„Életem legfájdalmasabb lépése volt, mikor visszavonultam“ - Serena Williams őszinte vallomása

„Életem legfájdalmasabb lépése volt, mikor visszavonultam“ - Serena Williams őszinte vallomása
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az amerikai teniszezőnő, aki olyan lényeges társadalmi ügyekért igyekezett egész aktív pályafutása során dolgozni, mint a női egyenjogúság, vagy épp a szegregáció, legújabb interjújában egy szintén fontos üzenetre, a mentális egészség fontosságára hívta fel a figyelmet.

A 23-szoros Grand Slam győztes teniszezőnő, Serena William a sportág történetének egyik legnagyobb bajnokaként 2022 nyarán jelentette be, hogy elérkezett az idő, hogy véget vessen aktív pályafutásának. Utolsó profi mérkőzését a szeptemberben megrendezett amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Open 3. fordulójában vívta az ausztrál Ajla Tomljanovic ellenében. A döntés fájdalmas hátteréről sokáig hallgatott, ám egy őszinte interjúban nyíltan beszélt belső vívódásairól. Az ikonként ünnepelt sztársportoló vallomásának célja elsősorban az volt, hogy megmutassa a világnak, hogy a profi versenyzőként sem tartotta magát soha sebezhetetlenek, és, hogy az életben egy-egy fontosabb döntése mögött mekkora belső harcok dúltak, elsősorban önmagával szemben. Olyan mély csaták, melyeket még a férje, a nővére és édesanyja előtt sem mert nyíltan vállalni, így elérkezett az életében egy olyan helyzet, amikor azt érezte, nincs más megoldás, és terapeutához fordult.
„Egyik reggel vittem oviba a lányomat, és megkérdeztem tőle, mi szeretne lenni, ha felnő. Arra a válaszra számítottam, hogy teniszező, hiszen szó szerint a létezésétől fogva a teniszpályákon, vagy azok környékén nőtt fel. Ehelyett ő azt felelte, hogy nagytestvér“ - idézi vissza a kulcsfontosságú pillanatot az életéből a bajnoknő. „Attól kezdve gombóc volt a torkomban, mert éreztem, hogy közeledik az a lépés, amit egész karrierem során tabuként kezeltem“ - gondol vissza a meghatározó emlékképre Williams. „Ismerem magamat, tudtam, hogy nem leszek képes egyedül megbirkózni a döntés súlyával, és a következményekkel. Mindig is csodáltam Billie Jean Kinget (korábbi profi amerikai teniszező, aki 12 egyéni Grand Slam trófea büszke tulajdonosa, és az első között állt ki nyilvánosan a női egyenjogúságért az élsportban, mivel a teniszben állandó vitatéma, hogy a női játékosok a férfiak díjazásának töredékéért versenyeznek - a szerk.) aki túl tudott lépni a sporton, de tudtam, hogy külső segítségre lesz szükségem, ha közeledik a döntés.“

Kép
forrás: Getty Images

„Amióta az eszemet tudom, hárítottam a visszavonulás témáját. Még a várandósságom alatt sem merült fel köztünk a férjemmel a kérdés, egyértelmű volt mindkettőnk számára, hogy amint lehet, visszatérek a bajnokságba. Képtelen voltam erről beszélni, még a szüleim előtt is, akik az egész életüket feláldozták azért, hogy Venus (Serena nővére, Venus Williams 7-szeres Grand Slam győztes) és én teniszezhessünk“ - tekint vissza Serena Williams, aki nővérével együtt aktívan részt vett a róluk szóló Richard király c. film előkészületeiben. A Williams testvérek édesapját egyébként Will Smith játszotta, aki a filmben nyújtott alakításáért 2022-ben Oscar-díjat kapott.
„Halogattam a visszavonulást, ameddig csak tudtam, de azon a reggelen, mikor belenéztem a lányom szemébe megértettem, hogy nincs tovább. Bár még nem mertem hangosan kimondani, csak nyeltem egy nagyot, és igyekeztem visszatartani a könnyeimet. Nincs mit szépíteni, azonnal tárcsáztam a terapeutámat“ - eleveníti fel elérzékenyülten az első hívást Serena Williams. „Nem álltam még készen rá, pedig a tudatalattim már súgta. Szerettem volna még egy nagy sikert, egy ünnepélyes, méltó búcsút, egy utolsó nagy győzelmet. Sajnos Wimbledonban nem jött össze, pedig nagyon vágytam rá. Idővel aztán rájöttem, hogy soha nem lesz olyan időszak, amire azt fogom mondani, hogy ez az, megvan a tökéletes pillanat arra, hogy még egyszer, utoljára a pályára lépjek. Utálok búcsúzkodni, mindig is rossz voltam benne. Ezért most sem teszem. Tudom, hogy üres lesz az életem egy része a győzelmek, és a trófeák nélkül. Nem is lehet szavakkal mindezt kifejezni. Cserébe megmarad a hála, egyrészt önmagamnak, mindazért, amit elértem, másrészt mindenkinek, aki támogatott a karrierem során“ - mondja Serena, aki elköszönés helyett egy kedves üzenettel zárta le a beszélgetést, akárcsak a pályafutását. „Mindig is hiányozni fog a teniszező énem, és a szurkolók is. Szóval csak azt üzenem mindenkinek, amit magamnak is, hogy hiányozni fogsz, hiányozni fogtok.“

Galéria / 12 kép

A történelem 12 leginspirálóbb nője

Megnézem a galériát

Te már beszerezted?


Az InStyle tavaszi lapszáma az ikonok körül forog. Szívesen követjük példájukat, szívesen ismerjük meg példás teljesítményüket, küldetéstudatukat. Szépségük, intellektusuk lenyűgöz minket. Kik ők? Életünk meghatározó ikonjai, legyen szó akár szépség- vagy stílusikonokról, az aranykor vagy a modern kor ikonjairól, vagy akár a saját életünk és környezetünk meghatározó példaképeiről. Hitelesek, eltökéltek, inspirációt adnak – és mára sokkal kevésbé övezi őket az a misztikum, mint régen. Sokkal többet adnak: tapasztalatot, történetet, támaszt. Ikonjaink köztünk élnek, és érdemes megismerni a történetüket.

A magazin már kapható az újságosoknál, vagy megvásárolható digitális formátumban ITT. Ráadásul JOY-napok kuponokat tartalmazó kedvezménykártyával elérhető!

Kép

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!