Annyi mindent lehet szeretni a gombában! Ez az ízletes finomság az egyik legsokoldalúbb módon elkészíthető alapanyag, ráadásul fehérjében gazdag, kalóriában szegény, és D-vitamin-tartalmának köszönhetően még az egészséges csontokat is támogathatja. Egy fél csésze fehér gomba 366 NE D-vitamint tartalmaz. A felhasználásának pedig tényleg csak a képzelet szab határt, hiszen kiváló köretnek, salátának, pörköltnek, feltétnek, pirítva, sütve, grillezve. Fagyasztani viszont nem javasolt a benne lévő magas víztartalom miatt, így inkább friss, vagy konzerv gombát válassz!
3 D-vitaminban gazdag étel, amit érdemes rendszeresen fogyasztani
A D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, mely fogyasztására az emberek 50%-a nem fordít megfelelő figyelmet, pedig az egészséges immunrendszer mellett a csontok erősségét is segíti.10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint
Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.