Design Terminal

Kép
Életmód

Idén is vár mindenkit Budapest egyik legszebb karácsonyi vására

Ismét megnyitott az egyik legszebb karácsonyi vásár az Európa legjobb szállodájának választott budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace-ban. A dekoráció ezúttal a Cup Of Charm (Szigeti Zsófi és Lukász Eszter enteriőrstylistok) tervei alapján készül el, Diótörő tematikában.

Kép
Stílus

Programajánló: Tehetséges ékszertervezők mutatkoznak be Budapesten

Első alkalommal mutatkozik be az Ékszerek Éjszakája 2015. november 13-án, amit a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) hét ékszertervezője álmodott meg. A rendezvény keretén belül Budapest-szerte mintegy 30 helyszínen merülhetünk majd el a csodás dizájner darabokban!

Kép
Stílus

Büszkeség: Először Magyarországon a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe

Fantasztikus hír: idén ősszel a Design Terminál és a Mercedes-Benz Hungária Kft. összefogásából megszületik a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe. Közel 50 tervező mutatja be a legújabb kollekcióját október 10. és 11. között a Várkert Bazárban.

Kép
Shopping

Magyar designt karácsonyra! - Ajándék Terminál már 5 helyszínen

150 magyar designer termékeit vonultatja fel az idei Ajándék Terminál. A Design Terminál immár negyedszerre megszervezett karácsonyi vására december 5-24. között, a város öt pontján várja a minőségi magyar termékek iránt nyitott közönséget.

Kép
Shopping

Magyar tervezők a Four Seasons karácsonyi vásárán

Az idén 10 éves - és Európa legszebb szállodájának választott - Four Seasons Hotel Gresham Palace első alkalommal rendez karácsonyi vásárt. Ott a helyünk!

Kép
Életmód

Lehet, hogy a te startupod utazhat az Egyesült Államokba

Öt hazai startup vállalkozás vehet részt a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján, a Design Terminál új pályázatának köszönhetően.

Kép
Életmód

Újabb segítség a hazai kreatíviparnak

Újabb jó hírek itthonról: hároméves együttműködési megállapodást írt alá a Heineken Hungária és a Design Terminál, melynek célja a magyar kreatívipar támogatása, amely a szakkiállításokra, vásárokra és egyéb kreatív kezdeményezésekre is kiterjed.

Kép
InStyle TV

Mihalik Enikő az InStyle olvasók kérdéseire válaszol - VIDEÓ

Különleges lehetőséget kaptunk Mihalik Enikő ügynökségétől, a Visage Modelstől: egy teljes órát tölthettünk el az egyik legismertebb magyar topmodellel.

Kép
Sztárok

Mihalik Enikő a Gombold újra! kifutóján

A Gombold újra! Közép-Európa döntőjének divatbemutatóját a világ egyik legkeresettebb topmodellje, Mihalik Enikő nyitja meg szombat este, aki 5 év után lép először magyar kifutóra.

Kép
Életmód

Design, divat, technológia - Az InStyle kerekasztal-beszélgetése

Izgalmas kerekasztal-beszélgetés az InStyle, a Design Terminál és a Design Hét szervezésében. Gyertek!

Kép
Életmód

Design Hét 2014: Top 10 divatprogram

A Design Hét Budapest október 3. és 12. között idén ősszel is a fővárosba varázsolja a hazai és a nemzetközi design élet legjavát. Az esemény projektvezetője, Osvárt Judit ajánl most 10 izgalmas divattal kapcsolatos programot.

Kép
InStyle TV

Magyar dizájn Varsóban

Az esemény, amelyet a Magyar Kulturális Központ a Design Terminállal és a Perlage természetes ásványvízzel együttműködve szervezett Varsóban - három ismert magyar divattervezőt mutatott be.

Kép
Életmód

Így ünnepli Budapest a Design Világnapját

Minden év június 29-én ünnepeljük a Design Világnapját.

Kép
Életmód

A legrangosabb divathetek között a Central European Fashion Days

A régió legnagyobb divateseményét, a Cental European Fashion Days-t idén október első hétvégéjén rendezi meg a Design Terminál. Friss hír, hogy az esemény kiemelt szakmai partnere a számos nagy nemzetközi divathét megvalósításában közreműködő IMG Fashion, az esemény ezzel belép a legrangosabb divathetek sorába.

