Design Hét: Összefog Magyarország három vezető design intézménye

Design Hét: Összefog Magyarország három vezető design intézménye

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az egyikük Pekingtől Helsinkiig, Berlintől New Yorkig, Bécstől Torinóig vitte a magyar design hírnevét. A másik faléc-építményei sorra jelennek meg a nemzetközi designsajtóban. A harmadik kreatív hálózatot épít Közép-Európában. A 2013-as Design Héten összefog Magyarország három meghatározó designműhelye: a WAMP, a Hello Wood és a Design Terminál, hogy metszéspontokat hozzon létre a design, a társadalomtudomány és a gasztronómia között. Az események helyszíne az Erzsébet téren felállított, 43 méter hosszú és 120 férőhelyes Közösségi Asztal.


Szeptember 27-én 18 órakor nyílik a Design Terminálban a 2013-as Design Hét Budapest nemzetközi nyitókiállítása, a Metszéspontok. A design és a különböző szakmák, társadalmi projektek találkozását vizsgáló kiállítás kurátora Szemerey Samu urbanista, az idei Hello Wood alkotótábor zsűritagja.
Szeptember 28-tól, szombattól látható a Design Terminál előtt az idei Hello Wood egyik projektje, a sporaarchitects építésziroda Asztal-installációja. Az építészirodára jellemző, hogy munkáikkal a mindennapi élet kérdéseire és problémáira keresik a választ. Hétköznapi tárgyakat értelmeznek újra, idén az asztal témájához nyúltak: az általuk tervezett darab 43 méter hosszú, formája és funkciója pedig tetszés szerint alakítható. A 120 fős designasztal úgy építették meg, hogy az átsorolható bakok a variálhatóságot szolgálják. Így tökéletesen alkalmas a design és a gasztronómia metszéspontjainak megjelenítésére.
Szeptember 28-án szombaton az Asztalnál a WAMP gasztro-rendezvénye, a WAMP Spájz várja 11.00 órától az igényes finomságokra éhes látogatókat. Az Édes kísértésbe viszünk! címet viselő program az édességeket, az édes ízeket állítja fókuszba, s a csokoládé-különlegességek, sütemények, lekvárok, makaronok és más finomságok mellett különleges kedvezményes vásárlási lehetőséget is kínál majd.
Szeptember 29-én a Hello Wood szervezői a Design Hét látogatóit újra az Asztalhoz hívják. A Hello Wood egy multikulturális, multidiszciplináris művészeti program. Legismertebb eseménye a nyaranta megrendezett egyhetes alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. A Hello Wood tudományos és művészeti területeket integrál, közösséget épít és tehetséget kutat. Az idei Hello Woodon a Lépj közelebb! mottó jegyében dolgoztak együtt építész és designer fiatalok a szakma nagyjaival, hogy az elhalványuló emberi kapcsolatok hasznára fordítsák a kreativitásukat. Ezúttal fűzfakukták, alkalmi séfek és alanyi cukrászok kísérleteznek a Hello Wood asztalán, obligát vasárnapi menük méltó vetélytársai után kutatva. A közösségi főzés keretében tort ül a dizájn, a panír mennybe megy, a deprimált kókuszgolyó a makaron cukrászipari trónjára tör. Bármi, ami gasztro, lehet kutatás tárgya, és mindent áthat az újrahasznosítási láz. A Hello Asztalt terítik, és a betevőket kerítik: 1 falat zamat, Based on Pig, BON BON BON, Budapest Bagel, EGYTÁL! HÁNYTÁL?

Kép

Szeptember 28-29-én a WAMP a belvárosi Váci 1-ben is várja az érdeklődőket. A kétnapos designvásáron mutatkozik be a Hónap Designere-díj szeptemberi nyertese, Magyarország egyik megkerülhetetlen divatmárkája, az Artista. A csapat szuper feminin, mégis hordható ruhái mellett azonnal felismerhetők a márka táskái is. Legújabb, 2013-as őszi-téli kollekciójukkal a WAMP-on találkozhat először a hazai közönség.
Október 2-án 19.00 órakor a Budapest Design Meetup Hello Wood-különkiadását rendezik meg a Kőlevesben, a Lépj közelebb! mottó jegyében, ahol az alkotók beszélnek élményeikről és a megvalósult projektjükről.
Október 3-án 18.30-kor Hello Wood kiállítás nyílik a MÜPA-ban. Az alkotótábor három ikonikus installációját az iWood közösségi zenemegosztót, a Hello Wood zsűri által első díjjal díjazott Polifóniát és a hatalmas szélmalmot, a Mordor Malmát lehet élőben látni. A Művészetek Palotája hosszú távú stratégiájának kiemelt célja oly módon nyitni a fiatalok felé, hogy közben párbeszédet is kezdeményez velük. Ennek fontos része az évszakos programokhoz illeszkedő installációs program elindítása, melynek révén a fiatal képző- és iparművészek is bemutatkozhatnak a Müpában.
A program első lépése a Hello Wood installáció kiállítása az épület előtti területeken és a belső térben. Ezek az installációk segítenek abban, hogy a fiatalok, valamint a képzőművészet és a design iránt fogékony közösségek még inkább otthonuknak érezhessék az épületet. A Művészetek Palotája több művészeti ágat reprezentáló előadóművészeti központ, ezért ezek az installációk a kortárs kulturális kommunikáció részévé is válnak. Megszólítják a közönséget, gondolatot ébresztenek, és bizonyos esetekben akár provokálnak is. Az előcsarnokban látható iWood az épületben folyó programoknak is különleges értelmezést adhat, hiszen a zene újfajta, szimbolikusabb megközelítésére nyújt lehetőséget.

Részletes program ide kattintva.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!