Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Bognár-Didek Melinda interjúja

Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! - Bognár-Didek Melinda interjúja
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány interjúsorozatának ötödik része, Bognár-Didek Melindával, aki a T.E.L.L. Software Hungária Kft. Nemzetközi értékesítési vezetője, a Mi vagyunk a Jövő Menedzserei! kampány projektmenedzsere!

Mit adott neked a Jövő Menedzsere Mentor Program?

A Mentor Program lehetőséget adott és ad a mai napig.
Lehetőséget adott a program alatt arra, hogy egy elismert vezetőtől tanulhassak, kérdezhessek, előhozhassam szakmai kihívásaimat. Ez egy óriási dolog, egyrészt, mert megtisztelő, hogy egy első számú vezető időt szán arra, hogy meghallgassa a gondolataimat és reflektáljon is azokra legjobb tudása szerint, másrészt, mert “külsős” szemmel látja az adott munkahelyi helyzetet. Vannak olyan esetek, amikor a szakmai vezető mellett vagy akár helyett, célravezető külsős szakértővel konzultálni, az ő véleményét kikérni, amely garantáltan elfogulatlan és akár új aspektusokat is bevon.
A biztonságtechnikában többnyire férfi kollégáim vannak, a szakmai vezetőm, a cég ügyvezetője is férfi, ezért nekem egy extra lehetőség volt hölgy mentorral, Pesti Timivel olyan témákról is beszélgetni, mint a mindenkiben felmerülő család-karrier egyensúly, valamint a női vezetői szerep.

A lehetőségek tárháza nem merült ki a személyes találkozók alkalmával megszerzett tudásban, és számomra épp ez a távlati perspektíva a legértékesebb ajándéka a programnak.
A Menedzserszövetség a programmal együtt az egy éves tagságot is biztosítja, amely során különböző tematikájú programokon volt szerencsém részt venni, a mentoromon kívül más vezetőkkel is megismerkedni, eszmét cserélni. Úgy éreztem az egy év letelte után, hogy feltétlenül szeretnék része maradni ennek a közösségnek, hiszen óriási megtiszteltetés a tagokkal különböző szintű kapcsolatban állni, nem is beszélve a fejlődési lehetőségről.
2021-ben, tagságom második évében részt vehettem a Nőnapra időzített nagyszabású sokszínűségi Legyen Divat a Női Vezető! kampányban, melyben a női vezetőkre hívta fel a figyelmet a Szövetség. Óriási élmény és megint csak megtiszteltetés volt Magyarország top női vezetőivel együtt szerepelni ebben a profi kampányban, ami mögött óraműpontosságú szervezés és nagyon magas szintű kivitelezés állt. Bennem ez a kampány indított el egy erős törekvést abba az irányba, hogy segítsem a fiatal tagok, korábbi menteek és a legmagasabb pozícióban dolgozó, régóta aktív tagok közti szinergiákat, a fiatalok felkarolását, helyzetbe hozását, valamint a még egyetemista, karrierútjukat éppen csak tervező generáció számára a pozitív példa erősítését. A Mentor Programnak köszönhetem, hogy végre megtaláltam a helyem a társadalmi felelősségvállalás ezen oldalán, és a Szövetségnek, hogy kezdeményezésemet a legnagyobb nyitottsággal és támogatással fogadták.

Miért jelentkeztél rá és milyen várakozásokkal kezdtél bele? Megfelelt a várakozásaidnak?

A Menedzserszövetség első alkalommal hirdette meg a Jövő Menedzsere Mentor Programot, amikor szakmai vezetőm szövetségi tagként felhívta rá a figyelmemet és bíztatott, hogy jelentkezzek. A mentorok listáját átnézve azonnal tudtam, hogy ez a program egy óriási lehetőség fiatal vezetőként a tapasztalatszerzésre, hiszen olyan nagymúltú, elismert szakemberektől tanulhatok, akik Magyarország top cégeinek első számú vezetői.

26 évesen én még a karrier utam elején jártam, viszonylag friss vezetőként egy alakuló csapatban dolgoztam, és azt reméltem, hogy a Mentor Program alatt hasznos gondolatokat kapok majd mind a napi munkámra vonatkozóan, mind a közép- és hosszútávú terveim, életutam tekintetében. Különösen érdekelt a választott mentorom, Timi életútja, a bejárt karrierlétra, a váltásokat motiváló döntések és a mérlegelési szempontok, amelyekről nagyon részletesen, Timinek köszönhetően szuper közvetlen hangulatban tudtunk beszélgetni. Három gyermekes édesanyaként kimagasló szintű vezetői munkássága és számos egyéb társadalmi tevékenysége által Timi egy igazi role model számomra, akinek azóta is hálás vagyok az együtt töltött alkalmakért és persze azért is, hogy a program lezárást követően is bármikor bizalommal fordulhatok hozzá.

Mitől lehet inspiráló, motiváló ez a program? Mi az a kulcsüzenet, amit tovább viszel? Kinek ajánlanád a programot és miért?

Én abban hiszek, hogy a fejlődéshez tudás- és tapasztalatátadásra van szükség minden életszakaszban. Nem felszínes, hangzatos, üres gondolatok, hanem valódi tapasztalások, értékek és minták közvetítése az, amire egy fiatal vezetőnek szüksége van, legyen akár egy pontosan megtervezett karrierút elején, vagy még bizonytalan, alakuló félben lévő, pályáját tervező kezdeti szakaszban. A Menedzserszövetség közössége által képviselt szakmai ismeret szinte korlátlanul rendelkezésre áll minden, a Mentor Programba jelentkező ambiciózus vezető vagy vezetői ambíciókat dédelgető fiatal számára. Akár napi operatív kérdésekben, akár közép- vagy hosszútávú tervezésben, munka-magánélet alakításában, önismeretben, személyiségfejlődésben mind-mind adni tud a program és a közösség. Büszkén mondhatom, mint a Jövő Menedzsere Program Projektmenedzsere, hogy határozott és egyértelmű törekvése a Szövetségnek a fiatalok aktív bevonása, a közösség erősítése, a láthatóvá válás és a kapcsolatépítés biztosítása, amely társadalmi, közösségi szinten a szaktudás mellett a legfontosabb a fejlődéshez. Pesti Timitől azt a kulcs gondolatot tanultam, hogy minden helyzetben legyek önmagam. Ezt szem előtt tartva bíztatok minden törekvő, álmokban, tervekben, víziókban bővelkedő fiatalt, hogy próbálja ki a Jövő Menedzsere Mentor Programot és erősítse a közösséget saját értékeivel! Hiszek abban, hogy tényleg mi vagyunk a jövő menedzserei, ezt mutassuk is meg a világnak!

Bognár- Didek Melinda mentora Pesti Tímea, a LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója volt.

A Menedzserszövetség október végén elindította Mi Vagyunk a Jövő Menedzserei! kampányát, melyben az elmúlt időszak mentor programjaiban részt vevő közel 150 mentorált közül kiválasztott 30 olyan fiatalt mutat be, akik kiemelten aktív tagjává váltak a Szövetségnek. Kövessék figyelemmel a sikertörténeteket az InStyle karrier rovatában 30 mini interjún keresztül november 1-től minden nap. 6 kisfilm is készült 12 mentor-mentee párossal, mely a Menedzserszövetség social media felületein és szintén az Instyle karrier rovatában jelenik meg, filmenként 2-2 páros sikeres munkájáról.

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.