A szerelem tényleg halott? Avagy miért törődünk annyira a hírességek szakításaival

A szerelem tényleg halott? Avagy miért törődünk annyira a hírességek szakításaival
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Az utóbbi hónapokban nem egy sztárszakításnak lehettünk hírtanúi, és könnyen lehet, hogy ez a lista év végig még bővülni fog majd. Miért csámcsog ezeken a szomorú eseteken mindenki? Íme a szakértők magyarázata!

Szakítani sosem könnyű, hát még akkor, ha az ember kapcsolatát a fél világ figyelemmel követi, így ugyanis nemcsak minden apró ballépés felett tud pálcát törni a közvélemény, de legalább annyira sokkolni tudja őket az is, ha kedvenceik végül a különválás mellett döntenek. Sőt mi több, vannak olyan rajongók is, akik szinte már annyira belemerülnek a hírességek életébe, hogy az ő lelkükre is komoly terhet ró azon tény, hogy kedvenceik többé már nem alkotnak egy párt.

Hogy ne menjünk olyan nagyon messzire az időben! Idén júliusban bombaként robbant a hír, hogy Sofia Vergara és Joe Manganiello hét évnyi házasság után a válás mellett döntöttek, majd augusztusban tovább borzolta a kedélyeket, hogy Sophie Turner és Joe Jonas külső szemmel idillinek tűnő násza sem bírta tovább alig több mint 4 évnél, szeptember közepén pedig Hugh Jackman és neje, Deborra Lee-Furness jelentette be azt, hogy a boldogító igen után 27 évvel külön utakon folytatják. Ahogy az már lenni szokott, mind a három esetet eléggé felkapta a sajtó, és ami azt illeti a rajongók is aktívan kivettük a részüket abból, hogy a különféle elméletekből ezúttal se legyen hiány. Itt merül fel az a bizonyos kérdés: egy olyan világban, ahol oly gyakoriak a hollywoodi szakítások, miért törődünk ennyire olyan híres emberek kapcsolatának megromlásával, akikkel még soha nem találkoztunk - és nagy eséllyel soha nem is fogunk?

Az „álompár” egy olyan kifejezés, amit a média gyakran akaszt rá egy-egy sztárpárra, mert szeretnék ha kézzel fogható, azaz szemmel látható formát öltene azon eszménykép vagy elképzelés, ami tökéletesen prezentálja a tökéletes kapcsolatot. A hírességek pedig vonzóak, sikeresek, elfoglaltak, de a róluk készült lesifotók közben számos esetben mutatják meg azt, hogy egy ilyen szoros időbeosztás mellett is sikerül időt szakítaniuk arra, hogy szerelmi életük is rendben legyen, ez pedig akaratlanul is azt a gondolatmenetet vetíti előre a rajongók számára, hogy egy románc akármit túlélhet, történjen bármi is.

A szakemberek szerint pont azért szeretjük figyelemmel követni a hírességek magánéletét, mert bár elérhetetlenek, mégis néha ők is ugyanazokkal a nehézségekkel és szomorúsággal néznek szembe, amivel mi, ez pedig sokszor együttérzést ébreszt bennünk és úgy érezzük, hogy az ő életük se nagyban különbözik a miénktől. Ebből következik az, hogy amikor egy a média által felkapott és igencsak kedvelt páros végül úgy dönt, hogy külön utakon folytatják, akkor a rajongókban is felébred egyfajta empátia, ez pedig sokszor fájdalommal és olyan keserű felismeréssel jár, hogy a "szerelem halott". Miközben nem! Csupán két ember egy ponton úgy döntött, hogy már nincs több értelme annak, hogy megosszák az életüket egymással. Az évek, évtizedek múlása más emberré formálta őket, nem egy az irány, vagy eltérő nézeteket vallanak olyan fontos dolgokról, amiknek stabil alapjai nélkül nem működhet egészségesen egy kapcsolat.

Mindezek mellett persze fontos kiemelni azt is, hogy bár hajlamosak vagyunk elmerülni a kreált világ képében, muszáj néha tudatosabban és észszerűen látni a dolgokat, és azt, hogy a nyilvánosság egy-egy híres kapcsolatnak csak egy szeletét látja, nem tudjuk mik zajlanak a színfalak mögött. Még akkor sem, ha napi szinten nyilatkoznak a szerelmesekhez közelálló "megbízható" barátok, akiknek még a valós léte is megkérdőjelezendő, nemhogy az, hogy éppen miket mondanak.

„Kapcsolataikat is bálványozzuk, úgy ahogy a hírességeket is bálványozzuk, ezért amikor a "tökéletesnek tűnő" kapcsolat véget ér, szomorkodunk annak a vége miatt, amit tökéletességnek tartottunk. A valóság egy meglehetősen szerkesztett változatát látjuk, így nehéz megérteni, hogy egy tökéletesnek tűnő kapcsolat miért ér véget. Ezen pedig időnként meg is döbbenünk, mert igazából olyan jól "néztek ki” - magyarázza az egyik online oldalon egy, a témában megkérdezett pszichológus.

Egy biztos, a hírnevet és a vagyont leszámítva ők is pontosan ugyanolyan emberek, mint mi. Pont ugyanazokon a lelki buktatókon, utakon mennek át, amiken mi is. A közösségi oldalak pedig nagy szerepet vállalnak abban, hogy az arra hajlamos követőkben fokozzák egy kicsit a "jajj de rossz nekik", "hihetetlen, hogy ők is szétváltak" gondolatokkal járó valahol kicsit fájó érzéseket. Egyes párok számára minden bizonnyal a szakítás a helyes döntés. De rajongóként könnyű abban reménykedni, hogy néhány kedvenc párunk újra összejön (gondoljunk csak Jennifer Lopezre és Ben Affleckre, vagy Jessica Bielre és Justin Timberlake-re). Függetlenül attól, hogy a szakítás átmeneti vagy végleges, fontos észben tartanunk és soha el nem felejteni azt, hogy a remény nem halt meg, ahogy a szerelem sem.

Te hogy látod? Téged is rosszul érint egy-egy sztárszakítás?

Igen! Valami oknál fogva némelyik úgy megvisel, mintha tényleg a közeli barátaimról lenne szó.
Nem! Ez is csak egy hír a többi között, az ismert emberek magánélete abszolút hidegen is hagy!

A szakítással persze nem ér minden véget, és nem egy olyan egykori híres románcot ismerünk, mely baráti szinten a mai napig is él és virul!

Galéria / 7 kép

7 híres pár, akiknek sikerült megőrizniük nagyszerű kapcsolatukat a szakítás után is

Megnézem a galériát

Van, hogy még a válás sem jelenti a szerelem végét! Íme néhány sztárpár, akik a válás után újra összejöttek, sőt össze is házasodtak!

Galéria / 7 kép

A boldogító igen másodjára is! 7 híres pár, akik elváltak, majd újra összeházasodtak egymással

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.