Lezajlott a Magyar Mozgókép Fesztivál - Címlapsztárjaink egyike mesés ruhában vette át a legjobb női főszereplőnek járó díjat

Lezajlott a Magyar Mozgókép Fesztivál - Címlapsztárjaink egyike mesés ruhában vette át a legjobb női főszereplőnek járó díjat
Forrás: InStyle/Ajkai Dávid
Facebook
Twitter
Pinterest

Idén is megkapták a legjobbnak vélt tehetségek és műalkotások a nekik járó díjakat a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

Számtalan tehetség jelent meg idén is a a Petőfi színházban megrendezett Magyar Mozgókép Fesztiválon. Színészek, rendezők, operatőrök, és sok más művész és alkotó várta, hogy vajon kinek ítélték a díjakat, melyeknek sorsáról idén is a Magyar Filmakadémia tagsága döntött titkos szavazással.

Kép
forrás: Magyar Mozgókép Fesztivál

A legjobb női főszereplőnek járó díját idén címlapsztárunk, Hámori Gabriella vihette haza a Legjobb tudomásom szerint című drámában nyújtott alakításáért. Emellett pedig még a legjobb mellékszereplőnek járó elismerést is ő kapta A játszma Évájának megformálásért.

Ez egy közös díj, mert Nagy Zsolttal nagyon sokat dolgozunk együtt. Ő egy nagyon fontos alkotó az életemben, tehát ezt a díjat úgy veszem át, hogy nélküle biztosan nem tudtam volna megcsinálni.

- Hámori Gabriella
Kép
forrás: Magyar Mozgókép Fesztivál
Kép
forrás: Magyar Mozgókép Fesztivál

A többi kategóriában is megérdemelt kezekbe kerültek a díjak. A legjobb férfi főszereplő kategóriában Kulka János, A Játszmában való alakítása bizonyult a legjobbnak. A legjobb forgatókönyv díját pedig Szántó Fanni és Kis Hajni vihették haza a Külön falkáért. Kis Hajni számára biztosan hatalmas élmény volt az idei fesztivál, ugyanis ezen kívül még két másik kategóriában is győztes lett, mégpedig a legjobb nagyjátékfilm (Külön falka) és a legjobb elsőfilmes kategóriában.

Kép
forrás: Magyar Mozgókép Fesztivál

Az alkotás, ami az este folyamán a legtöbb díjat tudhatta magáénak, nem más volt, mint A feleségem története című film. Nyertese lett a legjobb rendező, a legjobb operatőr, a legjobb vágó, a legjobb jelmez és a legjobb maszk kategóriának is.

Te már beszerezted?


Az InStyle nyári lapszámának címlapján négy színésznő, Molnár Piroska, Hámori Gabriella, Mentes Júlia és Mészáros Blanka szerepel, mindannyiukat jelölték a Magyar Mozgókép Díjra a legjobb női főszereplő kategóriában. A lap a színészeken kívül számos olyan tehetséges háttérembert, alkotót is bemutat, akik nélkül a produkciók sikere elképzelhetetlen lenne.

Kép

Videók

Kép
Életmód

A 10 legjobb romantikus film, ami 2023-ban érkezik a mozikba

Ha romantikára vágysz, akkor ezeket ne hagyd ki 2023-ban!

Kép
Stílus

10 öltözködési trükk, ami kegyetlenül többnek mutat a valódi korodnál, és 10, amivel bátran letagadhatsz 10 évet a korodból

Ezek a stílustippek gyorsan segíthetnek abban, hogy egészen új szintre helyezd a megjelenésedet!

Kép
Sztárok

Tudtad? A The Last of Us sztárjának öccse közel 3 éve transznemű nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép
Stílus

10 kedvenc trendünk, ami már nem lesz divat 2023-ban - ezek jönnek helyettük!

A búcsú bár szinte biztos, hogy nem örökre szól, de ettől függetlenül most érdemes elfelejtened ezeket a trendeket!

Kép
Sztárok

Tényleg visszafelé öregszik! Az 56 éves Salma Hayek fehérneműben érkezett új filmje premierjére - FOTÓK

Salma Hayek a tőle megszokott módon, újfent egy látványos darab mellett tette le a voksát.