Határtalan elitizmus és rasszizmus! II. Erzsébet királynő édesanyjának valódi arca, amiről csak kevesen mertek beszélni

Határtalan elitizmus és rasszizmus! II. Erzsébet királynő édesanyjának valódi arca, amiről csak kevesen mertek beszélni
Forrás: Getty Images

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

II. Erzsébet édesanyjáért egykor mindenki rajongott, pedig állítólag a jóságos nagymama kép mögött egészen más volt a valóság.

II. Erzsébet királynő édesanyja, Bowes-Lyon Erzsébet brit királyné 1900-ban, egy ősi skót nemesi családba született. Kevesen tudják, de férjével, a későbbi VI. György brit királlyal nem indult a leggördülékenyebben a kapcsolatuk. 1921-ben ugyanis bár György úriember módjára megkérte szíve választottjának kezét, ám a Erzsébet a maga határozott módján visszautasította a férfit, mert félt attól, hogy a királyi családba kerülve többé nem gondolkodhat és cselekedhet olyan szabadon, mint eddig.

György azonban nem adta fel és kijelentette, hogy mást bizony nem hajlandó nőül venni, így édesanyja, Teck Mária brit királyné Glamisba utazott, hogy saját szemével lássa azt a lányt, aki elrabolta fia szívét, és bár gyorsan rájött arra, hogy fia keresve sem találhatna jobb feleséget magának, nem avatkozott bele a fiatalok dolgába. Végül 1923-ban Erzsébet igent mondott, bár továbbra is kétségei voltak a királyi élettel kapcsolatban. Esküvőjüket 1923. április 26-án tartották a Westminster-apátságban. 1936. december 11-én VIII. Eduárd brit király lemondott a trónról, így bár vonakodva, de György lett az uralkodó és nejével 1937. május 12-én koronázták meg őket. Nászukból két lány, 1926-ban Erzsébet, 1930-ban pedig Margit született. Az anyakirálynéért rajongott a nép, mindenkit elbűvölt csodálatos természetével, ám a ránk maradt történelmi források szerint II. Erzsébet királynő édesanyját pont annyian szerették, mint amennyien féltek tőle.

Hogy miért? Galériánkból minden piszkos részlet kiderül!

Galéria / 7 kép

II. Erzsébet királynő édesanyjának kevésbé ismert oldala

Megnézem a galériát

Még többet hallanál a királyi családról?


Akkor hallgasd vissza az InStyle podcastjának, a Teadélutánnak adásait! Míg az első évadban II. Erzsébet királynő titkait ismerheted meg, addig a második évadban már Fülöp herceg izgalmas életében merülhetsz el!

Most pedig íme 10 meglepő érdekesség II. Erzsébet királynőről!

Galéria / 10 kép

10 meglepő érdekesség II. Erzsébet királynőről

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!