Ebbe a mesebeli otthonban költözhet hamarosan Katalin hercegné és Vilmos herceg a gyerekekkel

Ebbe a mesebeli otthonban költözhet hamarosan Katalin hercegné és Vilmos herceg a gyerekekkel
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Erzsébet királynőnek az ország számos szegletében található egy-egy ingatlanja, amit természetesen a család többi tagja is nyugodtan használhat.

Régóta köztudott, hogy Erzsébet királynő ideje nagy részét az imádott 1000 éves windsori kastélyban tölti, amit a világ legnagyobb jelenleg is lakott kastélyaként tartják számon. Ám azt már kevesen tudják, hogy ugyanezen a windsori birtokon van egy rezidencia, amelyben soha nem lakott a királynő, és amit állítólag egykor a cambridge-i hercegi párnak szántak, akik most a pletykák szerint élnek is a lehetőséggel, és hamarosan át is költöznek ebbe a több száz éves múltra visszatekintő épületbe.

Mit is kell tudni erről a rezidenciáról?

Windsor Great Parkban található Fort Belvederet 1750 és 1755 közt építettek gótikus stílusban, majd az évek folyamán folyamatosan hozzáépítettek több szárnyat is. Viktória királynő például teaházként használta és az 1860-as években nyitotta meg a nyilvánosság számára.

Kép
forrás: Getty Images

1929-ben Eduárd walesi herceg otthona lett, aki 1936. január 20-ai trónra lépésével VIII. Eduárd brit királyként vonult be a történelemkönyvekbe, illetve ő volt az az uralkodó, aki kinevezése után 11 hónappal képes volt a szerelem kedvéért lemondani minden tisztjéről. Néhány hónappal ugyanis a beiktatása után megkérte az akkor már kétszer elvált amerikai Wallis Simpson kezét, mindezt pedig nem nézte túl jó szemmel a palota, és mivel Eduárd volt az anglikán egyház feje is, így végül egy esetleges alkotmányos válság elkerülése érdekében jobbnak látta, ha lemond a trónról. Végül a Fort Belvedere falai között írta alá az erről szóló hivatalos dokumentumot, majd sok boldog év után elköltöztek innen menyasszonyával.

Kép
forrás: Getty Images

Az ingatlan egészen 1955-ig üresen állt, majd egy ideig a királynő unokatestvére, Gerald Lascelles élt itt, az utóbbi években pedig leginkább bérlők lakták. A fotók láttán pedig elképzelni se tudunk ideálisabb otthont Vilmoséknak, akik egy ideje már fontolgatják, hogy Windsorba költöznek annak ellenére, hogy jelenlegi rezidenciájuk és kellőképp varázslatos!

Még nem láttad a hercegi család mostani otthonát? Galériánkra kattintva megnézheted!

Galéria / 8 kép

Itt él most a gyerekekkel Katalin hercegné és Vilmos herceg

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.