„Ha azt közvetítem, hogy jól érzem magam a bőrömben, azzal tudok másokat inspirálni“ - interjú a body positivityről Szegedi Katával

„Ha azt közvetítem, hogy jól érzem magam a bőrömben, azzal tudok másokat inspirálni“ - interjú a body positivityről Szegedi Katával
Forrás: Ajkai Dávid

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

Szegedi Kata szerint azzal tud másokra inspirálóan hatni, ha jól érzi magát a bőrében, és ezt meg is meri mutatni, bár azt is vallja, hogy ez az állapot azért nem mindig konstans.

„Alapvetően nem mindig vagyok kibékülve önmagammal, de szerintem ez így teljesen normális” - kezdi a beszélgetést a magyar divattervező, Szegedi Kata, aki azt is elárulja, hogy a munkája által nagyon sokszor tapasztal hasonlókat. „Rengeteg számunkra gyönyörű emberrel dolgozunk együtt nap, mint nap, gondolok itt a vásárlóinkra, és a modelljeinkre is, akikről hiába gondoljuk mi úgy, hogy tökéletes a testük, még ők is gyakran küzdenek valamilyen problémával, ami miatt ostorozzák magukat. Nem is feltétlen a fogyásról van szó, hanem azon túl könnyen talál az ember a testén kivetnivalót. Lehet ez épp a kerekebb fenék, vagy a nagyobb mell iránti vágy.”
Szegedi Kata szerint globális trend, hogy mindig lehetne min változtatni és a divatipart is egyre elfogadóbbnak tartja: „Azért a luxusmárkáknál még ott a nagy kérdőjel, de nem titkoltan üzleti érdek is, hogy például egyre több az olyan nőiesebb karakter, mint például Ashley Graham, aki manapság már kevésbé számít kakukktojásnak a teltebb, mégis érzéki megjelenésével. Hozzáteszem, ő ugyanúgy kiposztolja az edzős videót is, és nem azt hirdeti, hogy egészségtelennek lenni menő, csak épp nem sanyargatja magát csontsoványra. Így mégis sokkal közelebb hozza a divatot a vásárlókhoz, és erre a valódiságra mindenkinek egyformán van igénye. Más típusok vagyunk, viszont mindenkiben ott a törekvés, hogy önmaga legjobb verziója lehessen“ - mondja, majd elárulja, hogy ő mikor változtatott a nézőpontján a saját nőiességével kapcsolatban.

„Jó pár éve visszanéztem egy díjátadón készült képet magamról, amin már nagyon egészségtelennek láttam a tükörképemet. Kétségbeejtő érzés volt, és akkor érkeztem igazán fordulóponthoz, amikor felismertem, hogy ez nem tartható tovább, nehéz időszakon mentem át, bánatomban ettem, addiktív lett, mint másoknál az ivás. Mindenki mással oldja a szomorúságot, én evéssel kompenzáltam. Felismervén az utolsó utáni pillanatot változtatásra elkezdtem járni edzeni egy kedves barátomhoz Molnár Mikihez, aki maximálisan támogatott, és azóta is hálával tartozom neki, hogy elindított bennem egy folyamatot. Ő azóta már elköltözött Lisszabonba, és ott üzemeltet egy nagyon menő edzőtermet, nagyon büszke vagyok rá. Az edzések hatására megindult a változás, nemcsak fizikailag, hanem fejben is, ami nagyon jó érzés volt, hiszen éreztem, hogy teszek magamért, és megvan az eredménye, érdemes. Boldogabb lettem.“
És azóta is igyekszik megőrizni az életében az egyensúlyt: „Sokat gondolok az edzésre, de az életem elég hektikus, így nem teszek bele annyi energiát, amennyit kellene, a szándék azért megvan, viszont mentálisan, és fizikailag próbálom megtartani a harmóniát. Főként a karakteres, önmagukat felvállaló emberek motiválnak, és elsősorban nem is külsőleg, hiszen hiába van valakinek tökéletes teste, ha mondjuk nincs humorérzéke, vagy épp nem párosul hozzá magabiztosság, és nem tudja kezelni a valaki a saját megjelenését. Szerintem azzal, ha azt közvetítem, hogy én is jól érzem magam a bőrömben - ami azért valljuk be, nem egy konstans állapot - akkor én is tudok másokat inspirálni, és ez a legfontosabb.“

Most pedig nézd meg, kik azok a világsztárok, akik azon dolgoznak, hogy szeresd önmagad!

Galéria / 6 kép

Body positivity: Sztárok, akik azt akarják, hogy szeresd önmagadat

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?