Food stylistunk, Nóri még egy nem kifejezetten csábító küllemű ételen, sárgaborsó főzeléken is meg tudja mutatni, mitől is lesz kívánatos a fotókon. Fogadd meg a tippjeit, és kattoghat az a telefonkamera!
Először is ülj le, és gondold végig, hogy valójában mitől jó egy ételfotó. Szerintem hamar rájössz majd a válaszra: attól, ha az ember úgy érzi, azonnal meg akarja kóstolni a képen látható étkeket.
Tudod, amikor nyúlik a sajt, megcsillan az a fény a leves tetején és hasonlók...
Ehhez viszont szükség van egy tányér ételre, jó „kameraállásra”, fényre, tálalásra, és még megannyi titkos és kevésbé titkos hozzávalóra. Nyugi, csak az elején tűnik soknak ennyit szöszölni egy ételfotóval.
Mielőtt belevágnék egyenesen a közepébe, csak halkan jegyzem meg, ez a kisoskos nem a képszerkesztésről fog szólni. Az alábbi képeket én magam sem utómunkáztam, sokkal inkább azt szeretném bemutatni rajtuk, hogy mit, hogyan csinálj, ha készítenél egy képet a telefonoddal.
Jöjjön egy kis útmutató, amivel emelheted a későbbi ételfotóid - és az instafeeded - színvonalát!
Így fotózz ételeket!