Egy bőrgyógyász végre választ adott arra, hogy a kollagénes étrend-kiegészítők valóban megelőzik-e a ráncokat

Egy bőrgyógyász végre választ adott arra, hogy a kollagénes étrend-kiegészítők valóban megelőzik-e a ráncokat
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A kollagén tartalmú étrend-kiegészítők az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, miközben a hatásukat illetően már megoszlanak a vélemények. Bőrgyógyász segítségével gyűjtöttünk össze mindent, amit a kollagénről tudni érdemes!

Először is nézzük meg, hogy miként vált a kollagén az egyik legnagyobb üzletté a szépségiparban az elmúlt pár évben? „Amiatt is lett ilyen közkedvelt étrend-kiegészítő, mert számtalan formában, nagyon egyszerűen beilleszthető a fogyasztása a mindennapjainkba” - kezdi a magyarázatot Dr Andrea Suarez, az Instagram egyik népszerű bőrgyógyásza.

Ebben a rohanó világban mindent bevetünk, ami gyors megoldást kínál a bőrproblémákra, a kollagén pedig egy igazi telitalálta. Hiszen por formájában hozzá adhatod a reggeli kávédhoz, a gyümölcslevedhez, vagy a turmixodhoz, de bedobhatsz pár kapszulát is. Jóval olcsóbb, és kíméletesebb, mint a botox injekció, vagy a lézeres kezelések, a kutatások pedig egyre inkább bizonyítják a kollagén jótékony hatását

- mondja a szakember.

Nem vitás tehát, hogy a kollagén jótékony, ám miért van szükségünk arra, hogy mesterségesen előállított formában is szedjük, amikor ezt a fehérjét az emberi szervezet is termeli? A közösségi médiában ismertté vált bőrgyógyász pedig erre is logikus válasszal szolgál: „Sajnos a kor előrehaladtával a természetes kollagén- és elasztintermelésünk csökken. Ez a duó felelős a bőrünk rugalmasságának és ragyogásának megőrzésében. Ehhez még hozzájárul az állandó UV-sugárzásnak és egyéb káros környezeti hatások, melyeknek ki vagyunk téve, köszönhetően például a rossz minőségű levegőnek a nagyvárosokban. A szervezet regenerációs folyamatai is lassabbak, így nem képes már olyan mennyiségben előállítani a kollagént, mint fiatalabb korunkban, ennek pedig látható nyomai is lesznek elsősorban az arcon, finom ráncok, vagy épp szárazabb bőr formájában”.

Vélekedik Dr Suarez, aki azt is elárulja, hogy mik is pontosan a gyógyszertárakban vagy drogériákban megvásárolható különféle kollagénkészítmények előnyei. „A kollagéntartalmú étrend-kiegészítők úgynevezett hidroliazált formában tartalmaznak kollagént, amit leginkább halból, csirkéből, vagy sertéshúsból vonnak ki a feldolgozás során. Ez jóval koncentráltabb dózist jelent, bár az is tény, hogy a mai napig megoszlik a tudósok véleménye a pótlólagosan fogyasztott kollagén felszívódásáról. Ez mindenkinél egyedi, és ahhoz, hogy biztosan megállapíthassuk, hogy kinek, mennyire hatásosak a készítmények egyetlen módja lenne a bizonyításnak, méghozzá a bőrbiopszia, aminek azonban nagy valószínűséggel senki nem vetné magát alá szívesen. Ami a kollagén mellett szól, hogy bizonyítottan nagyon ritka, kirívó esetben okoz csak olyan mellékhatásokat, mint a fejfájás, vagy az emésztési problémák, így a legtöbb páciensemnél biztonságosan alkalmazható, és hialuronsavas készítményekkel kiegészítve már láthatóan szép eredményt lehet elérni tartós, 60-90 napon keresztül alkalmazott használat mellett” - mondja az orvos, aki zárásképp annyit javasol, hogy egy próbát mindenképp megér, mielőtt bejelentkeznénk egy botox-kúrára.

Nature’s Finest, Kollagén kávé, 9 330 Ft - itt!Egy istenien fonom kávé, amely segít leküzdeni a ráncokat, hidratálja a bőrt, megvédi a sejteket az oxidatív károsodástól és friss energiát biztosít. 4-az-1-ben kollagénnel, hialuronsavval, c-vitaminnal és biotinnal.

Nature’s Finest, Kollagén kávé, 9 330 Ft - itt!

Egy istenien fonom kávé, amely segít leküzdeni a ráncokat, hidratálja a bőrt, megvédi a sejteket az oxidatív károsodástól és friss energiát biztosít. 4-az-1-ben kollagénnel, hialuronsavval, c-vitaminnal és biotinnal.

Fytofontana, Collagenceutical kapszula, 9 999 Ft - itt! A Collagenceutical kapszula jótékonyan befolyásolja a bőr megújulását, a bőr alatti kollagén pótlását, az egészséges bőr megtartását (fiatalos külsőt kölcsönöz), a bőr feszesebbé tételét, a bőr rugalmasságát és feszességét, jótékony hatással lehet a haj és a körmök állapotára, lassíthatja a bőr öregedésének folyamatait.

Fytofontana, Collagenceutical kapszula, 9 999 Ft - itt!

A Collagenceutical kapszula jótékonyan befolyásolja a bőr megújulását, a bőr alatti kollagén pótlását, az egészséges bőr megtartását (fiatalos külsőt kölcsönöz), a bőr feszesebbé tételét, a bőr rugalmasságát és feszességét, jótékony hatással lehet a haj és a körmök állapotára, lassíthatja a bőr öregedésének folyamatait.

Marnys, Beauty Col Liquid egzotikus gyümölcs ízű ivóampulla, 19 099 Ft - itt!Folyékony bőrszépítő, melynek komponensei együttesen segítik a szervezet kollagéntermelésének fokozását, a bőr újrastrukturálását és a fiatalos megjelenés fenntartását. A szépségvitamin I-es típusú hidrolizált peptid formájú marhakollagént, hialuronsavat, szőlőmagkivonatot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó, egzotikus gyümölcsízű folyékony étrend-kiegészítő, édesítőszerrel.

Marnys, Beauty Col Liquid egzotikus gyümölcs ízű ivóampulla, 19 099 Ft - itt!

Folyékony bőrszépítő, melynek komponensei együttesen segítik a szervezet kollagéntermelésének fokozását, a bőr újrastrukturálását és a fiatalos megjelenés fenntartását. A szépségvitamin I-es típusú hidrolizált peptid formájú marhakollagént, hialuronsavat, szőlőmagkivonatot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó, egzotikus gyümölcsízű folyékony étrend-kiegészítő, édesítőszerrel.

A galériánkban pedig megismerheted azt az öt ételt, amit a legjobb természetes kollagénforrások közé sorolnak a szakértők!

Galéria / 5 kép

TOP 5 kollagénépítő étel

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!