"A vezetői stílus a tanultakból, a tapasztalatból és a személyiségből forrja ki magát" - Tóth Veronika

"A vezetői stílus a tanultakból, a tapasztalatból és a személyiségből forrja ki magát" - Tóth Veronika
Forrás: Menedzserszövetség
Facebook
Twitter
Pinterest

Tóth Veronika, az Auchan Magyarország Kft. stratégia és transzformáció igazgatója osztotta meg gondolatait a női vezetői szerepkörről.

Még tart a jelentkezés a Menedzserszövetség Jövő Menedzsere 4.0 Mentor Programjára, amiben összesen 36 mentor vesz részt, akik részben a Menedzserszövetség aktív tagjai, részben a Szövetség munkáját támogató vezetők, akik a mentor programban való részvételükkel tovább emelik a Menedzserszövetség és a mentor program presztízsét. Idén az ügyvezetés kiemelt fókuszt helyez a mentor és metoráltak esetén is a nemek közötti egyenlőségre, így ezúttal 19 női és 17 férfi vezető várja a mentoráltak jelentkezését. A program 2021. június közepén indul és szeptember közepén fejeződik be. Pont abban az időszakban, amikor már szemmel láthatóak lesznek a gazdasági károk, amikor a legtöbbet segíthetnek a mentorok a Jövő Menedzsereinek olyan tapasztalatokkal, melyek azonnali megoldást nyújthatnak számukra. Olvass bővebben a programról és jelentkezz!

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált a karrierutad során?Mennyire fontos szerinted egy fiatal női vezető életében egy mentor szerepe?

Több évig Franciaországban dolgoztam egy tanácsadó cégnél és az egyik vezetőm egy rendkívüli hölgy volt, akinek a vezetői stílusából még a mai napig is merítek. Mindannyiunkat inspirált. Egyszerre volt lelkesítő, jókedvű és magas elvárásokkal bíró. Nem azért igyekeztünk jól végezni a munkánkat, mert fegyelmezett minket, hanem mert értettük, hogy mit miért csinálunk, hova megyünk és mert elérte, könnyed és támogató hozzáállásával együtt, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból. Hagyta, hogy kibontakozzunk, hogy megosszuk véleményünket, hogy együtt rajzoljuk meg az utat és a megoldást, de tudta, hogy mikor kell közbelépni, hogy terelje a gondolatokat és összeálljon a kép. Rengeteget tanultam tőle és megerősítést is kaptam, amitől magabiztosabbá válhattam. Mindenkinek kívánom, hogy pályafutása során legyen szerencséje ilyen támogatást kapni, akár vezető, akar mentor személyében.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban? Miért érdemes nekik jelentkezni a Jövő Menedzsere Mentor Programra?

Vezetőnek lenni kiváltság és egyben felelősség. A másodikat szerintem sokan elfelejtik. Felelősség, hogy a célok, álmok megvalósuljanak, és felelősség azok iránt a munkatársak iránt, akiket vezetünk. Akkor sikeres egy vezető, ha el tudja érni a kitűzött célokat úgy, hogy az úton a munkatársak kibontakoznak, jól érzik magukat és tudnak fejlődni. Ezt mindenki máshogy csinálja, nem is kell, hogy mindenki egyforma legyen, egyrészt mert akkor lesz gördülékeny a vezető stílusa, ha önmagát adja, másrészt mert a különbözőségekből áll össze a teljes kép. Volt szerencsém 6 országban élni es megtapasztalni mekkora gazdagság az, hogy mások vagyunk és mindenki mást hoz be a csapatba. A Mentor Program sokat tud segíteni abban, hogy valós példákon keresztül betekintést kapjon a Mentee egy vezető működésébe és megértse, hogyan lehet fejlődni a vezetői stílusban és alkalmazkodni a különbségekhez mindamellett, hogy hűek maradunk önmagunkhoz.

“Kivételes lehetőségnek tartom, hogy a jövő menedzserei közvetetten, a Mentorokon keresztül szerezzenek empirikus tudást vezetésről, hiszen a vezetői stílust nem lehet pusztán könyvekből elsajátítani, illetve,hogy Mentorok is tovább tudjanak fejlődni a fiatalabb generációk meglátásaiból”

Kép
forrás: Menedzserszövetség

Videók

Kép
Sztárok

Molesztálás és bántalmazás! Pamela Anderson szomorú gyerekkorának döbbenetes titkairól mesélt

Pamela Anderson meglepő őszinteséggel vallott életének egy eddig kevésbé ismert részleteiről is.

Kép
Sztárok

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!