Karafiáth Orsolya: Egy macska maga a stílus

Karafiáth Orsolya: Egy macska maga a stílus

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Karafiáth Orsolya, az ikonná vált író és kultúrdémon férfi és nő talányos viszonyáról értekezik az InStyle-ban, gondolatait nagy adag humorral és stílussal fűszerezve. Időről időre megosztjuk egy-egy korábbi írását az InStyle.hu-n is. Nevessünk együtt!


Ami sok, az sok! Ez a barátomból tört ki, mikor meglátta a szépen berendezett macska-sarkot. És akkor még a nappaliba be sem lépett. Mert ami ott várta, az már – e szép nyitány után – azt feltételezte, hogy több is lesz a soknál. Pedig egész nap a Nagy Percre vártam, a belépésre, az örömre.
Délelőtt vásároltam: hatalmas dizájnos macskajátékot, macskafotelt, egyedi szőrmés macskapárnát, plusz a szükséges kellékeket. A kishölgyért délután mentem el. Ezután a magam díszítésének gigászi feladatába vágtam bele, hogy hazaérvén két édes kiscica fogadja őt. Neccharisnya, fűző, szőke paróka – ahogy a filmekben láttam, ahogy ott elképzelik a csábítást. Utólag azt gondolom, a barátom beérte volna kevesebbel is, bőven elég lettem volna én magam. Mert a reakciójából az derült ki, végzetesen nem vágyott háziállatra. Egy kártékony hülye bőven kitölti a lakást, vágta oda később. És hiába vetettem be az összes praktikát, hiába pillogtam a mesterien kihúzott szememmel, a düh mindent vitt. Pedig érte volt ez az egész. Hogy kicsit stílusosabb, ezáltal egyedibb, közösebb legyen az életünk. Mert mindkettőnk meggyőződése, hogy a kifejezés – berendezni egy közös életet – valahogy erre is vonatkozik. A két ízlést közelíteni egymáshoz, és új tárgyakkal, akár egészen kis apróságokkal megtölti a kettőnk terét. Kipróbálni egy másfajta potpourrit vagy füstölőt, az első közös fotónkat lenagyítani, és egy izgalmas kerettel kitenni a hálóban.

Kép


Nagyon nevettünk előző héten a barátnőmön, aki átjött vacsorázni, és aki voltaképp leszólta az igyekezetünket, hogy az asztal kinézzen valahogy. „Én minimalizáltam a háztartásom - közölte - először is: szerintem túlzás, hogy te kiteszed a vajat a vajtartóba, nevetséges, hogy minden étkezésnél külön tálra helyezed a sajtot, szárított halat, zöldségeket. Belegondoltál már, mennyi plusz melót adsz magadnak?” Én a csomagolásból falatozok, fűzte hozzá, és tányérnak bőven megteszi a pékáru zacskója. Gyönyörű lehet nálatok egy romantikus vacsora, jegyeztem meg, mire ő azt felelte, hogy neki és a barátjának a tökmindegy, ez csak egy kajálás, nem cifrázzák túl, annyi más, fontosabb dolog van az életben. Hát nem tudom. Persze, ha így gondolkodunk, a lakás is csak egy lakás, a lényeg, hogy ne fagyjunk meg benne, meg hogy tudjunk hol aludni, a ruha is csak egy burkolat, minek díszítenénk fel magunkat, túl sok macera. És mi a vége? Este vehetjük le az egész hóbelevancot, takaríthatjuk el a sminket, és másnap kezdődik az egész elölről.
„Egy macska maga a stílus – néztem hidegen a barátomra – vagy azt akarod, legyek én is olyan, mint a barátnőm?” (Akit egyébként a fickó pár hónap után otthagyott.) Ekkor már a karjaiban voltam, mert persze nem lenne férfi, ha a szerelésem ne vette volna le végül a lábáról. A kanapén kötöttünk ki. „Imádnivaló ez a harisnya – súgta éppen a fülembe – olyan régóta vártam, hogy…” De ezt már nem tudta befejezni. Reccs. A cirmi épp a békülős suttogás közepén mélyesztette a karmait először a szép új neccbe, majd a barátom hátsójába. Aki azt hitte, a cicák nem tudnak repülni, hát az most meggyőződhetett az ellenkezőjéről. Szegény kis Rigó – mert így neveztem el – a névadóját meghazudtoló ívben szelte át a szobát. Innen lesz szép győzni, gondoltam, de már estére sikerült. A barátom egyből megszelídült, mikor a kismacska este az ő ölébe gömbölyödött. „Ne bánd a harisnyát – súgta – veszek neked holnap másikat.” Az már más kérdés, hogy pár hónapig mindegyiknek ugyanez lett a sorsa… Egyikünk se bánta.

Az írás először az InStyle 2016. áprilisi számában jelent meg.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!