Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Fejes Tamás interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Fejes Tamás interjúja
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának tizedik része, Fejes Tamással, aki a KÖMI Mérnökiroda Kft. projekt vezetője!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

Amikor először megláttam a Menedzserek Országos Szövetsége Jövő Menedzsere Mentor programjának felhívását azonnal felkeltette érdeklődésemet. Nagyon pozitívnak tartottam, hogy Magyarország felsővezetői közös összefogásban segítik a tanulni és fejlődni vágyó fiatalokat céljaik elérésében. A XXI. század digitalizációs világának köszönhetően szakcikkek ezrei elérhetőek pár kattintással vezetés és menedzsment témakörben, azonban hatalmas előnyt jelenthet egy olyan közvetlen segítség, amely már meglévő tapasztalatokon alapszik. A programban számos olyan Mentor vesz részt, akiknek a szakmai tájékozottságuk vitathatatlan, így „első kézből” megszerezhetőek azok a hasznos tapasztalatok, amelyeket integrálni tudunk szakmai vagy akár magánéletünkben. Ennek megfelelően nagy elvárásokkal elküldtem a jelentkezésemet és Borbély Zoltánnal, a Schiller Flotta ügyvezetőjével kezdtük meg az első programban a közös munkát. A fejlődési területek tisztázását követően feltétel nélküli támogatást nyújtott az egész Mentor Program során, amelynek köszönhetően a végére jobb vezetői készségekkel távozhattam.

A jövőben mire számítotok, hosszú távon is megmaradhat a szakmai és személyes kapcsolat?

A Jövő Menedzsere Mentor Programban Zolival közös munkánk 2019-ben zajlott le, de az elmúlt két év során is megmaradt a személyes kapcsolat. Ami azt jelenti, hogy Zoli a mentor program lezárását követően továbbra is lehetőséget biztosít, hogy bármilyen kérdés esetén megkeressem Őt szakmai tanácsért. Fontos kiemelni, hogy a programban részt vevő mentorok, Magyarország első számú vezetői elismerik, hogy a fiatalabb generációkkal való szinergia elengedhetetlen, így bármelyik Mentor szívesen támogatja a tanulni vágyó fiatalokat a program után is. Több mentor-mentee párostól tudom, akik a programban részt vettek, hogy hosszútávon megmaradt köztük a kapcsolat.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Bármilyen területről bárki megtalálhatja magának a megfelelő Mentort a Menedzserszövetség mentor programjában. A mentorok akár több 10 éves tapasztalataikat adják át a mentoráltak számára, amit a programban résztvevők saját nehézségeikkel szembe állítva jól alkalmazhatnak, okosan felhasználhatnak. A fiatalabb generációnak inspirálóbb és motiválóbb nem is lehetne, minthogy kézhez kaphatja sok esetben a megoldást. Mindezt könnyen, gyorsan és érthetően. Ez azt jelenti, hogy egy komplex, gondolkodást igénylő, számos felmerülő problémával járó egyenletet egyszerűen meg tudunk oldani, amennyiben már korábban valaki megismerte azt és átadja nekünk a megoldás kulcsát. Természetesen ez nem feltétlenül olyan egyszerű, hiszen minden feladatnak, problémának megvan a sajátossága. De a megismert alapelveket alkalmazva könnyebben észrevehető a megoldás bármilyen feladat esetén. És ez az, amit hosszú távon tovább lehet vinni a programból, ami az életünkben még sok esetben hasznunkra válhat.
A Mentor Program kulcsüzenete számomra az együttműködés. Együttműködni nem csak a Mentorokkal, hanem a többi Menteevel is – illetve az egész szakmai stábbal -, hiszen a közös gondolkodás és egymás inspirálása mindenkit előre visz. Ha a közös célokat meghatározzuk és azt mindenki az egyedi gondolkodásával színesíti, egyszerűbbé teszi a célhoz vezető út elérését.
A programot bárkinek szívből ajánlom, aki érez késztetést a tanulásra, továbbá, hogy olyan emberektől szerezzen tapasztalatot, akik önzetlenül és nyíltan segítik az ebből a célból fejlődni vágyó fiatalokat. A lelkes fiataloknak csak meg kell hallaniuk a felhívást különböző platformokon keresztül, amelyre ez az interjúsorozat is kiváló lehetőséget biztosít.

Fejes Tamás mentorai Zoltán Borbély, a Schiller Flotta Kft. ügyvezetője, illetve Cserna József, az Expertive Kft. tulajdonosa, ügyvezetője volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.