Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Tallárom Tamás interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Tallárom Tamás interjúja
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának huszonnegyedik része, Tallárom Tamással, aki a KÖBE Biztosító kárrendezési igazgatója!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Megfelelt a várakozásaidnak?

Már egy ideje követtem LinkedIn-en a Menedzserszövetség munkásságát, ezen belül is kiemelten a fiatal vezetők közösség- és szakmai kompetencia építése terén tett erőfeszítéseiket. Különösen pozitívnak találtam ezt az újfajta megközelítést, ami eddig csak a tradicionálisabb menedzserkultúrával rendelkező országokban volt elérhető. Kíváncsian kezdtem bele a programba, inkább általános, mint nagyon egzakt és specifikus elvárásaim voltak vele szemben. Fő irányként a következő hozzáadott értékeket reméltem a programban való részvételtől: egy más társaságnál, más munkahelyi kultúrával rendelkező cégnél dolgozó top menedzser új érték- és vezetési szemléletének megismerése, valamint új menedzsment technikák elsajátítása, alkalmazása. Emellett természetesen szerettem volna egy olyan intellektuális közösség részese lenni, ahol mind a feltörekvő fiatalokkal, mind a tapasztalt vezetőkkel megismerkedve a kapcsolati hálóm szélesedhet. Fontosnak tartom egy ilyen közösségben a tapasztalatmegosztást, méghozzá nem túl protokolláris és merev keretek között, hanem jó hangulatban, inspiráló atmoszférában. Számomra ezeken felül egy addicionális motiváló faktor is belépett, ugyanis a mi programunk pont a koronavírus által teremtett veszélyhelyzet időszakára datálódott. A bezártság és home office jellemezte időszakban különösen vártam, hogy valami újba, másba fogjak bele, hogy az egyébként sem túl vidám általános társadalmi hangulatban egy inspirálóan ható kezdeményezés részese lehessek, aminek vonzerejét az sem csorbította, hogy végül online kellett a konzultációkat megtartani.

Szakmailag, vezetőként vagy emberileg érezted a leginkább hatékonynak a programot és miért?

Nem igazán tudnék kiemelni közülük egyet sem. Alapvetően az első kettőre építene a program, illetve az elvárásaim is erre felé fókuszáltak, de Gábor személyében nem csak egy kiváló csúcsvezetőt ismerhettem meg, hanem egy olyan embert is, akinek szemléletmódja, életvitele, értékrendje bárki számára követendő példaként állhat. Tehát az emberi fejlődés így számomra látens előnyként realizálódott, amit kiemelten pozitívumként könyvelhetek el. Úgy gondolom, hogy kevés olyan lehetőség van egy személy mentális fejlődése-fejlesztése során, ahol ilyen erősen és egyszerre jelentkezhet a szakmai-vezetői-emberi értéktriumvirátus. Bár talán nem annyira tudatosan tettük, de utólag úgy gondolom, hogy az volt a helyes sorrend, ahogy mi szerveztük meg a programunkat. Először emberi nexusból közelítettük meg a közös kommunikációt, aztán a vezetői kompetenciákkal építkeztünk tovább, és csak ezek után bontottuk ki mélyebben a szakmai részleteket, úgymond ezzel hangoltuk finomra azt a szimfóniát, amit közösen írtunk a mentorommal. Ezen metódussal úgy gondolom, igazán egy kerek egésszé válhatott az az elemek széles spektruma, amelyeket érintettünk.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program?

Véleményem szerint, aki nyitott a programra, azok számára már alapvetően nagyon erős inspiráló erő lehet az az igen magas reputációval rendelkező mentorgárda, amit a Menedzserszövetség tud biztosítani. Ritkán van az embernek alkalma nem első számú vezetőként olyan topmenedzserekkel egy közös, kötetlen programban részt venni, ahol nem a rivalizálás, vagy akár külső, objektív protokollok, esetleg a munkahelyi kultúra szabályozza a kommunikációt, hanem önkéntesen mindkét fél önzetlenül átadhatja a másiknak látásmódját, szakmai tapasztalatait. Egyébként az én esetemben a rugalmasságot mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első beszélgetésünkkor 9-10 potenciális megbeszélési időpontot rögzítettünk a naptárunkban, ha valakinek mégis közbe jönne valami, maradjon pótalkalom. Végül mindegyiket kihasználtuk, tehát jóval több konzultációt tartottunk, mint ami a hivatalos keret volt, mindketten élveztük ezt az új megközelítésű komplex tudástranzitot.Sokan voltunk már különböző tréningeken, szakmai továbbképzéseken, amelyekről vagy vittünk haza valami hasznosat, vagy nem. Én vagy két tucat olyan különböző kompetencia elemet vagy technikát sajátítottam el a mentoromtól, ami hosszú távra beégett, és alkalmazom is a gyakorlatban a munkám során. Hát kell ennél nagyobb inspirálás?

Tallárom Tamás mentora Lehel Gábor, a Vienna Insurance Group igazgatósági tagja volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Kép
Életmód

A 10 legjobb romantikus film, ami 2023-ban érkezik a mozikba

Ha romantikára vágysz, akkor ezeket ne hagyd ki 2023-ban!

Kép
Stílus

10 öltözködési trükk, ami kegyetlenül többnek mutat a valódi korodnál, és 10, amivel bátran letagadhatsz 10 évet a korodból

Ezek a stílustippek gyorsan segíthetnek abban, hogy egészen új szintre helyezd a megjelenésedet!

Kép
Sztárok

Tudtad? A The Last of Us sztárjának öccse közel 3 éve transznemű nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép
Stílus

10 kedvenc trendünk, ami már nem lesz divat 2023-ban - ezek jönnek helyettük!

A búcsú bár szinte biztos, hogy nem örökre szól, de ettől függetlenül most érdemes elfelejtened ezeket a trendeket!

Kép
Sztárok

Tényleg visszafelé öregszik! Az 56 éves Salma Hayek fehérneműben érkezett új filmje premierjére - FOTÓK

Salma Hayek a tőle megszokott módon, újfent egy látványos darab mellett tette le a voksát.