudjuk, hogy az úgy van, akkor az egy annyira mélyről jövő érzés, hogy érdemes meghallani. Keressünk példát korábbi életünkből! Kétségkívül találunk számtalan olyan helyzetet, amikor a megérzésünk nem csalt, mi mégse hallgattunk rá. Emlékeztessük magunkat erre, és higgyünk magunkban még erősebben

A könyved megírását belső utazásnak nevezted, aminek köszönthetően „a helyükre tudtad tenni a múltadban történteket”. Megkérdezhetjük, mi az, amire ez a kaland döbbentett rá?

Rendkívül fontos tisztázni, hogy mivé, kivé szeretnél válni. Rájöttem, hogy mennyire meghatározó volt, milyen társaságot választottam magamnak. Érdekes volt végiggondolni, hogy a döntéseim miként befolyásolták az életemet. Szeretem, aki vagyok, de folyamatosan azon igyekszem, hogyan lehetnék még jobb. Erre akarok hangsúlyt fektetni a jövőben is. De érzem, hogy jó úton vagyok és ezen haladok tovább. Dolgozom és dolgozom magamon is, ahogy eddig.

Azt vallod, a siker akár nap mint nap mást jelenthet számunkra. Neked mit jelent ma?

Amikor a nap végén jól érzem magam, az siker. A napi problémák nem befolyásolják az általános jóllétemet.

Kép
forrás: Zsólyomi Norbert

Romantikus típusnak tartod magad és rajongsz a kosztümös filmekért és a történelmi regényekért. Jelen pillanatban melyik az a film, sorozat vagy könyv, ami a legjobban ki tud téged kapcsolni a mindennapi rohanásból?

Ami a leginkább ki tud kapcsolni, az az, ha egyedül vagyok. Sorozatok közül most az új Sisi szériát nézem, Nyáry Krisztián könyveinek pedig igazi rajongója vagyok.

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 6 kép

6 dolog, amit minden sikeres nő megtesz vasárnap

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!