1
/
7
1. Gombás lasagne
Nemcsak hihetetlenül finom, de remek vendégváró fogás is!
Hozzávalók:
Lasagne tészta (méretétől függően körülbelül négy rétegnyi mennyiség)
70 ml olívaolaj
500 g gomb
Só
1 nagy vöröshagyma
100 g bébispenót
4 gerezd fokhagyma
40 g sótlan vaj
A szósz sűrítéséhez liszt
250 ml tej (érdemes zsíros tejet választani)
Szerecsendió (opcionális)
Frissen őrült bors
100 g parmezán sajt (a fele a szószba a fele a lasagne tetejére kerül)
250 g mozzarella a lasagne rétegeihez adva
Elkészítés:
Vágjuk vékony szeletekre a gombákat, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg őket, amikor kész vannak szedjük őket ki egy tálba. Ezután dinszteljük meg a hagymát, kicsit később mehet rá a fokhagyma, aztán a só, bors és a vaj. Kis kevergetés után a tej, és végül parmezán sajt. Van aki beáztatja a lasagne lapokat, van aki nem, szóval csináld úgy ezt a folyamatot, ahogy neked kényelmes. A szószunk már elég sűrű? Akkor jöhetnek a rétegek! Tészta, szósz rá a bébispenót, aszalt paradicsom, majd egy réteg tészta, aztán szósz, bébispenót, aszalt paradicsom, sajt, gomba ismét egy sor tészta majd rá szósz, sajt, gomba egy kis frissen őrölt fekete bors. Az egészet fedjük be alufóliával, vigyázzunk, hogy ne érjen a sajtos réteghez. Majd tegyük be a sütőbe körülbelül 200 fokra és 20 percig mehet így, majd vegyük le róla a fóliát és még 10 percig süssük tovább amíg aranybarna nem lesz és kész is vagy.
Nemcsak hihetetlenül finom, de remek vendégváró fogás is!
Hozzávalók:
Lasagne tészta (méretétől függően körülbelül négy rétegnyi mennyiség)
70 ml olívaolaj
500 g gomb
Só
1 nagy vöröshagyma
100 g bébispenót
4 gerezd fokhagyma
40 g sótlan vaj
A szósz sűrítéséhez liszt
250 ml tej (érdemes zsíros tejet választani)
Szerecsendió (opcionális)
Frissen őrült bors
100 g parmezán sajt (a fele a szószba a fele a lasagne tetejére kerül)
250 g mozzarella a lasagne rétegeihez adva
Elkészítés:
Vágjuk vékony szeletekre a gombákat, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg őket, amikor kész vannak szedjük őket ki egy tálba. Ezután dinszteljük meg a hagymát, kicsit később mehet rá a fokhagyma, aztán a só, bors és a vaj. Kis kevergetés után a tej, és végül parmezán sajt. Van aki beáztatja a lasagne lapokat, van aki nem, szóval csináld úgy ezt a folyamatot, ahogy neked kényelmes. A szószunk már elég sűrű? Akkor jöhetnek a rétegek! Tészta, szósz rá a bébispenót, aszalt paradicsom, majd egy réteg tészta, aztán szósz, bébispenót, aszalt paradicsom, sajt, gomba ismét egy sor tészta majd rá szósz, sajt, gomba egy kis frissen őrölt fekete bors. Az egészet fedjük be alufóliával, vigyázzunk, hogy ne érjen a sajtos réteghez. Majd tegyük be a sütőbe körülbelül 200 fokra és 20 percig mehet így, majd vegyük le róla a fóliát és még 10 percig süssük tovább amíg aranybarna nem lesz és kész is vagy.
7 decemberi recept, amit te is bármikor elkészíthetsz
A decemberi receptajánlónkba kevertünk pár olyan fogást is, ami annyira finom és könnyű, hogy meglehet, hogy az ünnepi gasztrolistádra is felkerül!6 egzotikus gyümölcs, ami igazi vitaminbomba
Ha gyümölcsről van szó, mindenkinek a klasszikus téli kedvencek, így az alma, banán és a mandarin, illetve a nyári vitaminbombák, például az eper, a málna vagy az ananász jut eszébe. Pedig mégis mennyi olyan egzotikus másfajta gyümölcs van, ami bár kevésbé elterjedt és ismert, mégis valódi ízbomba, és igen jótékony hatású is lehet a szervezetre nézve!
7 kedvenc akciófilmünk, ahol a nőké a főszerep: meghódították a férfias műfajt
Az akciófilmet nem kifejezetten tartják női műfajnak. A zsáner mindig inkább a hímek felségterületének számított, sokáig csak a férfinemből kerültek ki azok a hősök, akik száguldottak, ugrottak, gurultak, verekedtek és lövöldöztek első vagy többedik vérig, megmentve ezzel a párjukat, a családjukat, esetleg az egész világot.