Eurovíziós Dalfesztivál - Freddie és a Pioneer nyerte A Dal versenyét

Eurovíziós Dalfesztivál - Freddie és a Pioneer nyerte A Dal versenyét

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Szép volt, Freddie! Az InStyle Style Award Fiatal tehetség kategóriájának győztese nyerte A Dal döntőjét, ezzel egyenes az út az Eurovíziós Dalfesztiválra a Pioneer című slágerrel! Nagyon drukkolunk majd ott is neki!


A döntőben a nyolc finalista mezőnyét a szakmai zsűri pontozással négyre szűkítette. Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) előadásában a Pioneer, Oláh Gergőtől a Győz a jó, a Kállay Saunders Bandtől a Who We Are és Petruska dala, a Trouble In My Mind közül a tévénézők választották ki a nyertest és így Magyarország kedvenc dalát.
A szakmai zsűri a legtöbb pontot, 34-et Freddie dalának adta, ezt követően a nézők is őt választották, így ő lehet ott Magyarország képviseletében május 10. és 14. között Stockholmban, az Eurovíziós Dalfesztiválon. A nézők több mint 100 ezer szavazatot küldtek a négy legjobbra. A győztes dal zeneszerzője Szabó Zé, a szöveget Csarnai Borbála írta, aki ezért egy héttel korábban megkapta A Dal 2016 Legjobb Szövegírója díjat. A Pioneer arról szól, hogy merjünk eredetiek lenni.
"Feldolgozhatatlan érzés, hogy győztem. Igaz, hogy az elődöntőt és a középdöntőt is megnyertem, de nem készültem a győzelemre" - mondta Freddie az MTI-nek, miután újra elénekelte a győztes dalt a verseny végén.


Kitért arra, hogy a Pioneer című dalt nem kifejezetten A Dalra írták számára a szerzők, de jókor, jó időben sikerült elkészülni vele. Mint kifejtette, a Pioneer demó verzióját az utolsó pillanatokban adták be A Dal 2016 versenybe, és amint kiderült, hogy bejutottak a legjobb 30-ba, rögtön elkezdtek dolgozni rajta.
"Hogy azt mondják, a Pioneer Eurovízió-kompatibilis dal? Ezt döntse el a közönség a stockholmi elhangzás után. A versenyek döntőit az elmúlt években magam is figyelemmel kísértem. Örömteli, hogy a számot külföldön is szeretik, nagyon sok kedvező visszajelzést kaptam az elmúlt hetekben. Nekem csak az a célom, hogy amikor fellépek majd a színpadra a versenyen, Magyarország büszke legyen. A mostani győzelem után először felocsúdunk, aztán kitaláljuk, milyen produkciót vigyünk a még nagyobb eurovíziós színpadra" - hangsúlyozta az énekes.

Kép


A Dal döntőjében Freddie világos vászoninget viselt farmernadrággal és bakanccsal. A színpadon egy taiko dobos és négy vokalista egészítette ki a produkciót, a háttérvetítés sok tüzes elemet tartalmazott.
A 25 éves, 193 centiméter magas Fehérvári Gábor Alfréd Budapesten született, egy televíziós tehetségkutató versenyen a negyedik helyen végzett, ott ismerte meg a közönség. 2010-től voltak fellépései, nemcsak énekel, hanem gitározik is. A Kállay-Saunders András által írt Mary Joe című dala a Petőfi Rádió listáját is vezette, majd a magyar nyelvű Neked nem kell című dalt jelentette meg. "A főiskolán becéztek Freddie-nek, mert ír származású angoltanárom volt, aki a Gábort nem tudta kiejteni".


A szakmai zsűriben négy zenész, énekes, dalszerző - Zséda, Both Miklós, Frenreisz Károly és Pierrot - kapott helyet.
A Dal 2016-hoz kapcsolódva videoblogger pályázatot írtak ki, a győztes Stockholmba utazhat és a verseny kulisszái mögül tudósíthat. A pályázatra bárki jelentkezhet, aki elküldi egy-két perces videopályázatát, amelyben megmutatja, miért ő lenne az ideális videoblogger, aki tudósíthat a stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválról.
Idén 43 ország vesz részt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyen, Magyarország dala az első stockholmi elődöntőben, május 10-én hangzik el. A dalfesztivált ezúttal azért rendezik Svédországban, mert tavaly Bécsben egy svéd énekes, Mans Zelmerlöw nyert Heroes című dalával.

Freddie InStyle Style Award-os minikoncertjét (köztük a Pioneer című dallal) itt hallgathatjátok meg.


Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.

Kép
Sztárok

Ritka pillanat: Matthew McConaughey-t gyönyörű lánya kísérte el a vörös szőnyegre - FOTÓ

Matthew McConaughey ritkán jelenik meg teljes családjával a vörös szőnyegen, most ennek a pillanatnak lehetünk szemtanúi!