A szerelem tényleg halott? Avagy miért törődünk annyira a hírességek szakításaival

A szerelem tényleg halott? Avagy miért törődünk annyira a hírességek szakításaival
Forrás: Getty Images

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Promóciók

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője!

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

Megújulással és bővítéssel zárja az évet a Dr. Rose Magánkórház

Facebook
Twitter
Pinterest

Az utóbbi hónapokban nem egy sztárszakításnak lehettünk hírtanúi, és könnyen lehet, hogy ez a lista év végig még bővülni fog majd. Miért csámcsog ezeken a szomorú eseteken mindenki? Íme a szakértők magyarázata!

Szakítani sosem könnyű, hát még akkor, ha az ember kapcsolatát a fél világ figyelemmel követi, így ugyanis nemcsak minden apró ballépés felett tud pálcát törni a közvélemény, de legalább annyira sokkolni tudja őket az is, ha kedvenceik végül a különválás mellett döntenek. Sőt mi több, vannak olyan rajongók is, akik szinte már annyira belemerülnek a hírességek életébe, hogy az ő lelkükre is komoly terhet ró azon tény, hogy kedvenceik többé már nem alkotnak egy párt.

Hogy ne menjünk olyan nagyon messzire az időben! Idén júliusban bombaként robbant a hír, hogy Sofia Vergara és Joe Manganiello hét évnyi házasság után a válás mellett döntöttek, majd augusztusban tovább borzolta a kedélyeket, hogy Sophie Turner és Joe Jonas külső szemmel idillinek tűnő násza sem bírta tovább alig több mint 4 évnél, szeptember közepén pedig Hugh Jackman és neje, Deborra Lee-Furness jelentette be azt, hogy a boldogító igen után 27 évvel külön utakon folytatják. Ahogy az már lenni szokott, mind a három esetet eléggé felkapta a sajtó, és ami azt illeti a rajongók is aktívan kivettük a részüket abból, hogy a különféle elméletekből ezúttal se legyen hiány. Itt merül fel az a bizonyos kérdés: egy olyan világban, ahol oly gyakoriak a hollywoodi szakítások, miért törődünk ennyire olyan híres emberek kapcsolatának megromlásával, akikkel még soha nem találkoztunk - és nagy eséllyel soha nem is fogunk?

Az „álompár” egy olyan kifejezés, amit a média gyakran akaszt rá egy-egy sztárpárra, mert szeretnék ha kézzel fogható, azaz szemmel látható formát öltene azon eszménykép vagy elképzelés, ami tökéletesen prezentálja a tökéletes kapcsolatot. A hírességek pedig vonzóak, sikeresek, elfoglaltak, de a róluk készült lesifotók közben számos esetben mutatják meg azt, hogy egy ilyen szoros időbeosztás mellett is sikerül időt szakítaniuk arra, hogy szerelmi életük is rendben legyen, ez pedig akaratlanul is azt a gondolatmenetet vetíti előre a rajongók számára, hogy egy románc akármit túlélhet, történjen bármi is.

A szakemberek szerint pont azért szeretjük figyelemmel követni a hírességek magánéletét, mert bár elérhetetlenek, mégis néha ők is ugyanazokkal a nehézségekkel és szomorúsággal néznek szembe, amivel mi, ez pedig sokszor együttérzést ébreszt bennünk és úgy érezzük, hogy az ő életük se nagyban különbözik a miénktől. Ebből következik az, hogy amikor egy a média által felkapott és igencsak kedvelt páros végül úgy dönt, hogy külön utakon folytatják, akkor a rajongókban is felébred egyfajta empátia, ez pedig sokszor fájdalommal és olyan keserű felismeréssel jár, hogy a "szerelem halott". Miközben nem! Csupán két ember egy ponton úgy döntött, hogy már nincs több értelme annak, hogy megosszák az életüket egymással. Az évek, évtizedek múlása más emberré formálta őket, nem egy az irány, vagy eltérő nézeteket vallanak olyan fontos dolgokról, amiknek stabil alapjai nélkül nem működhet egészségesen egy kapcsolat.

Mindezek mellett persze fontos kiemelni azt is, hogy bár hajlamosak vagyunk elmerülni a kreált világ képében, muszáj néha tudatosabban és észszerűen látni a dolgokat, és azt, hogy a nyilvánosság egy-egy híres kapcsolatnak csak egy szeletét látja, nem tudjuk mik zajlanak a színfalak mögött. Még akkor sem, ha napi szinten nyilatkoznak a szerelmesekhez közelálló "megbízható" barátok, akiknek még a valós léte is megkérdőjelezendő, nemhogy az, hogy éppen miket mondanak.

