Erzsébet királynő imádott kutyái vonultak fel halála első évfordulójának alkalmából: sokan meghatódtak a kis corgik láttán

Erzsébet királynő imádott kutyái vonultak fel halála első évfordulójának alkalmából: sokan meghatódtak a kis corgik láttán
Forrás: Getty Images

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Most lesz egy éve, hogy a brit uralkodólegenda, Erzsébet királynő elhunyt.

2022. szeptember 8-án szomorú hírt jelentettek be világszerte: némi betegeskedés után, 96 évesen, szeretett balmorali kastélyában elhunyt az imádott brit uralkodó, II. Erzsébet királynő, Vilmos herceg és Harry herceg nagymamája. Halála pillanatában az ágya mellett ült két idősebb gyermeke, Károly király és Anna hercegnő, de a többi rokon sem hagyta magára, egy másik helyiségben imádkoztak érte. A palota később közzétette a halotti bizonyítványát, melyben az állt, halálát idős kora okozta.
Négy nappal később II. Erzsébet királynő koporsóját elszállították a St. Giles’ katedrálisba, ahol váltásban gyermekei és unokái álltak őrt mellette, míg a nép lerótta kegyeletét. Számítások szerint nagyjából 33 ezer ember búcsúzott el tőle akkor személyesen. Temetésére szeptember 19-én került sor a Westminster Abbey-ben.

Corgikkal tartottak felvonulást II. Erzsébet királynő emlékére

A néhai brit uralkodó nem csupán az embereket kedvelte, rendkívül állatbarát volt, a lovakat és kutyákat különösen szerette. Utóbbiak közül az édes kis corgik voltak a kedvencei, ez a szerelem 7 éves korában, 1933-ban kezdődött, amikor családjától ajándékba kapott egy ilyen fajtájú kiskutyát, Dookie-t. Sok évvel később, a 18. születésnapjára ismét egy corgi kiskutyát kapott, aki a Susan nevet kapta. Őt annyira imádta a királynő, hogy ettől fogva tenyésztette őket, és a kis Susan leszármazottai évtizedeken át szaladgáltak a palota kertjében. II. Erzsébet királynőnek egyes számítások szerint legalább 30 corgija volt élete során, számtalan olyan fotó készült róla, amin őket sétáltatja, sokszor még a repülőútjaira is elvitte magával az ebeket. A királyi corgik királyi életet éltek, majd haláluk után egy csodaszép kutyatemetőbe kerültek a palota kertjének egyik rejtett zugában.
Most, II. Erzsébet királynő halálának első évfordulója alkalmából ezért döntött úgy Agatha Crerer-Gilbert corgi-rajongó, hogy szervez egy kutyás felvonulást a néhai uralkodó tiszteletére. Az eseményre csupa corgis gazdit hívott, a kutyákra pedig koronát, tiarát adtak, így sétáltak végig London útjain a Buckingham-palota felé haladva.

Nem is tudok szebb megemlékezést elképzelni a királynő számára, mint azt, hogy felvonulunk kedvenc kiskutyáival, a corgikkal, akiket egész életében annyira szeretett

Kezdte Agatha az AP News-nak.

Tudja, még mindig nem tudtam megszokni, hogy többé nincs köztünk, de biztos vagyok benne, hogy az égből figyel bennünket. Nézze csak, ma süt a nap, éreztem, hogy ma sütni fog ránk!

- tette hozzá lelkesen.

Most pedig ismerd meg a királynő titkos életmódtippjeit, amiknek köszönhetően még utolsó éveiben is remek formában volt!

Galéria / 8 kép

Erzsébet királynő 8 titkos életmód tippje

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!

Kép
Életmód

12 hatékony anyagcsere-gyorsító gyümölcs és zöldség, amik segítenek formába lendülni! 2 receptet is mutatunk!

Szeretnél beindítani az anyagcserédet és könnyedén formába lendülni? Akkor itt az ideje, hogy bevezess egy csodálatos és ízletes élelmiszer-csoportot az étrendedbe – a gyümölcsöket és zöldségeket! A gyors anyagcsere nemcsak a fogyáshoz járul hozzá, hanem energiával tölt fel, serkenti az emésztést és segíti az egész szervezet működését.

Kép
Stílus

Újabb klasszikus darab tér vissza a reflektorfénybe! A capri nadrág 2024 egyik nagy stílushúzása lesz - Mutatjuk, hogyan viselik a legdivatosabb nők!

A capri nadrág 76 éve hódít a nők körében, és minden jel arra utal, hogy a sikerszéria 2024 nyarán is folytatódik: újra a nyári divatrendek kedvence!

Kép
Életmód

A szakértő szerint ezt a magot edd minden reggel, ha ragyogóan szép bőrre és fantasztikusan jó memóriára vágysz

Ez a mag igazi szuperélelmiszer: ragyogóvá teszi a bőrt, valamint javítja az agyműködést! Mutatjuk miért érdemes diót enni minden reggel!