Egy interjú, ami után minden félelmed elmúlik, ami eddig visszatartott a jógázás örömétől

Egy interjú, ami után minden félelmed elmúlik, ami eddig visszatartott a jógázás örömétől
Forrás: Natural Sentiments/Dusnoki Andrea

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának ezen részében Demeter Dóra a Yoga Labor Studio és a Soul Strech 100%-ban magyar jógaruhamárka alapítója vezet be a jógázás örömeibe, és osztja meg azokat a tanításait, amelyek után minden félelmed elmúlik, ami eddig visszatartott a jógázástól.

A jóga számára a legnagyobb terápia és boldogság, amit a legnagyobb elhivatottsággal és szeretettel ad át mindenkinek. Ő Demeter Dóra, a legtökéletesebb nem gazella testalkatú lány, aki kezdő vállalkozóként megálmodta vágyait és meg is valósította azokat. Ismerjétek meg!

Hogyan indítod a napod? Mi a te reggeli rituáléd, ami felfrissít egy nehezen induló őszi napon?

A reggeli ébredés számomra mindig valami új kezdete, a biológiai órám a jógázásnak és tudatosságnak köszönhetően annyira pontos, hogy az ébresztő előtt 5-6 perccel már mindig ébren vagyok. Ilyenkor van időm néhány pillanatnyi meditálásra és elmélkedésre az adott napomról. Szeretem előre összeállítani a napjaim, hiszen sok feladat vár rám, jó felkészültnek lenni. A felkelés utáni perceket, mindig egy frissítő bőrradíros zuhannyal indítom.

„Az én koromban már …” „Nincs időm…” „Nem vagyok hajlékony…”, és hosszan tudnám folytatni közhelyes kifogások sorát, amivel mi, nők hajlamosak vagyunk megnehezíteni saját magunk életét. Mit tanácsolsz azoknak a nőknek, akik kacérkodnak a jóga gondolatával, de félnek belevágni, és inkább kifogásokat gyártanak?

Igen, valóban ezek a leggyakrabban elhangzó mondatok, amiket először hallani szoktam, ilyenkor általában az a válaszom, hogy próbáld ki és utána alkoss véleményt. A legtöbb esetben a jógával kacérkodók az első alkalommal, amikor kipróbálják egy jógaórámat, tapasztalataim alapján éveken át tartó kapocs alakul ki bennük a mozgásforma iránt, ami hatalmas boldogsággal tölti el a szívem.

Hány éves a legfiatalabb és a legidősebb vendéged?

Ez egy nagyon kedves kérdés. Az óráimon legfőképp a privát jógák alatt rengeteg picur megfordul már nálam a mamival, akik már pocaklakóként is jógáztak és relaxáltak velünk, így egészen babakoruk óta találkoztam velük. Gyermekkorban elkezdeni jógázni egy rendkívül hasznos dolog.

A legidősebb vendégem 87 éves, nagyon lelkes volt, hogy a fejenállást is kipróbálta velem, az unokája keresett meg, így lett privát vendégem a bölcs jógi. Kedvence a gerincjóga.

Mennyi idő alatt lehet látványos fejlődést elérni? Elsajátítani egy haladó gyakorlatsort?

Látványos fejlődést rendkívül hamar tapasztalható, akár már 3-4 alkalom után is. Viszont fokozatosságot, prevenciót és kitartást tartom a legfontosabb összetevőknek egy haladó irány elsajátításához.


Mi az a három legfontosabb tanítás, amit a jógától kaptál?

Az egyik korábbi oktatómtól én is rengeteg pozitívumot sajátítottam el, ma már mindig azt tanítom, hogy légy türelmes magaddal, éld meg a pillanatot és merd átlépni a komfortzónád.

Mi az, amire jógaoktatóként a leginkább büszke vagy az elmúlt év eredményeiből?

Hatalmas boldogsággal tölt el, hogy az elmúlt évben sikerült belekezdenem a legnagyobb álmaim megvalósításába: megnyitottam a Yoga Labor Stúdió kapuit a jógázni és feltöltődni vágyóknak. Számos megkeresés és pozitív visszacsatolás ér, amelyekre büszke vagyok és hálás a velem dolgozó cégeknek, a vendégeinknek és a stúdió oktatóinak alázatos munkájára. Emellett létrehoztam egy 100%-ban magyar jógaruha brandet, a Soul Stretchet, ami már számos helyen jelen van az országban, ez egy igazi szerelemprojekt.

Mit tapasztalsz, milyen hatással van a nők testképére a közösségi médiában keringő manipulált fotók látványa? Mire panaszkodnak a vendégeid a leggyakrabban?

Sajnos sokszor tapasztaltam már, hogy félnek kipróbálni a jógát, mert „azt a pózt a képen én úgy sem tudom megcsinálni”.

A legjobb hír, hogy nem is kell, a jógában gyönyörű pózok vannak, amelyeket idővel megtanulunk, de nem ez a lényeg!

Van olyan szépséghibád, amit korábban rejtegettél, de ma már büszkén viseled?

Igen van. Korábban kellemetlenül éreztem magam, hogy nem a gazella testalkatú lányok közé tartozom, ma már igyekszem ezen túltenni magam. Sokat teszek a testem és lelkem épségéért és a negatívumokat elengedem, mely nem volt mindig egyszerű feladat.


Ki az, aki téged energiával tölt fel? Ki az a stílusikon, akinek a bőrébe belebújnál egy napra?

Stílusikonom valahogy sosem volt, sok “szupernő” van akikre felnézek, de akik számomra a legnagyobb energiát adják, ők a családom és a párom, akikre mindig számíthatok.

#vegyélhazait


Mindig kiemelten fontos volt számunkra a fenntartható divat, a magyar tervezők, képzőművészek, helyi vállalkozások támogatása. Azért hívtuk életre a #vegyélhazait mozgalmat, hogy segítsünk szélesebb körben bemutatni a magyar márkákat és a mögöttük álló alkotókat, emellett felhívjuk a figyelmet a hazai termékek vásárlásának fontosságára, mind fenntarthatósági, mind gazdasági szempontból, támogatva a hazai alkotók hosszú távú, zavartalan működését, fejlődését.

A Facebook-csoporthoz és a weboldalunkhoz itt tudsz csatlakozni, ha vásárolni szeretnél magyar vállakozóktól, vagy ha te magad kínálnál saját termékeket!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek szerencsét hoz az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek különösen jól érezhetik magukat az áprilisi telihold utáni időszakban!

Kép
Szépség

7 könnyen lemásolható frizura, amire a francia nők esküsznek 2024-ben

Íme 7 könnyedén lemásolható frizuratrend 2024-re, amik a francia nők kedvenceik!

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!