Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Fejes Tamás interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! – Fejes Tamás interjúja

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának tizedik része, Fejes Tamással, aki a KÖMI Mérnökiroda Kft. projekt vezetője!

Miért jelentkeztél a Jövő Menedzsere Mentor Programra és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Mit vártál tőle? Megfelelt a várakozásaidnak?

Amikor először megláttam a Menedzserek Országos Szövetsége Jövő Menedzsere Mentor programjának felhívását azonnal felkeltette érdeklődésemet. Nagyon pozitívnak tartottam, hogy Magyarország felsővezetői közös összefogásban segítik a tanulni és fejlődni vágyó fiatalokat céljaik elérésében. A XXI. század digitalizációs világának köszönhetően szakcikkek ezrei elérhetőek pár kattintással vezetés és menedzsment témakörben, azonban hatalmas előnyt jelenthet egy olyan közvetlen segítség, amely már meglévő tapasztalatokon alapszik. A programban számos olyan Mentor vesz részt, akiknek a szakmai tájékozottságuk vitathatatlan, így „első kézből” megszerezhetőek azok a hasznos tapasztalatok, amelyeket integrálni tudunk szakmai vagy akár magánéletünkben. Ennek megfelelően nagy elvárásokkal elküldtem a jelentkezésemet és Borbély Zoltánnal, a Schiller Flotta ügyvezetőjével kezdtük meg az első programban a közös munkát. A fejlődési területek tisztázását követően feltétel nélküli támogatást nyújtott az egész Mentor Program során, amelynek köszönhetően a végére jobb vezetői készségekkel távozhattam.

A jövőben mire számítotok, hosszú távon is megmaradhat a szakmai és személyes kapcsolat?

A Jövő Menedzsere Mentor Programban Zolival közös munkánk 2019-ben zajlott le, de az elmúlt két év során is megmaradt a személyes kapcsolat. Ami azt jelenti, hogy Zoli a mentor program lezárását követően továbbra is lehetőséget biztosít, hogy bármilyen kérdés esetén megkeressem Őt szakmai tanácsért. Fontos kiemelni, hogy a programban részt vevő mentorok, Magyarország első számú vezetői elismerik, hogy a fiatalabb generációkkal való szinergia elengedhetetlen, így bármelyik Mentor szívesen támogatja a tanulni vágyó fiatalokat a program után is. Több mentor-mentee párostól tudom, akik a programban részt vettek, hogy hosszútávon megmaradt köztük a kapcsolat.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Bármilyen területről bárki megtalálhatja magának a megfelelő Mentort a Menedzserszövetség mentor programjában. A mentorok akár több 10 éves tapasztalataikat adják át a mentoráltak számára, amit a programban résztvevők saját nehézségeikkel szembe állítva jól alkalmazhatnak, okosan felhasználhatnak. A fiatalabb generációnak inspirálóbb és motiválóbb nem is lehetne, minthogy kézhez kaphatja sok esetben a megoldást. Mindezt könnyen, gyorsan és érthetően. Ez azt jelenti, hogy egy komplex, gondolkodást igénylő, számos felmerülő problémával járó egyenletet egyszerűen meg tudunk oldani, amennyiben már korábban valaki megismerte azt és átadja nekünk a megoldás kulcsát. Természetesen ez nem feltétlenül olyan egyszerű, hiszen minden feladatnak, problémának megvan a sajátossága. De a megismert alapelveket alkalmazva könnyebben észrevehető a megoldás bármilyen feladat esetén. És ez az, amit hosszú távon tovább lehet vinni a programból, ami az életünkben még sok esetben hasznunkra válhat.
A Mentor Program kulcsüzenete számomra az együttműködés. Együttműködni nem csak a Mentorokkal, hanem a többi Menteevel is – illetve az egész szakmai stábbal -, hiszen a közös gondolkodás és egymás inspirálása mindenkit előre visz. Ha a közös célokat meghatározzuk és azt mindenki az egyedi gondolkodásával színesíti, egyszerűbbé teszi a célhoz vezető út elérését.
A programot bárkinek szívből ajánlom, aki érez késztetést a tanulásra, továbbá, hogy olyan emberektől szerezzen tapasztalatot, akik önzetlenül és nyíltan segítik az ebből a célból fejlődni vágyó fiatalokat. A lelkes fiataloknak csak meg kell hallaniuk a felhívást különböző platformokon keresztül, amelyre ez az interjúsorozat is kiváló lehetőséget biztosít.

Fejes Tamás mentorai Zoltán Borbély, a Schiller Flotta Kft. ügyvezetője, illetve Cserna József, az Expertive Kft. tulajdonosa, ügyvezetője volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Szépség

A 86 éves Jane Fonda esküszik erre a drogériás arckrémre - most kedvezményesen szerezheted be!

A 86 éves Jane Fonda mindenképp hiteles személy, ha szépségápolásról van szó, erre pedig arcbőre a bizonyíték! Ezt a terméket használja arcápolási rutinjához a híresség!

Kép
Stílus

6 farmer, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezeket a farmereket is pont úgy találták ki, hogy könnyen és gyorsan megszerethessük őket!

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.