Tippek kajafotózáshoz, hogy te is villoghass az instán!

Forrás: Getty images
2018. február 19.
Szerző: Mojzes Nóra

Hogy mitől lesz jó egy ételfotó? Attól, hogy rutinnal készíted el. Abban az esetben viszont, ha még nem éreztél rá igazán, most segítek, mire érdemes figyelned, hogy végre te is villoghass a főztöddel az instán! Ne félj, nem kell gasztrofósnak lenned ahhoz, hogy legyen pár csinos képed a hétvégi húslevesről.


Food stylistunk, Nóri még egy nem kifejezetten csábító küllemű ételen, sárgaborsó főzeléken is meg tudja mutatni, mitől is lesz kívánatos a fotókon. Fogadd meg a tippjeit, és kattoghat az a telefonkamera!

Először is ülj le, és gondold végig, hogy valójában mitől jó egy ételfotó. Szerintem hamar rájössz majd a válaszra: attól, ha az ember úgy érzi, azonnal meg akarja kóstolni a képen látható étkeket.

Tudod, amikor nyúlik a sajt, megcsillan az a fény a leves tetején és hasonlók...

-

Ehhez viszont szükség van egy tányér ételre, jó „kameraállásra”, fényre, tálalásra, és még megannyi titkos és kevésbé titkos hozzávalóra. Nyugi, csak az elején tűnik soknak ennyit szöszölni egy ételfotóval.

Mielőtt belevágnék egyenesen a közepébe, csak halkan jegyzem meg, ez a kisoskos nem a képszerkesztésről fog szólni. Az alábbi képeket én magam sem utómunkáztam, sokkal inkább azt szeretném bemutatni rajtuk, hogy mit, hogyan csinálj, ha készítenél egy képet a telefonoddal.

Olvasd el ezt is!
Az étel nem játék - vagy mégis? Nézegess káprázatos ételfotókat!

Jöjjön egy kis útmutató, amivel emelheted a későbbi ételfotóid - és az instafeeded - színvonalát!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Így fotózz ételeket!
Olvasd el ezt is!
Azt fogják hinni a barátaid, hogy titokban séf vagy, ha kipróbálod ezt a 8 egyszerű, de hatásos kajatrükköt