A különleges frizura titka - intrejú Milos Miskovic mesterfodrásszal

A különleges frizura titka - intrejú Milos Miskovic mesterfodrásszal
Forrás: PR

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Több mint harminc évvel ezelőtt Milos Miskovic eldöntötte, fodrász szeretne lenni, most pedig könyvet írt a munkásságának mérföldköveiről, és a kötetben arról is mesélt, milyen félelmekkel, nehézségekkel kellett szembenéznie a pályája során, hogy sikeressé válhasson.

Tizenöt évesen éppen jogásznak tanultál és kézilabdáztál, amikor érdeklődni kezdtél a fodrászat iránt, tizenhét évesen pedig már meg is nyitottad az első üzletedet. Mi a titkod, hogyan sikerült ilyen fiatalon megvalósítanod az álmodat?

Bár szinte gyerek voltam még, hittem magamban, és abban, hogy képes vagyok rendkívüli frizurákat alkotni. Eleinte a szüleimmel, a barátaikkal és az iskolatársaimmal gyakoroltam, ők voltak a modelljeim. Visszatekintve túl arrogáns voltam akkoriban, de tetszett nekik, ahogyan átalakítottam őket, úgyhogy tulajdonképpen így kezdődött el minden. (nevet) Csak akkor érhetünk el sikereket, ha bízunk magunkban, különben kudarcot vallunk.

Azt mesélted egy interjúdban, hogy leginkább a festmények, a filmek inspirálnak téged a munkád során. Mi ihletett meg a közelmúltban?

Ilyen volt például az „Egy gésa emlékiratai” film, és nagy rajongója vagyok Gustav Klimtnek, különösen a „Remény II.” festménye nyűgözött le, amit a New York-i Modern Művészeti Múzeumban láttam. De inspirál az Emily Párizsban sorozat is a Netflixen, hiszen egy modern, fiatal, erős, nőt látunk benne, aki karrierista és profi is abban, amit csinál. Én inkább tradicionális vagyok, kifinomultabb a munkám, éppen ezért tetszik a főszereplő nézőpontja: alkalmazkodnom kell a fiatal Emily-khez Európa szerte, mert ők innovatívok: változást, újat akarnak, vonzók szeretnének lenni. Ők azok, akik költenek a megjelenésünkre, beülnek a stúdiómba, mert egészséges, ragyogó hajra vágynak.

Kép
forrás: PR

A „Fear of Myself” című önéletrajzi könyved megjelenése kapcsán beszélünk most, mellyel az immár több mint harmincéves pályafutásod mérföldköveit ünnepled. Milyen félelmeid voltak önmagaddal szemben, amelyekről már nem félsz mesélni?

Amikor elkezdtem fodrászként dolgozni, a legjobb munkát akartam végezni. Féltem, hogy nem sikerül és akkor nem leszek elégedett magammal, pedig ez is fontos számomra. Ha tíz frizurából egy nem volt száz százalékig tökéletes, mérges lettem, amiért nem voltam képes jobbra, nem számított, hogy kilencszer jól dolgoztam. Csak arra az egyre figyeltem, amit nem tartottam hibátlannak. A félelem, hogy nem leszek sikeres, motorként hajtott előre. Aztán elértem, amit akartam és vendégeim úgy távoztak tőlem, hogy szépnek érzik magukat, mégis arra lettem figyelmes, hogy magányos vagyok. Kezdtem elveszíteni a kreativitásomat, és rájöttem, hogy azért, mert nem tudtam beszélni a családomnak arról, hogy homoszexuális vagyok, nem fogadtam el magamat én sem. Pedig, ha én nem vagyok boldog, másoknak sem tudok segíteni. Nem biztathatok senkit arra, hogy merjenek változtatni, ha én sem merek szembenézni önmagammal. Szóval megtettem, mert imádom látni a vendégeim szemében az elégedett ragyogást, amikor a tükörbe pillantanak, azt mondják, jól néznek ki és ezzel az érzéssel lépnek ki a stúdiómból. Boldoggá tesz, hogy boldoggá tehetem őket. Ez a különleges kötelék az oka annak, hogy visszatérnek hozzám.

Kép

Milos Miskovic: Fear of Myself című könyve az alábbi helyeken kapható: Írók boltja, Bestsellers, MMhair stúdió

Az MMhair Facebook oldalát >> itt éred el!

Instagram felületéért >> kattints ide!

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Sztárok

Alighanem ez az idő év legstílusosabb sajtóturnéja! A Dűne: Második rész bemutatói szinte tobzódnak az emlékezetes divatpillanatokban

A Dűne: Második része körül nemcsak a sztori, de a szettek miatt is nagy a sajtófelhajtás. Neked melyik szett volt kedvenced?

Kép
Életmód

6 mesés szobanövény, ami nem zöld: ezekkel behozhatod a tavaszt a lakásodba

Ha imádod a szobanövényeket, de a zöldre egy kicsit ráuntál, ezeket a színpompás, pazar növénycsodákat imádni fogod!

Kép
Életmód

15 színész, aki meg akarta öletni saját karakterét

Nem voltak megelégedve a nekik írt sztorival, vagy egyszerűen csak belefásultak a munkába. De nem mindenki érte el a célját.

Kép
Sztárok

10 fontos lecke a világról, amit a 102 évet megélt Iris Apfeltől érdemes eltanulnunk

Március 1-jén, 102 éves korában elhunyt Iris Apfel. A hihetetlen stílusáról ismert tervező és divatikon elképesztően izgalmas életet élt, van mit tanulni tőle. Iris Apfelre most legfontosabb stílus- és életleckéivel emlékezünk.

Kép
Életmód

Megkérdeztük! A mesterséges intelligencia szerint így néz ki egy tökéletes hálószoba

Újra megkérdeztük a mesterséges intelligenciát! Most arra válaszolt, hogy milyen egy tökéletes hálószoba!

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!