„Kapcsolataikat is bálványozzuk, úgy ahogy a hírességeket is bálványozzuk, ezért amikor a "tökéletesnek tűnő" kapcsolat véget ér, szomorkodunk annak a vége miatt, amit tökéletességnek tartottunk. A valóság egy meglehetősen szerkesztett változatát látjuk, így nehéz megérteni, hogy egy tökéletesnek tűnő kapcsolat miért ér véget. Ezen pedig időnként meg is döbbenünk, mert igazából olyan jól "néztek ki” - magyarázza az egyik online oldalon egy, a témában megkérdezett pszichológus.

Egy biztos, a hírnevet és a vagyont leszámítva ők is pontosan ugyanolyan emberek, mint mi. Pont ugyanazokon a lelki buktatókon, utakon mennek át, amiken mi is. A közösségi oldalak pedig nagy szerepet vállalnak abban, hogy az arra hajlamos követőkben fokozzák egy kicsit a "jajj de rossz nekik", "hihetetlen, hogy ők is szétváltak" gondolatokkal járó valahol kicsit fájó érzéseket. Egyes párok számára minden bizonnyal a szakítás a helyes döntés. De rajongóként könnyű abban reménykedni, hogy néhány kedvenc párunk újra összejön (gondoljunk csak Jennifer Lopezre és Ben Affleckre, vagy Jessica Bielre és Justin Timberlake-re). Függetlenül attól, hogy a szakítás átmeneti vagy végleges, fontos észben tartanunk és soha el nem felejteni azt, hogy a remény nem halt meg, ahogy a szerelem sem.

Te hogy látod? Téged is rosszul érint egy-egy sztárszakítás?

Igen! Valami oknál fogva némelyik úgy megvisel, mintha tényleg a közeli barátaimról lenne szó.
Nem! Ez is csak egy hír a többi között, az ismert emberek magánélete abszolút hidegen is hagy!

A szakítással persze nem ér minden véget, és nem egy olyan egykori híres románcot ismerünk, mely baráti szinten a mai napig is él és virul!

Galéria / 7 kép

7 híres pár, akiknek sikerült megőrizniük nagyszerű kapcsolatukat a szakítás után is

Megnézem a galériát

Van, hogy még a válás sem jelenti a szerelem végét! Íme néhány sztárpár, akik a válás után újra összejöttek, sőt össze is házasodtak!

Galéria / 7 kép

A boldogító igen másodjára is! 7 híres pár, akik elváltak, majd újra összeházasodtak egymással

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Promóciók

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője!

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

Megújulással és bővítéssel zárja az évet a Dr. Rose Magánkórház

Kép
Stílus

10 trükk a stylistoktól, melyekkel optikailag hosszíthatod lábadat: nem csak a magassarkú megoldás!

A legtöbb nő hosszú, karcsú, formás lábakra vágyik, hiszen ez nemcsak vonzó megjelenést kölcsönöz viselőjének, hanem roppant előnyös is. Azonban nem mindenkit áldott meg a sors kecses, hosszú lábbakkal, ám van egy szuper hírünk azoknak, akik ezzel a problémával küzdenek. Ugyanis az alábbiakban olyan tanácsokat hoztunk, melyek által sokkal hosszabbnak fog tűnni a lábad. Hidd el, megéri megfogadni!

Kép
Sztárok

A hollywoodi csillogás tényleg mulandó?! Avagy 10+1 színész, aki szomorúan kevés időt töltött az A-listás sztárok sorában

A színészek között sajnos szép számmal akadnak olyanok is, akiknek diadalmenete egy ponton halk véget ért.

Kép
Életmód

A csillagjegyed elárulja: Erre kellene sokkal jobban odafigyelned az egészséged (és persze az alakod) miatt

Az életmód-horoszkóp elárulja, mire kellene sokkal jobban figyelned az egészséged és az alakod miatt!

Kép
Életmód

Otthonodban is megtalálható néhány ebből a kifejezetten veszélyes anyagból: jobb, ha vigyázol velük!

Sokszor hallhatjuk, hogy a háztartási vegyszereket tartsuk távol a gyerekektől, pedig akár a felnőttek számára is életveszélyesek lehetnek. Erős, szúró szagú, maró anyagok, amelyek nagyobb dózisban és rosszul alkalmazva rosszullétet, súlyosabb esetben akár halált is okozhatnak. Tisztában vagy vele, hogy milyen veszélyeket rejt az otthonod? Megmutatjuk!

Kép
Sztárok

5 egykori gyereksztár, akikre ma már rá sem ismernél: elképesztő változáson ment át Sabrina, a tiniboszorkány!

Emlékszel a My Girl cuki, szemüveges kislányára? És az megvan, hogy Sabrina, a tiniboszorkány már 47 éves?

Kép
Szépség

Fogfehérítés kókuszolajjal - valóban működik?

Most annak jártunk utána, hogy a kókuszolaj számos pozitív élettani hatása mellett vajon a fogakkal is csodát tesz?! Íme a kókuszolajos fogfehérítés valódi hatása!