Egy igazi álompár! A 90 éves Michael Caine már alig tud járni vagy állni, de még 50 év házasság után is bolondul feleségéért

Egy igazi álompár! A 90 éves Michael Caine már alig tud járni vagy állni, de még 50 év házasság után is bolondul feleségéért
Forrás: Getty Images

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Shakira és Michael Caine idén ünnepli az 50. házassági évfordulóját!

A brit filmikon, Michael Caine 1933. március 14-én született, vagyis 2023 tavaszán ünnepelte kereken a 90. születésnapját. Hét évtizedet felölelő pályafutása során 160-nál is több filmben szerepelt, bezsebelt két Oscar-díjat, egy BAFTA-díjat, három Golden Globe-ot és egy SAG-ot.
Nehéz felsorolni, mi mindenben láthattad, hiszen elképesztően sok olyan munkája van, amiben fantasztikusat alakított, mint például Az olasz meló, A tökéletes trükk, a Zulu, a Vén rókák, A sas leszállt, a Gyilkossághoz öltözve, Az ember gyermeke, a Batman, a Halálcsapda vagy a Mr. Morgan utolsó szerelme. 2000-ben II. Erzsébet királynő lovagi címmel jutalmazta, azóta jár neki a Sir megnevezés.

Michael Caine és felesége, a gyönyörű Shakira

Michael Caine életének első évei a második világháború szörnyűségeiről szóltak, családját egy alkalommal 160 kilométerre evakuálták Londontól, majd visszatelepülésük után a németek új otthonukat lebombázták. Ennek ellenére már nagyon fiatalon, mindössze tízévesen tudta, színész szeretne lenni, kezdetben iskolai darabokban lépett fel, a közönség pedig már ekkor imádta a szellemes, tehetséges sztárt. Kamaszként egy filmkészítő cégnél dolgozott, bármilyen munkát megcsinált, amit rábíztak. 1952-ben behívták katonának, majd elküldték Koreába harcolni, ahol egy összecsapás alkalmával csaknem meghalt, ebből az élményből később sok karaktere táplálkozhatott.
Leszerelése után, 1954-ben ismerkedett meg első feleségével, Patricia Haines-szel, akitől született egy lánya, Dominique. 1958-ban elváltak, ezután Michael Caine-ből igazi nőcsábász lett, olyan hírességekkel „kavart”, mint Nancy Sinatra, Natalie Wood vagy Bianca Jagger.
Élete nagy szerelmét, második feleségét, Shakira Caine-t először a tévében pillantotta meg, elmondása szerint kihagyott egyet a szíve, akkorát dobbant a nő szépségétől. A brazil modell akkoriban egy kávémárka arca volt, egy ilyen reklámban szúrta ki a színész, közben pedig ezt mondta a barátainak: „Ez a nő kell nekem!”.

Mesébe illő a sztori, ugyanis a színész másnap el is indult egy brazil útra, hogy megtalálják a barátaival álmai nőjét. Egy ottani fogadóban aztán kiöntötte a szívét egy idegennek, akiről kiderült, a kávécégnél dolgozik, ismeri a nőt, aki csupán pár kilométerre lakik. Michael Caine elkérte Shakira telefonszámát, majd randira hívta. A nő eleinte nem akart kötélnek állni, összesen 11 hívás után mondott igent. „Összesen 8 perc kellett hozzá, hogy végleg beleszeressek!” – mondta Caine egy interjúban Shakiráról, akit 1973-ban vett feleségül.

Házasságukból kislány született, aki a Natasha nevet kapta. A 90 éves Michael Caine ma már visszavonult, nyugdíjas életet él, idős kora miatt ugyanis nehezen jár és az elméje sem olyan éles, mint egykor. Ennek ellenére boldog, a 76 éves Shakira és lányai mindenben támogatják.

Kattints tovább és mesélünk egy kicsit Hollywood ikonikus sztárpárjairól!

Galéria / 7 kép

7 ikonikus hollywoodi sztárszerelem meglepő titka

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.