Rihanna szinte megsemmisítette a Victoria's Secretet

Rihanna szinte megsemmisítette a Victoria's Secretet

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Rihanna New York-i divathéten tartott Savage X Fenty fehérnemű bemutatója több volt egyszerű fahsion show-nál: az extravagáns zenei előadás megmutatta, hol kellene tartania a többi fehérnemű cégnek is.

Rihanna divatbemutatójáról már akkor tudni lehetett, hogy valami egészen más lesz, mint a megszokott, amikor belépés előtt a vendégeknek el kellett zárni a telefonjukat. Amikor felgyúltak a fények a brooklyni Barclays Centerben, maga Rihanna állt a színpadon, rengeteg, különböző testtípusú modell által körbevéve.

rihanna
forrás: Getty Images
Rihanna így nyitotta a Savage X Fenty show-t.

Voltak köztük soványak, kövérek, magasak és alacsonyak, amputáltak és transzneműek, ciszheterók és kopaszra nyírt fejűek is, természetesen az emberi bőrszín-skála minden árnyalatát felvonultatva. Egy valami volt közös bennük: jól néztek ki, szexik voltak és legfőképpen brutális erőt sugároztak, a narancsbőr és striák pedig az égegyadta világon senkit sem zavartak.

Ez volt az a show, ami tényleg az összes nőnek szólt, nemcsak azoknak, akik beleillenek az egyébként férfiak által meghatározott szépségkategóriákba (ahogy általában az összes többi bemutatón történik). Maga a műsor egyébként szeptember 20-ától lesz látható az Amazon Prime-on, így garantálják, hogy tényleg mindenkihez eljuthasson az üzenet: minden ember gyönyörű és mindenki megtalálhatja a saját testére illeszkedő fehérneműt a Savage X Fentyben. (Riri brandjében az alsóneműk és hálóruhák XS-től 3XL-ig készülnek, a melltartók pedig 65A-tól 105G-ig.)

cara delevingne
forrás: Savage X Fenty
Cara Delevingne és a többiek

Kegyelemdöfés a Victoria's Secretnek

A Savage X Fenty show nem titkoltan üzenet volt a Victoria's Secret számára, amelynek marketigigazgatója, Ed Razek Riri tavalyi bemutatója után azt nyilatkozta, hogy "Mi nem akarunk olyan műsort csinálni, mint Rihanna, azaz a Victoria's Secret nem szeretne transznemű és plus size modelleket a kifutóra. Megvádolnának minket azzal, hogy mi is beadtuk a derekunkat."

Aztán végül mégis a "diverzitás" felé indult meg a Victoria's Secret is, amely idén szerződtette a kicsit lágyabb vonalakkal rendelkező Palvin Barbit és a vörös hajú Alexina Grahamet. Tehát ők úgy értelmezték a diverzitást és a nyitást, hogy valójában két teljesen klasszikus, az eddigi normáknak megfelelő modellt alkalmaztak, amiért természetesen rengeteg kritikát kaptak.

A Victoria's Secret már jó ideje nem veszi figyelembe a feedbackeket, amelyek leginkább arról szólnak, hogy ahhoz, hogy a brand megítélése ne zuhanjon tovább (a bevételei folyamatosan esnek, 53 boltját be is kellett zárni), sokkal érzékenyebben kellene hozzáállniuk a társadalmi problémákhoz és nyitni a marginalizált közösségek felé is. Magyarán ne kizárólag szálkásra gyúrt, nagyon magas modelleket küldjenek a kifutóra.

Savage x fenty
forrás: Instagram
A Savage X Fenty fehérnemű márka darabjai minden méret számára elérhető

Egy őrületes show

Rihanna magát a kifutót is ejtette, inkább egy 40 perces, zenei előadásokat magában foglaló show keretében mutatta meg, ő hogyan képzeli a fehérneműdivatot 2020-ban. A táncosok maguk a modellek voltak, a közönség pedig egyszerűen imádta őket.

A tánc-etűdök között Migos, DJ Khaled, Big Sean, A$ap Ferg, Fat Joe, Fabolous és Tierra Whack szórakoztatta a közönséget, majd Halsey mutatta be legújabb dalát.

Kép

De hogy kik voltak a modellek?

A klasszikus modell kategóriát például a Hadid testvérek, Cara Delevigne és Joan Smalls képviselték, de ott volt Laverne Cox, Aquaria (ő egy drag queen) vagy a plus size modell Paloma Elsesser is, akik már kevésbé férnek bele a tradicionális divatbemutatók modell gárdájába, csakúgy, mint az aranyszínű láb protézist viselő amputált modell.

A Savage X Fenty bemutató pedig akkora ovációban részesült, amelyben a Victoria's Secret már jó ideje biztosan nem. Ha érdekel, hogy az ellentmondásossá vált fehérnemű márka hogyan próbálja szélesíteni modelljeinek körét, nézd meg, mennyire abszurd, hogy a gyönyörű Palvin Barbi és Alexina Graham szerintük már ez a kategória...

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!