A hal az egyik legjobb fehérjeforrás az általános egészség szempontjából, mivel rengeteg tápanyagot, és jótékony zsírokat tartalmaz, valamint kiváló D-vitamin forrás is. Egy adag lazac vagy pisztráng például 570 és 645 közötti Nemzetközi Egységnyi D-vitamint fedez. Szerencsére rengeteg módja van annak, hogy ízletes halakkal gazdagítsuk az étrendünket. Párolva, grillezve, sütve, füstölve, a lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen!
3 D-vitaminban gazdag étel, amit érdemes rendszeresen fogyasztani
A D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, mely fogyasztására az emberek 50%-a nem fordít megfelelő figyelmet, pedig az egészséges immunrendszer mellett a csontok erősségét is segíti.7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!
Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.
10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint
Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.
Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből
Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.