Kép
Életmód

Dizájnhírek Budapestről: Fesztivál, megnyitó, kiállítás

Munkatársunk, Osvárt Judit összegyűjtötte az elkövetkezendő napok legizgalmasabb dizájneseményeit Budapesten.

Kép
Stílus

A magyar dizájn meghódítja Dubajt

A Design Terminál magyar tervezőket juttat ki a Közel-Kelet legnagyobb dizájneseményére: a Design Days Dubai-on mutatkozik be a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), az IVANKA és az ÜVEG/HÁZ is.

Kép
Stílus

Újra Gombold újra! - Idén már külföldiek is nevezhetnek

Idén először külföldiek is indulhatnak a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezési pályázaton, a Design Terminál immár negyedik alkalommal kiírt tehetségkutatója ezzel teljes egészében nemzetközivé válik.

Kép
Stílus

Impressziók a New York-i divathétről

Bendsák Ágnes, a Gombold újra! Divat a magyar-t is szervező Design Terminál munkatársa Bostonban tölti szakmai gyakorlatát, és ha már az Egyesült Államokban időzik, megnézte a New York Fashion Weeket is. Fogadjátok szeretettel exkluzív beszámolóját!

Kép
Stílus

Megnyitott a magyar stand a londoni divathéten

Február 14-én este közös standon mutatkozott be Tomcsányi Dóri, a KELE clothing, a THEFOUR és a ZAKO a London Fashion Weeken a Design Terminál és a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében.

Kép
Stílus

Magyar tervezők a London Fashion Weeken

Hatalmas öröm, hogy egyre több magyar tervező tűnik fel a nemzetközi divatheteken is. Az ÁERON és a Nanushka például New Yorkban prezentálja új kollekcióját, sokan pedig Londonban és Párizsban mutatkoznak be.

Kép
Shopping

Újra Ajándék Terminál - magyar dizájnt karácsonyra is!

Hogy mi is az Ajándék Terminál? Kétemeletnyi szépség, nyugalom, meghittség. Különleges designkiállítás, mely magyar tervezők munkáit mutatja be exkluzív kiállítás és vásár keretében.

Kép
Stílus

GÚ goes East! - avagy magyar divat Pekingben

Különleges Gombold újra! Divat a magyar produkcióval nyitott a pekingi Magyar Kulturális Intézet és Kereskedelmi Központ - íme Bendsák Ágnesnek, a Design Terminál munkatársának exkluzív beszámolója az eseményről.

Kép
Életmód

Design Hét: Összefog Magyarország három vezető design intézménye

Az egyikük Pekingtől Helsinkiig, Berlintől New Yorkig, Bécstől Torinóig vitte a magyar design hírnevét. A másik faléc-építményei sorra jelennek meg a nemzetközi designsajtóban. A harmadik kreatív hálózatot épít Közép-Európában. A 2013-as Design Héten összefog Magyarország három meghatározó designműhelye: a WAMP, a Hello Wood és a Design Terminál, hogy metszéspontokat hozzon létre a design, a társadalomtudomány és a gasztronómia között. Az események helyszíne az Erzsébet téren felállított, 43 méter hosszú és 120 férőhelyes Közösségi Asztal.

Kép
Életmód

Programajánló: WonderLAB fotókiállítás

Hogy lehet egy fotósorozatba foglalni több mint 30 magyar tervező munkáját? Kattanj meg kicsit, engedd el a fantáziád! A wonderLAB erre tett kísérletet, melynek eredménye a Design Terminálban július 25-ig, majd ezt követően a Veres Pálné utca 3. szám alatt található üzletben tekinthető meg.

Kép
Stílus

Gombold újra! Közép-Európa: Íme a győztesek

Kihirdették a Gombold újra! Közép-Európa kortárs öltözéktervezői pályázat győzteseit, melynek négy fődíjasa: Newcomer öltözék kategóriában Csík Orsolya; Newcomer kiegészítő kategóriában Kovács Ágnes; Oldhands öltözék kategóriában a Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett alkotta NUBU; Oldhands kiegészítő kategóriában pedig a MASAMOD, vagyis Erdei Ildikó Virág lett. A nyertesekkel exkluzív interjúkat is olvashattok az instyle.hu-n.